wiec4-13 Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Witam chciałbym pokazać zdjecia jakie udało mi sie zrobić będąc pod koniec lutego w Szczawniku Budowa dolnego odcinka kolei krzesełkowej. Jak widać będzie to nowoczesna wyprzęgana kanapa Widok na dolny odcinek trasy czerwonej. W oddali dość stroma ścianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 I to wlasnie ten wyciag mial dzialac juz w tym sezonie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Jeśli to ma być reklama to raczej nie wyszło bo ma raczej odwrotne działanie - mnie to nie zachęca do odwiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 powiem tak: choć dobrze,że cokolwiek się dzieje i z tego najbardziej należy się cieszyć,tooooo... to ta konstrukcja nie pachnie nowością (techniczną) bo nowa to ona może i jest hotrok... marzec jeszcze trwa ....,a obiecywali w marcu uruchomić(w marcu 2008) żeby nie było wiem bo sam pytałem;)..... faceta co schody odśnieżał w Wierchomli:D a co do tej ścianki w tle ostatniej fotki no może ..."jak ja by był blyszczaty na jedno oko" (jak mówi Kargul) to ja by tam ściankę widział ale wierzaj mi wiec4-13 strach ma W I E L K I E OCZY :eek: jak ją otworzą będziesz na niej wstawał z ziemi i śmiało ruszał dalej w dół mam tylko jedno pytanie : dlaczego? dlaczego na parapecie?????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 19 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Jeśli to ma być reklama to raczej nie wyszło bo ma raczej odwrotne działanie - mnie to nie zachęca do odwiedzenia Po drodze z Wierchomli do krynicy zajechaliśmy tam żeby zabaczyć czy coś robią bo w necie niema żadnych informacji. A co do zachęcania to bardzo dobrze że odstrasza, mam nadzieje że będzie mało ludzi w przyszłym roku Co do ścianki to wygląda dużo ostrzej niż na tym zdjęciu, (przynajmniej jak dla mnie). Dlaczego parapet hmm..... myśle że to indywidualne podejście, wszyscy w rodzinie zapaleni narciarze to chciałem inaczej. P.S. ( podobno na parapet leci więcej panienek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 P.S. ( podobno na parapet leci więcej panienek ) to panienki sie na parapecie ............ a nie panienki na parapet lecą już gdzieś pisałem,że dowcip mam ciężki ......no nie bo to miało być dowcipne;) ------------------------------------- foto i kamera spłaszczają obraz to się zgadza a strach wypiętrza i to też się zgadza jak otworzą to musisz się tam wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Figo, pierwotnie to mieli na Boze Narodzenie otworzyc, potem na ferie, teraz na marzec. Dobrze bedzie jak zdaza do przyszlego sezonu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Wcale nie będzie to wyprzegane krzeselko jak piszesz!. Krzesełko to będzie niewyprzęgane, a czas przejazdu wyniesie prawie 10 minut. Myślę, że właściciele doskonale wiedzieli, że nie zdążą na ten sezon, jedynie mydlili oczy narciarzom, tym samym robiąc sobie reklamę. Należy zauwazyc, ze gorna czesc trasy przy krzesle będzie bardzo płaska, zwlaszcza, ze dolna czesc jest stroma, nie mowiac juz o trasie przy nowym orczyku ktory ma dlugosc prawie 1100 metrow a przewyzszenie wynosi jedyne 110m (10 metrów spadku -przy 100m. długości). Zapowiada się tam bardzo płaska trasa. Swoją drogą ciekawe, jak beda sobie radzic z utrzymywaniem warunkow na stronie południowej, gdzie slonce bedzie operowalo praktycznie caly dzien..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Figo, pierwotnie to mieli na Boze Narodzenie otworzyc, potem na ferie, teraz na marzec. Dobrze bedzie jak zdaza do przyszlego sezonu;) przecież dawałem te takie emłotokony i,że info z "pierwszej ręki" także czytałem info na stronie Wierchomli jak zachęcali do odwiedzenia ośrodka i skorzystania z nowo powstających tras i wyciągów więcej pojechaliśmy to w trzy osobowej komisji obadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 19 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Wcale nie będzie to wyprzegane krzeselko jak piszesz!. Krzesełko to będzie niewyprzęgane, a czas przejazdu wyniesie prawie 10 minut. Raczej na pewno będzie wyprzęgana co widać po konstrukcji peronu, miejscach na zamontowanie kółeczek prowadzących, i mniejszym niż w klasycznej kolejce kole napędowym. W tym roku w wierchomli postawili nowe tablice informacyjne gdzie nowe wyciągi były opisane na mapce, podając nawet czas wjazdu równy 5,5 minuty. Ciekawostką jest że w cenniku były uwzględnione bilety na szczawnik1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 A czy mógłbyś podać jakieś konkretne ceny jeśli pamiętasz ? ...i sorry że wziąłem Cię za takiego co tylko wrzuca reklamę i zaśmieca forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 http://www.wierchomla.com.pl/index.php?st=1&mid=790 Ambro tutaj masz sporo info w cenniku w miejscach nowych są luki wiec nic nie wiadomo co do cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2008 Traska wyglada na w sam raz taką do rejsowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 20 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2008 http://www.wierchomla.com.pl/index.php?st=1&mid=851 Tu jest cennik, tak wiec mozna juz kupić karnet na ... dwie doliny :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2008 wiec4-13 mam pytanie, gdzie w Jaśle jest ulica Klemensiewicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2008 wiec4-13 mam pytanie, gdzie w Jaśle jest ulica Klemensiewicza? JC byłeś kiedyś w jaśle??większą częśc miasta zajmuje rafineria a ulic to z 12 może tam jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 JC byłeś kiedyś w jaśle??większą częśc miasta zajmuje rafineria a ulic to z 12 może tam jest:D Stąd moje pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 nasz nowy kolega chyba sie przestraszyl:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 nasz nowy kolega chyba sie przestraszyl:D Chyba tak, skoro podaje kod pocztowy Warszawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Moze on tak dla zmylki wiele sie tu pisalo ze SB i FIGO maja:D wtyki w ABW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Jak sądze niema obowiązku na żadmym forum podawania swoich prawdziwych danych, więc napisałem co mi przyszło na myśl. Jak ktos ma pilna potrzebe ustalenia mojego miejsca zamieszkania to może napisac na priw. Jak sądze troszke nie na temat ta dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 na tym forum akurat nikt nie kryje miejsca swojego zamieszkania a jak ktos nie chce to poprostu nie wpisuje swoich danych, choc wiekszosc z nas ma wpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Jak sądze niema obowiązku na żadmym forum podawania swoich prawdziwych danych, więc napisałem co mi przyszło na myśl. Jak ktos ma pilna potrzebe ustalenia mojego miejsca zamieszkania to może napisac na priw. Jak sądze troszke nie na temat ta dyskusja. a co tu ustalać, jak wszyscy wiemy, że przy wyciągu w Wierchomli mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fosek Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Witam Panie Jacku . Mało piszę na tym forum ale bardzo dużo czytam (tak po prostu wolę). Ponieważ czytałem i ten wątek a jestem mieszkańcem Jasła od urodzenia (broń Boże sie tego nie wstydzę, a wręcz przeciwnie) pozwolę sobie odpowiedziec - w Jaśle ulicy Klemensiewicza po prostu nie ma. A jeszcze tak a propos do SB (który to chyba był w Jaśle bo wie, że jest tam rafineria) - oprócz totalnych błędów językowych ( ortograficznych), to jeszcze z liczeniem nie tak, oj bardzo nie tak. Pozdrawiam i Wesołych Świąt wszystkim życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Witam Panie Jacku . Mało piszę na tym forum ale bardzo dużo czytam (tak po prostu wolę). Ponieważ czytałem i ten wątek a jestem mieszkańcem Jasła od urodzenia (broń Boże sie tego nie wstydzę, a wręcz przeciwnie) pozwolę sobie odpowiedziec - w Jaśle ulicy Klemensiewicza po prostu nie ma. A jeszcze tak a propos do SB (który to chyba był w Jaśle bo wie, że jest tam rafineria) - oprócz totalnych błędów językowych ( ortograficznych), to jeszcze z liczeniem nie tak, oj bardzo nie tak. Pozdrawiam i Wesołych Świąt wszystkim życzę. oj Fosek może i dużo czytasz ale nie wszystko !!! Akurat SB w swoim profilu i kilku jeszcze postach pisze o swoim orginalnym stylu ortograficznym. To unikatowe "pisarstwo" i wara od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi