pawelb91 Napisano 10 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty AAAAAAAAA mam to!!! Bilet na gigant kobiet w Cortinie na niedzielę zdobyty!!! 😍😍😍 Będzie się działo!!! 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Buuuuongiornooooooo!!! 🇮🇹⛷️ Dziś supergigant w Bormio🤩 Start 11:30, będzie moc!!!!! 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Wiem że to nie narciarstwo, ale Żurek dzisiaj 4. niestety... 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 27 minut temu, zając napisał: Wiem że to nie narciarstwo, ale Żurek dzisiaj 4. niestety... Odbije się na 500m w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 10 minut temu, grimson napisał: Odbije się na 500m w sobotę Ale był o włos od brązu. Po dwóch wypadkach na niekorzyść innych naszych reprezentantów należała mu się odrobinka bonusu od losu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty Feeeeede! 🇮🇹 Złoto w supergigancie po takiej kontuzji w kwietniu! Co za historia! 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty Wczoraj po zawodach w Bormio wyruszyłem w Dolomity na drugą część igrzysk. Po 6 godzinach jazdy praktycznie całą drogę po ciemku i we wielkiej mgle na Passo del Tonale, dojechałem przed północą do Alta Pusterii. Dzisiaj dzień wolny. Oglądnąłem w TV świetne zawody w Cortinie z wielkim triumfem Federici. Później wyruszyłem pozwiedzać okolicę. Byłem w Dobbiaco i nad jeziorem Braies. Popołudniu przejechałem się wioskami przez góry na zachód. Świetnie było widać góry i Kronplatz po zachodzie. Chcąc uniknąć olimpijskich korków w Tirano próbuję jechać opłotkami przez winnice, ale korki później i tak dopadły... Po dzisiejszych zawodach skok do Dobbiaco i później nad jezioro Braies Brama Dolomitów Szybka kawka pod galerią narciarskich sław Dobbiaco Lago di Braies Kronplatz Jutro wybieram się na narty ale jeszcze nie wiem gdzie, kilka opcji w grze. Posprawdzam pogodę i zdecyduję. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty No i padło dzisiaj na wielki powrót do mojego pierwszego alpejskiego ośrodka w którym jeździłem razem z bratem w marcu 2008! Za miesiąc będzie to już 18 lat (o masakra). Kronplatz / Plan de Corones 🐔 Oceanu sztruksu nie barkuje, także gigantki w użyciu. Warunki top, pogoda top. 🇮🇹 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2 godziny temu, pawelb91 napisał: No i padło dzisiaj na wielki powrót do mojego pierwszego alpejskiego ośrodka w którym jeździłem razem z bratem w marcu 2008! Za miesiąc będzie to już 18 lat (o masakra). Kronplatz / Plan de Corones 🐔 Oceanu sztruksu nie barkuje, także gigantki w użyciu. Warunki top, pogoda top. 🇮🇹 Na zdjęciach nie widać tłoku, jak z frekwencją aktualnie? Rozważam czy zawiać na jeden dzionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 18 minut temu, zając napisał: Na zdjęciach nie widać tłoku, jak z frekwencją aktualnie? Rozważam czy zawiać na jeden dzionek. Kolejek do wyciągów brak, na łatwiejszych trasach od szczytu bywa gęsto czasem ale bokiem można śmignąć. Trudniejsze trasy luuuuuuz. Pod wieczór wrzucę jakieś fotki z dnia. Warunki super, trasy się trzymają wzorowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 32 minuty temu, pawelb91 napisał: Kolejek do wyciągów brak, na łatwiejszych trasach od szczytu bywa gęsto czasem ale bokiem można śmignąć. Trudniejsze trasy luuuuuuz. Pod wieczór wrzucę jakieś fotki z dnia. Warunki super, trasy się trzymają wzorowo. Czyli chyba warto poznać ośrodek - jeśli się jeszcze nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty (edytowane) 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Kolejek do wyciągów brak, na łatwiejszych trasach od szczytu bywa gęsto czasem ale bokiem można śmignąć. Trudniejsze trasy luuuuuuz. Pod wieczór wrzucę jakieś fotki z dnia. Warunki super, trasy się trzymają wzorowo. Erta i Sorega zaliczona? Szczególnie ta druga robi wrażenie. Piculin był w fatalnym stanie jak byłem w grudniu, zjazd to była straszna męczarnia. 2 godziny temu, zając napisał: Czyli chyba warto poznać ośrodek - jeśli się jeszcze nie było? Ja byłem z rodziną w grudniu na 6 dni, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie, przeważnie niebiesko, kilka czerwonych i czarnych (1, 4, 40, 40b to takie konkretne), a połącznie 5, 17, 16 wchodzi w nogi, choć ma też płaskie fragmenty. JC ma kilka filmów na swoich kanale, dają jakiś pogląd. Myślę że na 1 dzień warto odwiedzić jak najbardziej. Edytowane 13 Luty przez Cappo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Gratulacje dla Władimira Siemirunnijnego (na razie za to, że dał z siebie wszystko, mam nadzieje, że da to medal) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Ma srebrny medal. Brawo !!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 9 godzin temu, pawelb91 napisał: No i padło dzisiaj na wielki powrót do mojego pierwszego alpejskiego ośrodka w którym jeździłem razem z bratem w marcu 2008! Za miesiąc będzie to już 18 lat (o masakra). Kronplatz / Plan de Corones 🐔 Oceanu sztruksu nie barkuje, także gigantki w użyciu. Warunki top, pogoda top. 🇮🇹 Kronplatz to... tylko dwie trasy: czarne do Bruneck: Hernegg i Silvester. Jak już tam wpadniesz, resztę olejesz. Nie zajdziesz z tej strony góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 12 godzin temu, zając napisał: Czyli chyba warto poznać ośrodek - jeśli się jeszcze nie było? Warto, jest gdzie pojeździć. Przygotowanie tras bardzo dobre. 10 godzin temu, Cappo napisał: Erta i Sorega zaliczona? Szczególnie ta druga robi wrażenie. Piculin był w fatalnym stanie jak byłem w grudniu, zjazd to była straszna męczarnia. Ja byłem z rodziną w grudniu na 6 dni, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie, przeważnie niebiesko, kilka czerwonych i czarnych (1, 4, 40, 40b to takie konkretne), a połącznie 5, 17, 16 wchodzi w nogi, choć ma też płaskie fragmenty. JC ma kilka filmów na swoich kanale, dają jakiś pogląd. Myślę że na 1 dzień warto odwiedzić jak najbardziej. Wszystko ciekawsze zaliczone. 5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Kronplatz to... tylko dwie trasy: czarne do Bruneck: Hernegg i Silvester. Jak już tam wpadniesz, resztę olejesz. Nie zajdziesz z tej strony góry. Pre da Peres, i czarne do San Vigilio oraz Piculin też warte uwagi. A rano fajnie pobujać się po Alpen w dłuuugich skrętach. Każdy znajdzie coś dla siebie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Wczoraj świetny powrót na Kronplatz / Plan de Corones. Warunki rewelacyjne, stoki trzymały się w dobrej kondycji praktycznie cały dzień. Jedynie bardziej strome południowe stoki zrobiły się miękkie. Ludzi trochę było ale głównie na szczytowych trasach w stronę Olang. Niżej czy też na bardziej stromych w zasadzie pusto. Kolejek do wyciągów i tak nie było nigdzie. Czarne trasy w stronę Brunico świetne i równiutkie nawet po 13 godzinie. Sorega i Erta do San Vigilio bardzo ciekawe i puste. Piculin miękki ale dosyć równy, naśnieżona potężna grubość chyba mają z 1,5-2m armatkowego śniegu na trasie. Dzisiaj zaczynałem i kończyłem w Olang. 127 km przejechałem (wyciągi + trasy), zrobiłem sobie dwie półgodzinne przerwy. Żeby podtrzymać olimpijski temat wątku 😋☕ O 12 tradycyjne bicie dzwonu Concordia 2000 Czarne w kierunku Brunico Pre da Peres o godzinie 13 Erta i Sorega Partie szczytowe o 15:30 PS. Tak, wiem że mam zaległe relacje z zawodów w Bormio i otwarcia w Mediolanie. Czasu mało gdy się wraca o 19 😉 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Powiem Wam że te trasy w Bormio nie umywają się do Cortiny. Szkoda że zawody męskie nie odbywają się też w Cortinie. Wogóle uważam że cała ta dyscyplina, jaką jest narciarstwo alpejskie, powinno się odbywać w tej samej miejscowości, czyli w Cortinie. Takie rozdzielanie to najgłupsza decyzja Włochów. Fajnie Paweł to Bormio reklamujesz, ale w TV to się wogóle nie broni. Dominuj tam las na zawodach, a Cortina wygląda wysokogórsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 48 minut temu, MarioJ napisał: Powiem Wam że te trasy w Bormio nie umywają się do Cortiny. Szkoda że zawody męskie nie odbywają się też w Cortinie. Wogóle uważam że cała ta dyscyplina, jaką jest narciarstwo alpejskie, powinno się odbywać w tej samej miejscowości, czyli w Cortinie. Takie rozdzielanie to najgłupsza decyzja Włochów. Fajnie Paweł to Bormio reklamujesz, ale w TV to się wogóle nie broni. Dominuj tam las na zawodach, a Cortina wygląda wysokogórsko. Zgodze się. Powinno być razem. Bormio nie aż tak fotogeniczne jak Cortina ale samo miasteczko pięknie położone i ujęcie z końca trasy na metę, trybunę miasteczko i góry z tyłu piękne. Ale po przeciwnej stronie lasy to fakt. Same trasy w Bormio jednak świetne do jazdy. Oglądam właśnie drugi przejazd giganta w knajpie w Sillian. Trochę tu sypie dzisiaj i widoczność słaba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Godzinę temu, pawelb91 napisał: Zgodze się. Powinno być razem. Bormio nie aż tak fotogeniczne jak Cortina ale samo miasteczko pięknie położone i ujęcie z końca trasy na metę, trybunę miasteczko i góry z tyłu piękne. Ale po przeciwnej stronie lasy to fakt. Same trasy w Bormio jednak świetne do jazdy. Oglądam właśnie drugi przejazd giganta w knajpie w Sillian. Trochę tu sypie dzisiaj i widoczność słaba. Piłem kawę kiedyś w Santa Caterina. Obszar tych gór jest tam ogromny, miejscowości piękne: San Nicolo, San Antonio. Warto odwiedzić, może jeszcze tam wrócę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Gratulacje dla Kacpra. p.s. Jutro Maryna ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Jest kot 👏👏👏👏🔥🔥🔥🔥 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 21 minut temu, moruniek napisał: Gratulacje dla Kacpra. p.s. Jutro Maryna ? Najwyższa pora! Jak nie teraz to kiedy?! Skoro zdobyłem niezdobywalny bilet na jutrzejszy gigant to chyba coś będzie na rzeczy?! 😃🤪 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Fotki z wyborcza.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Dzisiaj szusowanie w Sillian. To mój pierwszy raz na nartach w tym ośrodku. Pogoda się załamała. Przyszły lekkie opady śniegu i bardzo ograniczona widoczność. Jazda trochę na czuja. Czasem było trochę lepiej widać. Ludzi mało ale pogoda nie zachęcała. Ośrodek niespecjalnie mi się spodobał. Trasy jakieś mdłe i takie bez wyrazu. Jedynie nr 6 i 1 do doliny dosyć fajne. W barze oglądnięty olimpijski GS panów w Bormio z historycznym złotym medalem "Brazylii". 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi