sstar Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty (edytowane) 17 godzin temu, Jeeb napisał: pamiętam z kursu lawinowego z przed 30 laty że przy 3 nie wchodziło się w formacje wklęsłe Formacja wklęsła formacją ale to pole śnieżne na górze żlebu nasłonecznione. Może gdyby trzymali się planu z Szatanem czyli Czerwonym ew. zjechali z połowy przed tym polem gdzie ponoć zakładali foki. To oczywiście gdybanie. Nie wiem też czemu Ali działając z Teryho dzień wcześniej w warunkach jak to określił sketchy, znalazł się po południu w ten słoneczny dzień… ech. Teraz pokazują Młynicką jak spod Patrii żlebem poszła lawina. W dniu wypadku z Koziego samoczynna. Dodajmy świeży opad na zmrożonej bazie i pierwszy dzień słońca. Dużo przeciwności losu… ps nie mądrze się bo sam podciąłem deskę ze Szpiglasowej ale odciąłem i ustałem powyżej nic nie ruszyło tylko to co odciąłem taką 5x5 deska plus kumulacja ze żlebu… też byłem za późno i wystawa południowa… Edytowane 28 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Pozwolę sobie wysłać wpis pewnego kolegi ze Świeradow Zdrój. Znany w środowisku wspinacz i freerider. Okiem Pana Prezesa... Vox Populi domaga się Winnych! Jakimś Cudem, okazuje się że dobrze sprzedaje się Wyoadek w Górach. I tak się zastanawiam. Kto ma w tym Interes... Prasa. Ta żyje z kliknięć. Fajne obrazki. I całe stada komentujacych Fachmanów. Od najbardziej skurwysynskich komentarzy po ojojoje teatralne. No oczywiście sakramentalne: Niech se płacą sami za pomagamie...szpitale czy helikoptery. Po co szli. Była 3ka... ( stawiam flaszkę że 99.9 % nie ma pojecia co to oznacza, gdzie te trójki i że to nie trójka klasowa) Dziś wyczytałem że Amator Gór , dostał zawału na szlaku. Że trzeba bylo nawet helikoptera i kilku osób do tej historii. W zwiazku z tym iż mnie sobie szanowny Voxie Populi pozwalasz oxeniać przez pryzmat swojej wiedzy gorskiej. Na podstawie ktorej. Wywierasz presję medialną.na Wladzy. A ta nic imnego nie umie tylko zamykać ( nawet Lasy) Co jak pamietamy mialo miejsce nie tak dawno. Wraz z wieloma innyli idiotyzmami... To.ja dopytam: czy aby nie nalezało wprowadzić Obowiazkowych Badań Lekarskich i Zaświadczenia. Przed tym jak sobie bedziesz miał kupić bilet wstepu do takiego.TPN. czy karnet na Puchatka? Bo z tego co ja doczytuje... to na 1000 wypadkóŵ. To Ty Voxie Populi jesteś sprawcą ryzykowania Życiem.Zdrowiem.i wypalaniem sluzbowej benzyny przez helikopter. Za czym idzie wiadomo co z Planetą, w 98% przypadków. A w same Karkonosze wchidzi Ciebie 2.5mln rocznie. Skoro jesteś nie sprawny...masz choroby cywil8zacyjne... to może Góry nie sa dla Ciebie? Ps. W 2025 utoneło w Polsce ok 220 osób. W gorach zgineło 16. Tak mi podpowiada AI gogle. Może ogrodzić jeziora? #idzmytam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty (edytowane) 11 godzin temu, MarioJ napisał: My jesteśmy normalni i nie chcemy zginąć przedwcześnie. 3 godziny temu, MarioJ napisał: Ps. W 2025 utoneło w Polsce ok 220 osób. W gorach zgineło 16. Tak mi podpowiada AI gogle. Może ogrodzić jeziora? #idzmytam Rozmowa o Alim i Marku i tym co jest normalne jest bezsensowna. Dla nich to była norma. Nie odmawiałbym nikomu robienia rzeczy skrajnie niebezpiecznych jeśli nie wpływa to negatywnie na innych ludzi. Większą szkodliwością odznacza się na przykład patostreaming w internecie. Kto psychicznie jest w stanie naśladować Ali Olszańskiego? Garstka Ja w tym roku przejechałem ok 100 km na łyżwach "na dziko". W Krakowie mamy taki Zalew Nowohucki. Przeciętnie 0,5 - 1,2 m głębokości. W jednym miejscu jest lekko ponad 2. W tej części płytszej ludzie odgarnęli ścieżki do jazdy - łącznie ze 1,5 km pętelek. Nieraz przyjeżdżała SM albo policja "odganiać" ludzi - nie mieli żadnej podstawy prawnej. W tym roku od załamania lodu zginęły...2 osoby? Edytowane 28 Luty przez Gerald 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Lawina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec W dniu 28.02.2026 o 19:15, MarioJ napisał: Ps. W 2025 utoneło w Polsce ok 220 osób. W gorach zgineło 16. Tak mi podpowiada AI gogle. Powinno się obciążyć kosztami akcji ratowniczej osoby wchodzące do wody Rzadko, ale zdarza się, że ktoś utonie nawet na strzeżonym kąpielisku. Ali Olszański zostanie pochowany w sobotę 7.03 na krakowskim Cmentarzu Rakowickim po Mszy św. o godz. 11:00. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec W dniu 28.02.2026 o 19:15, MarioJ napisał: W gorach zgineło 16. W Polskich Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi