Narty - skionline.pl
Jump to content

Film z treningu

spi630
 Share

Recommended Posts

Jak z Markiem Krzyżyńskim to musiał być świetny, treningowy wyjazd. Krzyżyk wychował całe grono świetnych narciarzy, to doskonały trener, z całą pewnością jeden z najlepszych w Polsce. Sądzę,  że wyjazd tygodniowy i tyczek też nie brakowało, choć Marek bardzo dużą uwagę kładzie na prawidłową technikę. Ja osobiście wolę więcej tyczek, bo w moim wieku technikę ciężko jeszcze poprawić. Za późno zacząłem niestety. W Madonna di Campiglio często szkolenia organizuje Skielita z Jeleniej, to może z nimi? Oczywiście tylko zgaduję. A Twoja jazda Spi630 super. Pod okiem takiego trenera można wiele zdziałać!

Pozdrawiam serdecznie. 

• Like 1

Jazda zadaniowa. Teczek nie stawialiśmy bo było za mało śniegu i nie dostaliśmy stoku. Tzn dali, ale czarną ściankę;)
Marek to pierwszy trener w moim życiu, o którym mogę powiedzieć że naprawdę rozumie na czym polega jazda na nartach. Mam na myśli podstawy fizyczno-mechaniczne. A do tego potrafi to ująć i przekazać niesamowicie przystępnie. Do tego jest świetnym demonstratorem, czlowiek-guma.
Po 2 dniach treningu z nim pytałem sam siebie co ja robiłem wcześniej, bo na pewno nie jeździłem na nartach! Przeszedłem rewolucję i olśnienie.
Pierwsze zawody po zmianie trenera i w zawodach mastersów w Czechach 2 w SG i 1 w GS ;)

Wysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

7 minut temu, spi630 napisał:

Jazda zadaniowa. Teczek nie stawialiśmy bo było za mało śniegu i nie dostaliśmy stoku. Tzn dali, ale czarną ściankę;)
Marek to pierwszy trener w moim życiu, o którym mogę powiedzieć że naprawdę rozumie na czym polega jazda na nartach. Mam na myśli podstawy fizyczno-mechaniczne. A do tego potrafi to ująć i przekazać niesamowicie przystępnie. Do tego jest świetnym demonstratorem, czlowiek-guma.
Po 2 dniach treningu z nim pytałem sam siebie co ja robiłem wcześniej, bo na pewno nie jeździłem na nartach! Przeszedłem rewolucję i olśnienie.
Pierwsze zawody po zmianie trenera i w zawodach mastersów w Czechach 2 w SG i 1 w GS ;)

Wysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka

O,to chyba nadmiar skromności,pamiętam jak robiłes czas zawodów w Szczawnicy na MPA...

Edited by lski@interia.pl

• 1 year later...
  • 1 year later...