JC Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Na stronie: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=3200 znajdziecie informacji o nowościach na Słowacji w sezonie 09/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Ciekawe ile lot z odprawami będzie trwał Wawa->Poprad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Ciekawe ile lot z odprawami będzie trwał Wawa->Poprad. Max 3h30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) Sam lot z Wwy do Popradu trwa godzinę! I jeszcze informacja o regularnych autobusach z Zakopanego do Popradu realizowanych przez Strama. Edytowane 28 Wrzesień 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Max 3h30min pod warunkiem, że nasi górale nie zablokują podhalańskiego korytarza powietrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Bilety w promocyjnej cenie maja kosztować 30 Euro w jedna stronę. Dyrektor linii lotniczej zapytany o przewóz nart odpowiedział, że na początku opłaty nie będą pobierane. Po zakończeniu promocji klienci otrzymają w zamian za opłatę za narty (nadbagaż) np. jednodniowy skipass gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Trzeba powiedzieć ,że towarzystwo ze stolicy szybciej w Tatrach może być niż "my" z okolic B-B.:eek: Gdzie nawet 150km nie mamy do pokonania samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Sprawdziłem loty na styczeń, rzeczywiście są po 33E od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Nieźle.. [wzdycha] Pozazdrościć, że wszędzie tyle się dzieje, a u nas potrafią się tylko o kasę spierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 E,tam mój dziadek do Popradu pieszo chodził,w jeden dzień w obie strony potrafił obrócić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 E,tam mój dziadek do Popradu pieszo chodził,w jeden dzień w obie strony potrafił obrócić . E no cemu ni.... Downij krótse kilometry beły. Pewnie w niedziele wychodził i w niedziele sie wracoł ino insego tygłodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Momencik, Zobaczcie tutaj - http://www.danubewings.com/lris-presentation/detail/baggage - "Baggage SPECIAL OR OVERSIZED ITEMS Passangers are permitted to carry the following items (aditional fee is charged): a) one pair of skis, including one pair of sticks and one pair of ski boots or one snowboard and one pair of boots ..... .....Referring to parts a), c), d), g) a passenger is charged fee of 50 EUR..." Czyli jeżeli dobrze to rozumiem to na dzień dobry chcą 50 euro za przewóz nart. Tzn. że nie 33 euro a już na starcie 83 euro za lot w jedną stronę. Tzn. około 350 PLN w jedną stronę, 700 pln w dwie. No chyba że ktoś z założenia planuje wypożyczać sprzęt lub jedzie na darmowe "testy":) Poprawcie mnie jeżeli czegoś tu nie skumałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Momencik, Zobaczcie tutaj - http://www.danubewings.com/lris-presentation/detail/baggage - "Baggage SPECIAL OR OVERSIZED ITEMS Passangers are permitted to carry the following items (aditional fee is charged): a) one pair of skis, including one pair of sticks and one pair of ski boots or one snowboard and one pair of boots ..... .....Referring to parts a), c), d), g) a passenger is charged fee of 50 EUR..." Czyli jeżeli dobrze to rozumiem to na dzień dobry chcą 50 euro za przewóz nart. Tzn. że nie 33 euro a już na starcie 83 euro za lot w jedną stronę. Tzn. około 350 PLN w jedną stronę, 700 pln w dwie. No chyba że ktoś z założenia planuje wypożyczać sprzęt lub jedzie na darmowe "testy":) Poprawcie mnie jeżeli czegoś tu nie skumałem. Tak jest napisane, ale na loty z W-wy mają mieć specjalną ofertę. Przynajmniej tak twierdził przedstawiciel linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Dzięki. To rzeczywiście jest możliwe. W końcu ze skipassami też pod koniec zeszłego sezonu tak zrobili - tylko dla Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 5 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2009 Przed poprzednim sezonem natknąłem się na informacje o inwestycjach w miejscach zniszczonych huraganem na Słowacji, chodziło chyba o Łomnice. Data ukończenia była planowana na ten sezon. Czy ktoś ma jakieś info? Może szanowny Admin coś słyszał na targach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2009 Przed poprzednim sezonem natknąłem się na informacje o inwestycjach w miejscach zniszczonych huraganem na Słowacji, chodziło chyba o Łomnice. Data ukończenia była planowana na ten sezon. Czy ktoś ma jakieś info? Może szanowny Admin coś słyszał na targach? Jasne. Przeczytasz o tym tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=3172&start=0&kraj=S%B3owacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 6 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2009 Wielkie dzięki;) Tam jeszcze była wzmianka o nowych wyciągach z nowymi trasami, ale widocznie chyba odłożyli to na jeszcze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 6 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2009 Zle tej linii nie zycze, ale jest szansa ze skoncza tak jak sky europe. Oni tez latali z Popradu... Do tego jeszcze te ATR'y... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 Wczoraj Fakty TVN rozpoczęły "sezon narciarski" w mediach tv. Link do reportażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 Wczoraj Fakty TVN rozpoczęły "sezon narciarski" w mediach tv. Link do reportażu Końcowe trzy zdania podsumowują wszystko , a zastępca burmistrza nie źle pojechał ... gdzie my żyjemy! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 Tu jest sedno podejścia do tematu - o tym najpierw sobie pomyślałem wczoraj po obejrzeniu tego materiału: - u Słowaków o trasach, hotelach, lotach i atrakcjach opowiadają fajne "lufy" plus jeden młody urzędnik; - u nas ZASTEPCA burmistrza, który plecie trzy po trzy. Inna rzecz - spojrzenie robiącego ten reportaż i jego podejście do tematu - mógłby też zapytać co o sprawie ze strony polskiej myślą np. Jagna z Witowa, Kasia z Nosala itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 ... gdzie my żyjemy! :eek: My(ja, Ty, Figo np) żyjemy w takim miejscu że nie trzeba się zastanawiać w którą stronę jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 A ja jestem ciekaw, jak szczególnie Warszawa podejdzie do tematu - lot godzinny do Popradu, darmowy dojazd busami do pensjonatów, niezła jazda na nartach plus perspektywa wieczornego wypadu do Zakopca na przykład - ja bym się skusił na krotki wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 A ja jestem ciekaw, jak szczególnie Warszawa podejdzie do tematu... - perspektywa wieczornego wypadu do Zakopca na przykład - ja bym się skusił na krotki wypad. Tak będą musieli zrobić, bo co to za narty dla Stoliczan bez lansiku na Krupówkach;), no i przecież kartek z pozdrowieniami z Popradu nie poślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2009 My(ja, Ty, Figo np) żyjemy w takim miejscu że nie trzeba się zastanawiać w którą stronę jechać ja też należę do tych szczęśliwców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi