BJM Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Witam, rozważam wyjazd do San Martino di Castrozza (nigdy tam nie byłem, ani w okolicy też nie) i czytając forum zastanawiam sie czy trasy jakie tam są spełnią moje oczekiwania - słowem czy sie najeżdże? Mianowicie jeżdże dobrze, agresywnie, gigantowo, ale bynajmniej nie potrzebuje żadnych czarnych tras, a raczej długie trasy o przeciętnej trudności gdzie mogę sobie "popływać" na śniegu. są tam takie lub w okolicy? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Dnia 26.10.2016 o 18:22, BJM napisał: Witam, rozważam wyjazd do San Martino di Castrozza (nigdy tam nie byłem, ani w okolicy też nie) i czytając forum zastanawiam sie czy trasy jakie tam są spełnią moje oczekiwania - słowem czy sie najeżdże? Mianowicie jeżdże dobrze, agresywnie, gigantowo, ale bynajmniej nie potrzebuje żadnych czarnych tras, a raczej długie trasy o przeciętnej trudności gdzie mogę sobie "popływać" na śniegu. są tam takie lub w okolicy? Niewiele mi to mówi, ale w San Martino, choć nie jest to mega-stacja, można sobie całkiem "mocno" pojeżdzić. Długie trasy to Tognola, z majestatycznym Pale di San Martino w tle, i Col Verde z bardzo wygodną kabinówką, okolica to Passo Rolle gdzie też można spędzić dzionek nie nudząc się, dalsza okolica to Predazzo a tam kabina do Pampeago i Obereggen z pełnym wyborem tras. Byłem w SM kilkakrotnie, zawsze wracałem zadowolony, najlepsze piwo było w La Stube ( z bawarskich lokalnych browarków ) a pizza w Sass Maor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJM Napisano 29 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 dzieki wielkie za odpowiedź właśnie waham sie między SM, Val di Fiemme, a Val di Fassa (Campitello). ale Twoje info juz sporo mi podpowiedziało - dziekuje raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 Jeżeli będziesz własnym samochodem to pojeździsz na maksa jednak na lokalne ski busy nie ma co liczyć odległości dość duże a droga bardzo kręta i podjazdy pod przełecze ponad 2000 npm łańcuchy obowiązkowe sama miejscowość piękna i ma swój klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 32 minuty temu, kruger27 napisał: Jeżeli będziesz własnym samochodem to pojeździsz na maksa jednak na lokalne ski busy nie ma co liczyć odległości dość duże a droga bardzo kręta i podjazdy pod przełecze ponad 2000 npm łańcuchy obowiązkowe sama miejscowość piękna i ma swój klimat Jedyna przełęcz to Passo Rolle. Z przejazdem nie ma problemu, nawet jak śnieg pada. Na zimówkach bez problemu. Ja jeździłem na letnich bez łańcuchów w styczniu. Jeżeli plan jest taki, aby objeździć kilka ośrodków, to proponuję inna lokalizację niż SMC np. Predazzo. Stąd jest gondola do Ski Center Latemar, i łatwy dojazd do stacji w Val di Fiemme, Val di Fassa, Passo san Pellegrino, no i do San Martino di Castrozza. Kupujesz skipass Dolomiti Superski i wszystko w zasięgu max. 1h samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 31 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2016 Dnia 29.10.2016 o 20:32, JC napisał: Jedyna przełęcz to Passo Rolle. Z przejazdem nie ma problemu, nawet jak śnieg pada. Na zimówkach bez problemu. Ja jeździłem na letnich bez łańcuchów w styczniu. Jeżeli plan jest taki, aby objeździć kilka ośrodków, to proponuję inna lokalizację niż SMC np. Predazzo. Stąd jest gondola do Ski Center Latemar, i łatwy dojazd do stacji w Val di Fiemme, Val di Fassa, Passo san Pellegrino, no i do San Martino di Castrozza. Kupujesz skipass Dolomiti Superski i wszystko w zasięgu max. 1h samochodem Kilka "pocztówek" z Sam Martino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi