kalinka293 Napisano 9 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2023 Witam, Szukam nart używanych do 1000zl. Narta musi być uniwersalna na ile jest to możliwe. Parametry: aktualna narta: salomon crossmax v12 but: salomon impact 100 27.0 waga: 84kg wzrost:187 stoki: aktualnie tylko w Polsce ale zamierzam się wybrać gdzieś dalej. Warunki w Polsce wiadomo ze bywa bardzo różnie i ciężko. staz: 5sezonow umiejetnosci: 6 może 7. Pierwsze sezony sam się uczyłem później moje błędy zostały skorygowane przez instruktora i myśle ze aktualnie jest dobrze;) preferencje: narta uniwersalna na każde warunki, średni skręt, sporadycznie wybiorę się poza trasę. Mam możliwość kupienia poniżej 1k narty salomon force 11 v80 177cm. Będzie to dobry wybór, czy szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinka293 Napisano 10 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Nikt nic?;) a co powiecie pomiędzy force 11 a force bold? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 1 godzinę temu, kalinka293 napisał: Nikt nic?;) a co powiecie pomiędzy force 11 a force bold? Ani na jednej ani na drugiej nie jeździłem ale mam model chyba pośredni - Force 80TI - narty/czołg idą po wszystkim ale żeby grzecznie szły na krawędziach wymagają sporej siły żeby je dogiąć, więc podejrzewam ze Boldy jeszcze większej. We wszelkich technikach "szuranych" dają rade. Im większy syf na stoku tym fajniej dla nich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 mogę z czystym sumieniem polecić Atomic X9. Narta uniwersalna ze stosunkowo małym promieniem skrętu a długa i stabilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinka293 Napisano 10 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 (edytowane) Tej x9 jest kilka wersji. Jest RS S i WB. Która masz na myśli?? Edytowane 10 Luty 2023 przez kalinka293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art 7 Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Volkl deacon 84 .Wymagaja trochę siły ale daja frajde.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 3 godziny temu, kalinka293 napisał: Tej x9 jest kilka wersji. Jest RS S i WB. Która masz na myśli?? ja mam jeszcze X9s, które możesz znaleźć w naprawdę dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 4 godziny temu, art 7 napisał: Volkl deacon 84 .Wymagaja trochę siły ale daja frajde.. 50 minut temu, mexon napisał: ja mam jeszcze X9s, które możesz znaleźć w naprawdę dobrej cenie. O ile Deacon 84 jak najbardziej o tyle Atomic X9s ze swoja szerokością 65 czy 66 pod butem na pewno nie kwalifikują sie jako deska na każde warunki a o takie kolega @kalinka293 pytał jeśli sie nie mylę. W dniu 9.02.2023 o 08:42, kalinka293 napisał: Narta musi być uniwersalna na ile jest to możliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 17 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2023 tak ale przy ocenie umiejętności 6/7 i sporadycznej jeździe poza trasą narta bardzo dobrze daje radę i na twardym i odsypach, takie są przynajmniej moje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi