Narty - skionline.pl
Jump to content

Było hobby, film, a tera jaka muzyka?

Recommended Posts

lokiec3-wczoraj chciałem zapodac ten temat ale sadziłem ze na temat filmu jeszcze sie rozpiszemy:):D

Co do muzyki generalnie slucham wszystkiego-od muzy lat 80-90 mianowicie ROXETTE,Genesis,po takie kawalki jak wykonywane przez Albana czy Haddawaye - przez jakis czas techno obijalo mi sie o uszy,a teraz po trochu i czarna muza i trancowa...

Lubie takze słuchac Depeche Mode,Jean Michael Jarre,Enigma,Era oraz klimatow Indianskich:)

To na razie to co przed poranna kawa sobie przypominam....Pewnie po kawusi dopisze cos:D

a ja slucham wszystkiego, jakos nie jestem ukierunkowany, jak mam zły humor to dżem albo scorpionsi a jak ide na siłke to jakieś techno albo disturbed eventualnie sabaton, zalezy od chwili i humoru w jakim się znajduje, ogolnie chyba tylko muzyki powaznej i disco polo nie słucham:)

No jestem i piszę.

Zagramanica: wychowałem się na starym rocku dla wapniaków: Police, Rolling Stones (byłem na koncercie porównywalne z jazdą na nartach:D ) i oczywiście cała ta klasyka Parple, Cepy Itd. Clash, *** Pistols, Dire Straits. Z nowszych to Nirvana, Green Day. Oj długo by wymieniać. Solistów to dawny Sting, Peter Gabriel, Kate Bush. Z lżejszej muzy to Crannbries, trochę Tiny, Genesis i solo Phil Collins. Ostatnio wpadła mi w ucho Kate Melua, trochę Nelly no i trójkowe odkrycie (wczoraj był koncert) Amy Macdonald. W każdym razie klimaty "trójkowe" mi mocno odpowiadają.

Polska: wychowałem się na starej Budce, Perfekcie, Lady Pank, Maanam, Republika, TLove, Klaus Mitffoch, Dżem ale to kiedyś były zespoły teraz to są odgrzewane kotlety. Z nowszych to chyba tylko został Myslovitz reszta to dziadostwo. Soliści Kukiz, kiedyś Kayah, Niemen, Trojanowska, ostatnio Ewa Bem.

Także szanowna młodzieży pod względem muzyki to macie do czynienia z wapniakiem w najczystszej postaci.

Pozdrawiam.

Jasny gwint a U2 to nie łaska było napisać!!!!!!

Polska: wychowałem się na starej Budce, Perfekcie, Lady Pank, Maanam, Republika, TLove, Klaus Mitffoch, Dżem ale to kiedyś były zespoły teraz to są odgrzewane kotlety.

Pozdrawiam.

dżem tylko za czasów Ryśka, poźniej tak jak mowisz.....żenuła, no chyba że utwory z bastkiem (synem ryśka)

Guest bobic

Ja prawie wszystkiego słucham. Od polskiego punka - KSU, do Seala, Madonny, Pink, Jarre'a, itp.

Teraz właśnie od jakiegoś czasu słucham i oglądam Schiller, DJ Tiesto.

Ale moją ulubioną kapelą ze względu na przodków jest Die Toten Hosen :D

Jesli o mnie chodzi to słucham głównie rocka we wszystkich odmianach no ale to tylko jedna setna tego wszystkiego ulubieni wykonawcy to Redhoci i Coldplay ostatnio słucham dużo Stinga ;) a jak na narty to FatboySlim LinkinPart The PigeonDetectives no i Prodigy ;)

Guest bobic
ulubieni wykonawcy to Redhoci i Coldplay

Kiedyś w jakiejś komedii, którą oglądałem, jeden kumpel mówi do drugiego:

"wiesz, skąd wiem, że jesteś gejem? - bo słuchasz coldplay" :D

Bez urazy ;)

Guest Robalek

Jako żem nie wyginięty (jeszcze) dinozaur jestem, to wspomnę tylko lata mej młodzieńczej fascynacji muzyką i tak z lekka wspomnę takie formacje jak: Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin, King Crimson, Budgie a z wówczas wspólczesnych polskich, SBB czy Budka Suflera (tak, tak). Późniejsze czasy to zauroczenie punk'iem i formacje takie jak *** Pistols (uuuuuuuuuuu, złe słowo ?!?!) czy Clash.

Jako uczestnik Jarocina'86 mam wspominki bezpośrednio filmowe zawarte w dziele pt. "Moja krew, Twoja krew" i wspaniałego występu na koniec festiwalu Ryśka Riedla i formacji w której śpiewał czyli "Dżemu".

Teraz też słucham wiele formacji muzycznych ale tamte były poniekąd prekursorami pewnych kierunków muzycznych.

P.S. Z wykonawców indywidualnych, Ian Anderson (z YES) z Vangelisem, Peter Gabriel (z Genesis czy tez solo), Brian Ferry (gdybym był dziewczyną to ...) z Roxy Music albo i bez czy też trochę z innej beczki David Byrne ze swoim "Talking Heads"

Za dawnych czasow to troche klasyki jak Led Zeppelin, Marillion ( tylko z Fishem), Genesis, Deep Purple, Metalica, i inni.

Z pewnych wielkich pasji jakie sie w duszy rodzily to the Cure, pierwsza Shiened O'Conner, Feels of the Nepheling, Sisters of Mercy, Keyt Bush (czasami z Peterem) i najbardziej chyba Clan of Xymox (2 pierwsze plyty) - czesto do tego wracam.

Guest Robalek
Robalek, Jon Anderson... też go wymieniłam:D W trasie się tego słucha bosko!

Oczywiście za literówkę to sorry, myślałem Jon napisałem Ian, choć tego ostatniego z Jethro Tull też sie słuchało:rolleyes:, choć zdecydowanie tylko niektóre kawałki