leitner Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Relacja z wczoraj Pierwszy narciarski dzień na Podhalu rozpocząłem z tatą w Bukowinie. Mama z bratem poszli w tym czasie na Morskie Oko. Jak wrócę do Warszawy, to wstawię kilka zdjęć stamtąd, bo widoki bajkowe. Wracając do relacji. Na stok narciarski Rusiń-Ski dojechaliśmy o 11:00 - jak typowa warszafka mieszkająca w Białce Kupiliśmy dwa karnety 4-godzinne i hop na stok! Tym razem dosłownie - jazdę zaczyna się od zjazdu. Najpierw jeździmy przy 4-osobowym krzesełku. Trasa bardzo dobrze przygotowana - gdzieniegdzie było nawet widać sztruks. Generalnie świetne warunki - twardo, równo i przyjemnie. Jeździłem wyłącznie długim skrętem ostro na krawędziach. Po prostu idealnie! No może prawie idealnie. Brakowało mi tu takiego pazura, nieco adrenaliny - w końcu jeździłem tylko na niebieskiej trasie. Przynajmniej z boku była niewielka skocznia - bardzo fajnie się na niej skakało W górnej części stoku stoi wyciąg talerzykowy. Jeździliśmy na nim kilka razy - jest o wiele szybszy od krzesełka a kolejki prawie nie było. Po 1,5 godziny pojechaliśmy na kanapę 6-osobową i tamtejszy stok. Przejazd na dziko z kilkoma przetarciami. Warunki na drugiej trasie również bardzo dobre. Jedynie pod sam koniec na trasie leżało sporo luźnego cukru, z którego szybko tworzyły się muldy. Niestety - tu też brakowało tego pazura na stoku. Trochę za płasko. Za to pierwszy raz w życiu jechałem Porsche Teraz nieco techniki. Stoki przygotowują dwa ratraki PistenBully - 600 i 300 bez wyciągarek. Trasy są naśnieżane armatkami TechnoAlpin, Supersnow i innymi (już nie pamiętam) Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Rodzynki z Rusiń-Ski: Znajdują się tu dwie koleje krzesełkowe - jedyne takie w Polsce! Kolej 6-osobowa jest produkcji BMF a siedzenia zostały zaprojektowane przez Porsche. Kolej jeździła z prędkością 3,5 m/s Kolej 4-osobowa jest produkcji von Roll. Jest to jedna z dwóch na świecie takich kolei produkcji von Roll. Jeździła z prędkością 1,4 m/s. Talerzyk obok jeździł 2,4 m/s 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Po skończonej jeździe pojechaliśmy na Olczań-ski. Tata już padł, więc jeździłem sam - tylko pół godziny. Pojeździłem na dwóch talerzykach - jeden krótki Polsportu a drugi długi - Zwyrtlnik. Warunki bardzo dobre. Pod koleją krzesełkową super. Bez ludzi, muld i lodu. Trasa na początku nieco stroma - taka granatowa. Szeroko i lekko stromo - po prostu miód Ule?Krzesełko też jest rodzynkiem - jest to jedyna kolej linowa w Polsce firmy Wopfner. Kiedy jeździłem, śmigała 2,26 m/s. Co ciekawe napęd kolei znajduje się pod ziemią - dzięki temu jest osłonięty od mrozu. No i na zewnątrz jest ciszej Podsumowując, świetne miejsce do nauki jazdy na nartach. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi