marcinn Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 ROCH DZIĘKI czekałem na to info:) W takim razie kolejny wypad stożek. Napiszcie dokładnie jak z tą opłatą za parking bo już sam nie wiem:/ Słuchaj dla świętego spokoju możesz zapłacić(żaden majątek),ale prawnie... nie musisz Rok temu mieliśmy rezerwacje na Stożku w kwaterze i nie płaciłem,nawet dzierżawca Stożka objechał mnie kulturalnie żebym się nie ważył bulić :tongue: Ogólnie rzecz ujmując mają tam duży konflikt :stupid: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Dziś w planach miał być kielecki Telegraf, o mało co wylądowałbym w podbełchatowskim Kamieńsku, a skończyło się wieczornym nartowaniem z synem na kieleckim Stadionie. Po dodatnich temperaturach w dzień, przed 18 termometr pokazywał -0,5'c i dało się to odczuć, bo śnieg o konsystencji cukru zaczęło mrozić, przez co oprócz tego, że było nawet równo, to twardo, troszkę lodowo i jak na Stadion to nawet szybko (wg iSkiTrackera 55 km/h, wg Endomondo 50,7 km/h). Pogoda super, śnieg bardzo fajny... a na stoku tłumy :eek: z nami całe 8 osób. Kupiłem karnety 3-godzinne za 35 zł, pojeździliśmy trochę ponad 2 godziny, w czasie których zjechałem 24 razy no i najważniejsze, że uśmiechy nam się cieszyły :biggrin: No i kilka zdjęć z dzisiaj, choć w zasadzie nie było co robić :wink: z góry: z dołu: kolejki do wyciągów: no i selfie z młodym: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 ROCH DZIĘKI czekałem na to info:) W takim razie kolejny wypad stożek. Napiszcie dokładnie jak z tą opłatą za parking bo już sam nie wiem:/ Zaraz za pętlą autobusową jest ich firmowy parking - z tamtąd dowożą za friko do SN jak zadzwonisz, ale że przeważnie na Stożku jest baaaaaardzo mało ludzi - to spokojnie możesz jechać pod samą stacje, (oczywiście jak dojedziesz bo górka jest miejscami konkretna ). A pan kasujący wyżej to właściciel tej polany - nie ma nic wspólnego ze SN. A z przejazd drogą to raczej nie może kasować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Stacja Narciarska - Laskowa-Ski warunki narciarskie dobre. Stok równy, wyratrakowany. W środkowej zacienionej części zmrożony, twardy. Otwarta główna trasa, czynne 4-os krzesło oraz talerzyk na górnej polanie. Wiosenna pogoda, ruch narciarski mały. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Limanowa-Ski stacja zamknięta . Na miejscu brak jakichkolwiek informacji. Na stoku... warunki diametralnie rożne od tego, co jest podane na stronie internetowej stacji. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 To teraz gdzie kierunek? Rytro? Krynica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Limanowa-Ski stacja zamknięta . Na miejscu brak jakichkolwiek informacji. Na stoku... warunki diametralnie rożne od tego, co jest podane na stronie internetowej stacji. Za to na stronie jest info :"W Piątek 16 stycznia wyciągi oraz restauracja będą czynne od godziny 16:00-21:00" To teraz gdzie kierunek? Rytro? Krynica? Albo sweet home... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Za to na stronie jest info :"W Piątek 16 stycznia wyciągi oraz restauracja będą czynne od godziny 16:00-21:00" To zerknij na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Tyle, że całościowo to wygląda tak jak poniżej.W każdym bądź razie, jeśli nie ma info ma miejscu przy kasach to i tak żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Stacja Narciarska Śnieżnica w Kasinie Wielkiej działa 4-os. kolej krzesełkowa. Trasa przygotowana przez ratraki, jest równo i twardo w miejscach zacienionych. W słońcu tworzą się niewielkie odsypy. Ruch narciarski mały. