waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Byłem wczoraj na nartach, po powrocie przy czyszczeniu botów trochę się przeraziłem bo moje buty z przodu i tyłu są mocno zeszlifowane. Problem polega na tym że z samochodu na stok mam 300 metrów i musze iść po asfalcie, kostce i to uszkadza tak buty. Macie może jakieś rozwiązanie na takie sytuacje, może jakieś nakładki? Boję się że buty za 2 lata będą do wyrzucenia a tego bym nie chciał. Parę zdjęć jak to wygląda No i oczywiście życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia i bezpiecznej jazdy na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P21 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) https://www.amazon.co.uk/Seirus-Innovation-Protectors-Comfort-Traction/dp/B0018BCCHO takie coś używam od lat Edytowane 1 Styczeń 2020 przez P21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 11 minut temu, P21 napisał: https://www.amazon.co.uk/Seirus-Innovation-Protectors-Comfort-Traction/dp/B0018BCCHO takie coś używam od lat Dzięki, właśnie o takie coś mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 https://www.amazon.de/dp/B071WPW8L3/ref=mp_s_a_1_2?dchild=1&keywords=Sidas+ski&qid=1577883463&sr=8-2 Zamówiłem takie, można je regulować. Szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałem, buty nie były by tak zniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) Też o tym myślałem. A może po prostu narty wciągać na stoku. Podejść w innych butach i zostawić je z boku (o ile ktoś nie buchnie), lub wsadzić buty zwykłe do plecaka i na plecy? Jak buty są dopasowane i sztywne to mocno wymuszają narciarską postawę i ciężko się w nich chodzi - nie do tego służą. A z parkingu na stok czasem może być kawałek. Edytowane 1 Styczeń 2020 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 10 minut temu, Ziemowit napisał: Też o tym myślałem. A może po prostu narty wciągać na stoku. Podejść w innych butach i zostawić je z boku (o ile ktoś nie buchnie), lub wsadzić buty zwykłe do plecaka i na plecy? Jak buty są dopasowane i sztywne to mocno wymuszają narciarską postawę i ciężko się w nich chodzi - nie do tego służą. A z parkingu na stok czasem może być kawałek. Zostawić buty gdzieś z boku to jednak ryzyko i komfort jazdy mniejszy bo ciągle bym się zastanowił czy jeszcze tam są. Z plecakiem nie lubie jeździć bo to jednak zmienia środek ciężkości. Źle się chodzi w butach narciarskich ale czasem nie da się tego uniknąć, tak jest w moim przypadku. Takie nakładki rozwiązują ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Używałem niedługi czas takich cat tracks jak z pierwszego linku, w sumie były ok, minus tylko taki że trzeba było gdzieś je schować, kieszenie w kurtce potem uwalone od piasku, kamieni i innego syfu który się w nie wbija. Może i bym używał je dłużej ale zgubiłem na Kasprowym jedną sztukę kiedyś Tam się przydawały bo gdy śnieg kończył się w okolicach budki przy wejściu do parku to trzeba było do kuźnic złazić po kocich łbach w twardych budach z plastikową podeszwą. Od kilku lat nic nie zakładam a buty nie są mocno przytarte, mimo że zawodnicze z twardą podeszwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Godzinę temu, pawelb91 napisał: Od kilku lat nic nie zakładam a buty nie są mocno przytarte, mimo że zawodnicze z twardą podeszwą. To masz szczęście, widziałeś moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 4 minuty temu, waldek~ napisał: To masz szczęście, widziałeś moje. Pewnie inny materiał, ja mam Heady Raptory. Można także założyć w serwisie / sklepie liftery od spodu, jeśli się zbyt mocno wytrą to można znowu wymienić. Akurat kolega miał Lange RS i zakładał do nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) @waldek~ biadolisz jak stara baba 😉 Te butki masz ledwo liźniete. To Lange RS jak dobrze widzę z zeszłego sezonu ? Te ścięcia są zrobione fabrycznie, nie zadarłeś ich Patrz jak wygląda RS z tego sezonu który nigdy nie widział asfaltu... PS. W tegorocznym modelu Lange RS liftery są już przykręcane śrubami i wymienne, a nie jak we wcześniejszych wersjach jako pełen odlew. Edytowane 1 Styczeń 2020 przez pasazer85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 1 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) 11 minut temu, pasazer85 napisał: @waldek~ biadolisz jak stara baba 😉 Te butki masz ledwo liźniete. To Lange RS jak dobrze widzę z zeszłego sezonu ? Te ścięcia są zrobione fabrycznie, nie zadarłeś ich Patrz jak wygląda RS z tego sezonu który nigdy nie widział asfaltu... No to poprawiłeś mi humor, dzięki! 😀 Ale i tak będę używał tych nakładek, nie podobają mi się te liźnięcia. 😁 Edytowane 1 Styczeń 2020 przez waldek~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 1 minutę temu, waldek~ napisał: No to poprawiłeś mi humor, dzięki! 😀 Nie ma sprawy 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi