mifilim Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Dzień 1 W związku z powrotem zimy postanowiłem przetestować nowy ośrodek; otwarty w lutym, nówka sztuka. Recenzje też ma dobre więc trzeba spróbować. Infrastruktura dorównuje tej alpejskie. Zakwaterowanie skromnie ale przytulnie. Widziałem tylko krzesło jednoosobowe - wyprzedane. Więcej jutro. Pzdr M Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Powaliło Cię??? Znowu??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 To nie znowu Marcin tylko skutki wcześniejszego urazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 19 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 To nie znowu Marcin tylko skutki wcześniejszego urazu [emoji57] Co za pamięć [emoji1] Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Dzień 2 Mało zdjęć bo dzień był bardzo zajęty Udało mi się przetestować nową odzież techniczną - membrana działa bez zarzutu. Jeździłem głównie na czerwonych. Są bardzo dobrze oznakowane i wszystkie prowadzą do białego... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Oby to była Twoja ostatnia kontuzja, szybkiego powrotu do pełnej sprawności i w przyszłym sezonie tylko z górki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 (edytowane) Dzień 3 Tego dnia wreszcie dane mi było przetestować kanapę 6-osobową. Nawet nie wiecie jakie to uczucie Następne dni to głównie jazda na tej kanapie...ale też wizyty u lokalnych artystów. Potrafią wyczarować naprawdę świetne wzorki: Tak na poważnie. Obsługa w szpitalu św. Aleksandra w Kielcach zdecydowanie na plus. Jest tam nowy, otwarty w lutym, oddział ortopedii w nowym budynku. Szefuje Dr Granek, który mnie operował i którego gorąco polecam. Jak zwykle bujałem się od lekarza do lekarza i szczęśliwie trafiłem do Niego - szybka diagnoza, termin, zabieg i do domciu... Dzięki temu nie musiałem szukać gdzieś po Polsce, bo dobry specjalista znalazł się na miejscu. Edytowane 28 Kwiecień 2017 przez mifilim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Areszt fotelowy? Uważaj na objadanie się, ja już nie gotuję. Szybkiego powrotu do naszej niezniszczalności - jak się każdemu z nas wydaje - po "40". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Areszt fotelowy? Uważaj na objadanie się, ja już nie gotuję. Szybkiego powrotu do naszej niezniszczalności - jak się każdemu z nas wydaje - po "40". Dzięki.Nie jest źle. Aresztu fotelowego nie ma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Rehabilitacja - faza 2, czyli odbija mi na starość Ponieważ miałem kolejną przygodę (nie związaną z kolanem, ale to temat na inną opowieść) dopiero od sierpnia zacząłem trenować kolanko na rowerze. Zrobiłem ponad 1000 km na MTB, z czego jestem dumny z wielu powodów. Po pierwsze, wcześniej nigdy w życiu nawet nie zrobiłem w sezonie więcej jak 200 km! i jeżeli ktoś by mi powiedział, że coś takiego jest możliwe w moim wykonaniu to bym uznał, że jest mówiąc delikatnie niezbyt zdrowy psychicznie. Po drugie, szybko stwierdziłem, że trasy z długimi odcinkami na asfalcie to nie dla mnie. Raz zrobiłem 70 km i myślałem, że zanudzę się na śmierć. Dlatego zacząłem testować okoliczne Góry Świętokrzyskie, które zresztą mam pod domem. W głupocie starczej mej powoli dochodzę do etapu w którym im trudniej tym lepiej. Syn się martwi, że może mi się spodobać DH . Tak, czy inaczej, udaję, że mam 35 lat, jestem wysportowany i nie paliłem blisko 30 lat Po trzecie, robię to na starym rowerze MTB Giant Yukon, który chyba nie do końca nadaje się do tego typu rzeczy i o dziwo jeszcze żyje. Podsumowując, jazda na rowerze strasznie dużo mi dała i kolanko się rozruszało a mięśnie odbudowały trochę. Rehabilitacja - faza 3, czyli odbija mi jeszcze bardziej Przyszła pora wprowadzić większe obciążenia kolana, większy zakres ruchów i symulację ... Pozdrawiam wszystkich powracających do sprawności 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Przyjeżdżaj do nas, ja się cały czas rehabilituję. Rano zadyszka przy wiązaniu sznurówek, później przy zapinaniu butów i na po każdym 300m zjeździe, ale weekend bez nart: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 mifilm, brawo i powodzenia nie wiem jak u Ciebie z zanikiem mięśnia uda. Ja po rzepce, straciłem niestety prawie cały mięsień. Był rower, był rehabilitant, ćwiczenia, potem narty. Ale mocy w kolanie nadal brakowało. Po roku zacząłem jeździć na rowerze po górach - dużo inne zmęczenie, dużo większy wysiłek, do tego doszło też trochę pracy fizycznej i mięsień zaczął już jakoś wyglądać. Potem zacząłem biegać - ale długo nie wytrwałem - to nie dla mnie, za nudno. Aż w końcu miesiąc temu poszedłem pograć w piłkę nożną po raz pierwszy od prawie 3 lat. To jest to - kondycja + siła. Dużo większy zakres pracy kolana, niż na rowerze, czy podczas zwykłego biegania. Duże obciązenia, szybkie zmiany kierunków, przyspieszanie itp. O dziwo, największe problemy miałem ze stawami skokowymi - oszczędzając staw kolanowy, odzwyczaiły się od tego typu pracy i bolały niesamowicie na początku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 2 godziny temu, gregor_g4 napisał: mifilm, brawo i powodzenia nie wiem jak u Ciebie z zanikiem mięśnia uda. Ja po rzepce, straciłem niestety prawie cały mięsień. Był rower, był rehabilitant, ćwiczenia, potem narty. Ale mocy w kolanie nadal brakowało. Po roku zacząłem jeździć na rowerze po górach - dużo inne zmęczenie, dużo większy wysiłek, do tego doszło też trochę pracy fizycznej i mięsień zaczął już jakoś wyglądać. dokładnie tak samo, niestety. dlatego rower tak dużo mi dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 (edytowane) 3 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Przyjeżdżaj do nas, ja się cały czas rehabilituję. Rano zadyszka przy wiązaniu sznurówek, później przy zapinaniu butów i na po każdym 300m zjeździe, ale weekend bez nart: Chętnie, tylko trochę daleko. Ćwicz, ćwicz i będzie OK. Co do śniegu pod domem to zazdraszczam Edytowane 26 Listopad 2017 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Chętnie, tylko trochę daleko. Co do śniegu pod domem to zazdraszczam [emoji3] Na Rohace też miałeś daleko a jednak to tam się spotkaliśmy. No nic, dość tego kanapowania trzeba udać się na rehabilitację, oczywiście BK. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 (edytowane) no...zobaczymy. a ja rolki bo rower w serwisie Edytowane 26 Listopad 2017 przez mifilim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi