Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo wstępnie

Wyjazd w piątek wieczorem 20.03 (ewentualnie tydzień później - 27.03), trasa ma ok. 1,5 km, ale przy 4 kierowcach damy radę.

W sobotę jesteśmy na miejscu, od niedzieli do piątku jazda

W piątek wieczorem, albo w sobotę rano, zależy jak ustalimy nocleg albo na miejscu powrót do PL.

Spanie jest na razie w Orelle (można wyhaczyć od 2,5 – 3 tys. obecnie), miejscowość, do której nie ma zjazdu, i na początek i na koniec musimy się gondolą wywieźć i zwieść - jakieś 15 minut w jedną stronę – ale jest ok.

Byłem tam 4 lata temu, nie narzekałem na to. Choć w Orelle nic wtedy nie było – 1 sklep dość drogi i 1 knajpa zamykana zaraz po odjeździe ostatniego skibusa. Nie wiem jak jest teraz może coś się zmieniło.

Paliwo ok. 1500 zł na 4 osoby, plus winiety – w zależności jak pojedziemy

Jedzenie we własnym zakresie.

Jestem z Bielska-Białej, mam Toyotę Verso, 2009, powinna objechać – choć swoje lata ma, do tego boxa, tylko wąskiego, ale narty i buty powinny wejść, z resztą musimy się zmieścić w bagażniku, i między osobami z tyłu. Kierunek do ustalenia.

Karnet na cały region – cena aktualna 409 EURO. Można kombinować na Orelle i ValThoren i ewentualnie dokupić na pozostałe tereny na konkretne dni, nie sprawdzałem ile kosztuje na te dwa regiony i ile dopłata. Też do dogadania.

To chyba na początek wszystko, co mi przyszło do głowy

28 minut temu, Chertan napisał:

Paweł, ty rozumiesz ten dziwny język? A oferta wybitna, nic tylko brać. Nie ma jak wyskoczyć z hotelu prosto na stok i wrócić na nartach pod drzwi. 

Piotrze, nie mam innego wyjścia 🤷‍♂️ muszę choć to ta sama germańska familia 🥴

Co do oferty również uważam,że jest rewelacyjna cenowo bo jednak to VT a nie Orelle . Miałem sam jechać z synem tydzień później ale domownicy mnie przekabacili na inny kierunek  🤷‍♂️ cóż pojadę w nieznane mi tym razem ale do 3D wrócę bo tam zawsze warto pojechać .

A! Jedynie parking ogarnąć bo VT z tym jest problem ale też namiar na podziemny prywatny w razie co mam . 

Edytowane przez Victor

45 minut temu, Victor napisał:

Ponad dwa tysie, ale EURO i karnet na ValThorens tylko - tak to zrozumiałem z tego dziwnego języka.

Więc na pierwszy rzut oka jest drożej, może miejscówka lepsza, a

image.png.17c4c3d40f5a00b609cdfbb8a683f821.png

• Like 1

jeżeli te 2500-3000 to łączna suma za nocleg 4 osób, to faktycznie może być ta drożej, jakoś domyślnie rozumiałem, że za osobę. Za karnet na całe 3V dopłacaliśmy po 200 złotych, czyli pewnie ok 50 euro, oferta była z Polski. 

Teraz, Chertan napisał:

jeżeli te 2500-3000 to łączna suma za nocleg 4 osób, to faktycznie może być ta drożej, jakoś domyślnie rozumiałem, że za osobę. Za karnet na całe 3V dopłacaliśmy po 200 złotych, czyli pewnie ok 50 euro, oferta była z Polski. 

nocleg za 8 nocy za wszystkie 4 osoby

i to nie jest oferta, propozycja wspólnego wyjazdu, organizowanego indywidualnie

8 minut temu, moloo napisał:

nocleg za 8 nocy za wszystkie 4 osoby

i to nie jest oferta, propozycja wspólnego wyjazdu, organizowanego indywidualnie

Oferta noclegowa wyjdzie Was podobnie ale to jednak VT !!! Weź to pod uwagę ! Jeżeli masz 512€ za osobę minus karnet to daje 150€ spanie za tydzień od osoby ( całą doline w karnecie będzie chyba do dopłaty jeżeli jest za 400€) . Czyli jakieś 2500zl spanie za Was wszystkich w VT !  Ale Twoj wybór tylko podesłałem link a co z tym zrobisz 🤷‍♂️ nic mi do tego 😉

Edytowane przez Victor
  • Like 1

12 minut temu, Victor napisał:

Oferta noclegowa wyjdzie Was podobnie ale to jednak VT !!! Weź to pod uwagę ! Jeżeli masz 512€ za osobę minus karnet to daje 150€ spanie za tydzień od osoby ( całą doline w karnecie będzie chyba do dopłaty jeżeli jest za 400€) . Czyli jakieś 2500zl spanie za Was wszystkich w VT !  Ale Twoj wybór tylko podesłałem link a co z tym zrobisz 🤷‍♂️ nic mi do tego 😉

Nie wiem, jakoś inaczej mi te wyliczenia wychodzą ...

1 minutę temu, Victor napisał:

No mi też inaczej bo VT za tydzień 2048€ a Orelle 2372€ 😉 prosta matematyka 😜

to podeślij to za 2048E dla 4 osób za nocleg + skipassy - wygląda ciekawie

4 minuty temu, Victor napisał:

Molo masz wyżej przecież wstawiłem ofertę za 512€ od osoby za tydzień w VT

no tak, teraz widzę, ja zrobiłem zrzut innego apartamentu - większego - wtedy wychodzi 593 E od osoby

ale i tak nie bardzo są chętni, więc obawiam się, że temat umrze śmiercią naturalną i pojadę z jakimś biurem, za 600 - 700 E od osoby

https://en.locationlesmenuires.com/booking?action=result&reload=1&redirectionUrl=0&cid=3&target=&MOTEUR_TYPES_PRESTATAIRE=MOTEUR_HEBERGEMENT&type_prestataire=I&datedeb=21%2F03%2F2026&datefin=28%2F03%2F2026&duree=7&adultes=4&enfants=0

Les Menuires - najtańszy apartament za 510 (+ opłaty) - mikro klitka, więc pewnie trzeba jeszcze paredziesiąt dołożyć za lepszy. Skipass 3V za 299 od osoby.

Łącznie za 450 E od osoby można to ogarnąć. Lokalizacja o 10 długości lepsza od Orelle ;)

• Thanks 1

Godzinę temu, fafek napisał:

Les Menuires - najtańszy apartament za 510 (+ opłaty) - mikro klitka, więc pewnie trzeba jeszcze paredziesiąt dołożyć za lepszy. Skipass 3V za 299 od osoby

a gdzie taka cena skipassa na cały obszar ?

19 minut temu, moloo napisał:

a gdzie taka cena skipassa na cały obszar ?

Pod tym linkiem, który wrzuciłem: klikasz "Book" na wybranej kwaterce i w drugim kroku masz wybór dodatków (skipassy itp)

lm.jpg

Ps. to jest oficjalny system rezerwacyjny miejscowości/ośrodka

Edytowane przez fafek
  • Like 4

• 5 months later...