cysiu7 Napisano 10 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2024 Cześć, Proszę was o poradę. Jestem średniozaawansowanym narciarzem ( w skali umiejętności forum 5). W tym roku jadę pierwszy raz w Alpy (La Plagne). Będzie to mój piąty wyjazd na narty. W zeszłym roku uczyłem się jeździć na krawędziach na czerwonych trasach na Chopoku, czasami gubiłem technikę gdy było za szybko. Zawsze jeździłem po trasach lecz teraz korci mnie wyskoczyć czasami poza trasę skoro będą takie możliwości. Jakie narty byście mi polecili aby nadawały się zarówno do jazdy po stokach (ok. 70-80%) i do jazdy off piste? Myślałem o czymś z grupy all Mountain 82-86 mm pod butem. Jestem otwarty na wszelkie sugestie i dywagacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2024 10 minut temu, cysiu7 napisał: Myślałem o czymś z grupy all Mountain 82-86 mm pod butem. Jestem otwarty na wszelkie sugestie i dywagacje. będę się powtarzał - Völkl Deacon 84 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu7 Napisano 10 Marzec 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2024 30 minut temu, Jeeb napisał: będę się powtarzał - Völkl Deacon 84 mam 184cm i 75kg, 177cm będzie chyba optymalnym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2024 24 minuty temu, cysiu7 napisał: mam 184cm i 75kg, 177cm będzie chyba optymalnym wyborem? Bierz dłuższe, no i wykup ubezpieczenie od jazdy poza trasą. Np. Allianz rozróżnia trasę i poza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2024 4 godziny temu, cysiu7 napisał: mam 184cm i 75kg, 177cm będzie chyba optymalnym wyborem? Nordica, Kastle, Scott, moje są 180 przy wzroście 175. Nie upieraj się przy jedynie słusznej marce jako rzecze Jeeb bierz co się trafi, czytając opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi