Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Słowacja nowości 09/10

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Bilety w promocyjnej cenie maja kosztować 30 Euro w jedna stronę.

Dyrektor linii lotniczej zapytany o przewóz nart odpowiedział, że na początku opłaty nie będą pobierane. Po zakończeniu promocji klienci otrzymają w zamian za opłatę za narty (nadbagaż) np. jednodniowy skipass gratis.

Momencik,

Zobaczcie tutaj - http://www.danubewings.com/lris-presentation/detail/baggage -

"Baggage

SPECIAL OR OVERSIZED ITEMS

Passangers are permitted to carry the following items (aditional fee is charged):

a) one pair of skis, including one pair of sticks and one pair of ski boots or one snowboard and one pair of boots .....

.....Referring to parts a), c), d), g) a passenger is charged fee of 50 EUR..."

Czyli jeżeli dobrze to rozumiem to na dzień dobry chcą 50 euro za przewóz nart. Tzn. że nie 33 euro a już na starcie 83 euro za lot w jedną stronę. Tzn. około 350 PLN w jedną stronę, 700 pln w dwie. No chyba że ktoś z założenia planuje wypożyczać sprzęt lub jedzie na darmowe "testy":)

Poprawcie mnie jeżeli czegoś tu nie skumałem.

Momencik,

Zobaczcie tutaj - http://www.danubewings.com/lris-presentation/detail/baggage -

"Baggage

SPECIAL OR OVERSIZED ITEMS

Passangers are permitted to carry the following items (aditional fee is charged):

a) one pair of skis, including one pair of sticks and one pair of ski boots or one snowboard and one pair of boots .....

.....Referring to parts a), c), d), g) a passenger is charged fee of 50 EUR..."

Czyli jeżeli dobrze to rozumiem to na dzień dobry chcą 50 euro za przewóz nart. Tzn. że nie 33 euro a już na starcie 83 euro za lot w jedną stronę. Tzn. około 350 PLN w jedną stronę, 700 pln w dwie. No chyba że ktoś z założenia planuje wypożyczać sprzęt lub jedzie na darmowe "testy":)

Poprawcie mnie jeżeli czegoś tu nie skumałem.

Tak jest napisane, ale na loty z W-wy mają mieć specjalną ofertę. Przynajmniej tak twierdził przedstawiciel linii.

Przed poprzednim sezonem natknąłem się na informacje o inwestycjach w miejscach zniszczonych huraganem na Słowacji, chodziło chyba o Łomnice. Data ukończenia była planowana na ten sezon. Czy ktoś ma jakieś info? Może szanowny Admin coś słyszał na targach?:)

Jasne. Przeczytasz o tym tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=3172&start=0&kraj=S%B3owacja

Tu jest sedno podejścia do tematu - o tym najpierw sobie pomyślałem wczoraj po obejrzeniu tego materiału:

- u Słowaków o trasach, hotelach, lotach i atrakcjach opowiadają fajne "lufy" plus jeden młody urzędnik;

- u nas ZASTEPCA burmistrza, który plecie trzy po trzy.

Inna rzecz - spojrzenie robiącego ten reportaż i jego podejście do tematu - mógłby też zapytać co o sprawie ze strony polskiej myślą np. Jagna z Witowa, Kasia z Nosala itp.;)

A ja jestem ciekaw, jak szczególnie Warszawa podejdzie do tematu... - perspektywa wieczornego wypadu do Zakopca na przykład - ja bym się skusił na krotki wypad.

Tak będą musieli zrobić, bo co to za narty dla Stoliczan bez lansiku na Krupówkach;), no i przecież kartek z pozdrowieniami z Popradu nie poślą:D