Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Cervinia-Breuil 2026

auer73

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam pytanie do osób, które bywały w Cervini. Wybieram się do tego ośrodka w połowie stycznia i znalazłem fajną miejscówkę w miasteczku Sant Vincent.  Macie wiedzę czy kursują  z niego skibusy do Cervinia-Breuil? Miejscowość jest może połączona wyciągami z w/w ośrodkiem, czy zostaje dojazd samochodem. Patrzyłem po mapie i jest to jednak odległość ponad 20 km, a to zawsze strata czasu na dojazd itp.

Mam na uwadze jeszcze jedną miejscówkę w Valtournenche? Ktoś z Was tam był?

Jest tam co robić wieczorem po nartach? Mam na myśli sklepiki, knajpki itp?

Może macie jakieś sprawdzone miejscówki w/w ośrodku i dacie namiar.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

@auer73 
Z Saint Vincent tylko dojazd kołowy, czy są autobusy regularne to nie wiem. Zimą to około godziny dojazdu trzeba liczyć bo wjeżdżasz z wysokości około 500m na ponad 2000m (30km drogi z serpentynami).
Valtournenche położone na około 1500m jest połączone wyciągami (trasa też schodzi) - lepszy wybór.

Na nartach byłem tam dawno w 2010 roku, mieszkałem właśnie w Saint Vincent niedaleko kasyna. Dojazd miałem autokarem ale to był zorganizowany wyjazd, odwiedzaliśmy wszystkie ośrodki w dolinie Aosty (w tym 2x Cervinie).
Planuje się wybrać w tamte okolice w kolejnym sezonie 26/27 ale już samemu organizując wyjazd.

• Like 1

Dzięki za info:)

No właśnie, tylko ten dojazd pod ośrodek. Są też miejscówki w samej Cervini ale ceny kosmos. Samo spanie i śniadanie w cenie. Z pewnego biura z dojazdem własnym mam za 3200PLN od osoby i to z wyżywieniem HB, siedem nocy i karnetem 6-dnowym w cenie. Można dopłacić 50 euro i rozszerzyć o  Zermat.  Tylko spanie w Saint Vincent.

• 2 months later...
W dniu 3.11.2025 o 12:49, auer73 napisał:

Dzięki za info:)

No właśnie, tylko ten dojazd pod ośrodek. Są też miejscówki w samej Cervini ale ceny kosmos. Samo spanie i śniadanie w cenie. Z pewnego biura z dojazdem własnym mam za 3200PLN od osoby i to z wyżywieniem HB, siedem nocy i karnetem 6-dnowym w cenie. Można dopłacić 50 euro i rozszerzyć o  Zermat.  Tylko spanie w Saint Vincent.

@auer73 jak się udał wyjazd?