Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nocleg w Krimml / Oberkrimml

WojtekM

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, MarioJ napisał:

Gondolką nie można zjechać, bo jej tam nie ma. Ale można zjechać krzesłem. 😁

A już myślałam że mnie pamięć zawodzi że tam krzesło było - ale jednak nie. Z tym że na krzesło w dół to chyba nie puszczają?

• Confused 1

4 godziny temu, zając napisał:

A już myślałam że mnie pamięć zawodzi że tam krzesło było - ale jednak nie. Z tym że na krzesło w dół to chyba nie puszczają?

Wyjątkowo puszczają. Akurat pamiętam że patrzyłem na to krzesło jak ludzie zjeżdżali. Cholernie strome, ale jechali właśnie na powrotach.

• Thanks 1

6 godzin temu, MarioJ napisał:

Wyjątkowo puszczają. Akurat pamiętam że patrzyłem na to krzesło jak ludzie zjeżdżali. Cholernie strome, ale jechali właśnie na powrotach.

W tym roku puszczali w dół jak ktoś nie chciał zjeżdżać 36. Tyle że ta 36 jakaś straszna nie jest

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, KrisRR napisał:

Tyle że ta 36 jakaś straszna nie jest

tym bardziej dla @WojtekM i jego fantastycznie jeżdżącej córki, no chyba że zabiera jeszcze kogoś słabszego to wtedy najlepiej będzie podjechać autem na parking w Gerlos i jeździć po zachodniej stronie całego ośrodka. 

• Like 1

2 godziny temu, Jeeb napisał:

tym bardziej dla @WojtekM i jego fantastycznie jeżdżącej córki

Tak, córka tego nawet nie zauwaźy - przeleci jak wicher :D. Ja pewnie też zjadę. Ale chcemy jechać większą ekipą i część osób jest początkująca. Doradziłem ten ośrodek i czuję się odpowiedzialny ;) 

• Like 1
  • Thanks 1

29 minut temu, WojtekM napisał:

Tak, córka tego nawet nie zauwaźy - przeleci jak wicher :D. Ja pewnie też zjadę. Ale chcemy jechać większą ekipą i część osób jest początkująca. Doradziłem ten ośrodek i czuję się odpowiedzialny ;) 

i tak wszystkim nie dogodzisz.

Tak z ciekawości zapytam:

masz już rezerwację noclegów i kiedy jedziecie?

• Like 1

31 minut temu, WojtekM napisał:

Myślę że dasz radę Wojtek ogarnąć temat dla ekipy  i dobrze zaprezentować się jako fajter narciarski

• Like 1
  • Haha 1

58 minut temu, Jeeb napisał:

i tak wszystkim nie dogodzisz.

Tak z ciekawości zapytam:

masz już rezerwację noclegów i kiedy jedziecie?

Tak, z możliwością rezygnacji do 28 grudnia. Jedziemy 12-18 stycznia.

Wiem, że trochę wcześnie, ale zawsze możemy zmienić plany, lokalizację itp. ze względu na możliwość rezygnacji.

Nocleg zarezerwowany tutaj: Appartements Landhaus Rosengartl im Wasserfalldorf Krimml

• Thanks 1

6 godzin temu, WojtekM napisał:

Tak, z możliwością rezygnacji do 28 grudnia. Jedziemy 12-18 stycznia.

Wiem, że trochę wcześnie, ale zawsze możemy zmienić plany, lokalizację itp. ze względu na możliwość rezygnacji.

Nocleg zarezerwowany tutaj: Appartements Landhaus Rosengartl im Wasserfalldorf Krimml

wcale nie wcześnie, dobre apartamenty trzeba rezerwować nawet z rocznym wyprzedzeniem.

Też już wpłaciłem zaliczki na święta BN i Sylwestra, karnawał w lutym, ferie wnuczek w marcu i święta wielkanocne w kwietniu

(6 tygodni zaklepane)

• Like 1

Godzinę temu, WojtekM napisał:

Bardziej chodzi mi o to, że będzie to oznaczało, że jest zima.

no właśnie sam jestem ciekawy jak to wygląda w zimie bo byłem przy tych wodospadach tylko latem w drodze na Grossvenedigera

• Like 1

3 godziny temu, WojtekM napisał:

Już tylko Szwajcaria? Tanio nie jest :)

no niestety tanie czasy się skończyły i dlatego piszę o wczesnym rezerwowaniu,

tym bardziej że muszę planować wyjazdy w najwyższych sezonach.

I wtedy praktycznie nigdzie nie jest tanio.

Mam sezonówkę Magic Pass za 420 CHF a noclegi w przyzwoitych Apartamentach (z buta do kolejki max. 200 metrów)

wychodzą w Saas Fee po 39 CHF, Leukerbad 43 CHF, Sörenberg 42 CHF od łóżka za noc.

Jedynie na karnawał w Meiringen-Hasliberg trzeba było brać hotel ze śniadaniem za 90 CHF

Tak z ciekawości zobaczyłem ile w Kuźnicach pod kolejką trzeba by zapłacić za tydzień sylwestrowy

https://www.booking.com/hotel/pl/enhotel.pl.html?label=gog235jc-1DCAEoggI46AdIB1gDaDuIAQGYAR64ARfIAQ_YAQPoAQGIAgGoAgO4ApXnob8GwAIB0gIkYjljYTEzMWYtNDhhYi00YmUzLWIwNGItZjVkMDgyMDdjNGUz2AIE4AIB&sid=1a7c029ad8293cf60bb52172539f741c&aid=397594&ucfs=1&checkin=2025-12-27&checkout=2026-01-03&dest_id=-538221&dest_type=city&group_adults=4&no_rooms=1&group_children=0&srpvid=96f3678bb0730b2c&srepoch=1749048240&matching_block_id=905046504_400004443_2_1_0&atlas_src=sr_iw_title

🙂

ja też ale oglądam je, od dobrych 6-8 lat, tylko od południowej strony:)

a propos rezerwacji wyjazdu na przyszły rok - Wasza wymiana zdań zmobilizowała mnie do poszukiwań i zarezerwowałem  na kwiecień 2026 świetny apartament w Valtournenche za mniej niż 30 E od osoby ! i mam bezpłatne odwołanie do lutego...

• Like 2
  • Thanks 1

20 minut temu, pawelb91 napisał:

Ja szukam noclegów na przyszły sezon (grudzień przed świętami we Włoszech) ale jest słabo, na razie nic sensownego w okolicach 30 euro od osoby przy dwupokojowym mieszkaniu. Ale może coś się trafi.

Jaki rejon?

pozdro

1 minutę temu, marekbtl napisał:

Jaki rejon?

pozdro

Na razie przeglądam opcje i się zastanawiam, gdzieś chce się wybrać ponownie z bratem od 13 grudnia na 7/8 dni.
Dolomity kuszą jak zawsze, może region Val di Fassa bo tam nie byłem, noclegi szukam gdzieś kawałek dalej Moena / Predazzo ale na razie nic nie trafiłem. 
Widziałbym to tak: skipass na całość i tour po stacjach doliny Val di Fassa, jeden dzień na Selli, wyskok na San Pellegrino, może też San Martino di Castrozza itp...

Poprzednie dwa grudniowe wyjazdy w Dolomity były rewelacyjne (2023 rejon Val Gardeny i 2024 rejon Cortiny).

• Like 1
  • Thanks 1