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Byłem dzisiaj z małoletnim Wiśle - Klepki. Byłem bardzo miło rozczarowany przygotowaniem stoku, zważywszy na temperaturę i ilość śniegu. Oprócz parkingu, na którym jest totalne lodowisko i nawet samo wyjście z auta grozi glebą, popartą bólem d... , wszystko, co związane z samym nartowaniem duży +. Do 11 warunki bardzo dobre, potem już trochę "cukrowo". Na stoku praktycznie pusto, 2-3 szkółki i kilkunastu pojedynczych narciarzy, pogoda alpejska :smile:. Bardzo udany wypad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 też się wybierałem na cieńków bądź soszów wyjazd planowałem koło 11 ale jak zobaczyłem +6 to zrezygnowałem, a teraz czytając to mam doła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 też się wybierałem na cieńków bądź soszów wyjazd planowałem koło 11 ale jak zobaczyłem +6 to zrezygnowałem, a teraz czytając to mam doła:) Jak jechałem rano, to w słońcu było nawet +9, więc też miałem chwile zwątpienia, ale na stoku było ok. Myślę, że po południu, jak się trochę ochłodzi i wyratrakują będą niezłe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Zawoja - Mosorny Groń. Pod Babią śniegu sporo. Działa 4-os. krzesło. Na trasie 50cm, po południu stok "puścił". Jest miękko, ale bez muld. Warunki narciarskie dobre. Ruch mały. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 (edytowane) Dzisiaj Czantoria super! Poczulem sie jak w Alpach Endomondo pokazalo 85km, jak miło po usiasc w aucie na 4 literach Pozdrawiam Tomek Edytowane 16 Styczeń 2015 przez MajorSki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Dziś zaliczyłem Dwie Doliny, czyli Wierchomlę i Szczawnik. Zacząłem od Szczawnika, tam rano warunki idealne!!! Stok "wylizany", równiutki, po prostu miód! Do tego piekne słoneczko!Zjechałem więc z 8 razy i udałem się na drugą stronę, czyli do Wierchomli. I tu zaskoczenie, stok przygotowany byle jak. Wszędzie pełno grudek i grud lodośniegu, miejscami miekko, miejscami lód. No i w kilku miejscach wyłażą "minerały"!!! Na Polankach to samo! Byłem zaskoczony! Mimo wszystko zaliczyłem parę zjazdów. W międzyczasie wyszły chmury, pojawił się silny wiatr. Uciekłem do Szczawnika. Tu warunki się pogorszyły bo temperatura była powyżej zera. Pojeżdziłem jeszcze trochę i koło godz 15 zakończyłem narciarsko dzisiejszy dzień. Podsumowujac, dziś tylko 53 km przebiegu, ale max speed to 74km/godz. no i totalne zaskoczenie byle jakim przygotowaniem stoku w Wierchomli. Znam tę stację, wiem jak potrafią przygotować stok, dlatego tym bardziej się dziwię! Pozdrawiam z Krynicy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Dobra wiadomość,sprawdzę osobiście za kilka dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Limanowa-Ski stacja zamknięta . Na miejscu brak jakichkolwiek informacji. Na stoku... warunki diametralnie rożne od tego, co jest podane na stronie internetowej stacji. Ruszyło się coś w sprawie knajpy na dole czy dalej pustostan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 (edytowane) Dziś zaliczyłem Dwie Doliny, czyli Wierchomlę i Szczawnik.... no i totalne zaskoczenie byle jakim przygotowaniem stoku w Wierchomli. Znam tę stację, wiem jak potrafią przygotować stok, dlatego tym bardziej się dziwię! Pozdrawiam z Krynicy. a ten Pan co tak dużo mówił w zeszłym roku na ten temat to już nie mówi? :eek: : Edytowane 16 Styczeń 2015 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 no i selfie z młodym: Marcin, strasznie krótkie masz narty. Posłuchałeś Mitka co do młodego, a ty? :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Dziś w planach miał być kielecki Telegraf, o mało co wylądowałbym w podbełchatowskim Kamieńsku, a skończyło się wieczornym nartowaniem z synem na kieleckim Stadionie. a gdzie video z waszej jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Marcin, strasznie krótkie masz narty. Posłuchałeś Mitka co do młodego, a ty? :biggrin: A ja... no ja to dobrze, że wziąłem te swoje 170cm Progressory, bo czasem jak z Bartkiem byłem to brałem żony Blizzardy Shark 150cm :stupid: , no ale już nie jeżdżę za Bartkiem, on sobie zjeżdża swoje, a ja swoje, a na tych Sharkach to dopiero śmiesznie by to zdjęcie wyglądało :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1993 Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Mam pytanko jak wygląda sytuacja dziś (tj. 17 styczeń) na Soszowie ? Wybieram się jutro koło 9 godziny na jakieś 5-6 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuhkris Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Jutro jest coś takiego na Soszowie http://www.soszow.pl/swiatowy-dzien-sniegu-18-stycznia-n5.pl.html Może być trochę tłoczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Kasina Wielka stok Śnieżnica - zdjęcia z mojego wczorajszego pobytu w stacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi