JC Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Byłem na Czantorii. Korzystając z dobrej aury, która pozwoliła naśnieżyć całą nartostradę na Czantorii postanowiłem sprawdzić, co słychać na jednym z najlepszych stoków w rejonie Ustronia i Wisły. Warunki narciarskie określiłbym jako dobre. Twardo, ale tak jest zawsze jak większość śniegu pochodzi z daru ludzkiej mysli technicznej, a nie matki natury. Ludzi sporo, ale w kolejce nie czekało się zbyt długo. Ogólnie było miło i już miałem chwalić tą stację, gdyby nie "zakończenie" :eek: Chciałem zwrócić skipass i niewykorzystane punkty i tu wtopa! Kolejka do kasy na pół godziny! OK poczekam - trudno. Po odstaniu swojego niespodzianka! Nie zwracamy kasy za niewykorzystane punkty! No poczułem się jak za komuny! Odszedłem od kasy i poszedłem prosto do biura, ale tu też sie okopali i nikt nie raczył ze mną porozmawiać. Więc rozdarłem się ca całą salę, czy ktoś nie odkupi od mnie karnetu! Ale to nie koniec. Wsiadłem do auta, podjechałem do budki żeby uregulować opłatę za parking, a Pan w okienku do mnie 7 zł! no to ja pytam jak długo stałem, a on 2 godziny i 6 minut :eek: . To najdroższy parkin w Polsce! Jeżeli ktoś przyjedzie pojeździć tu cały dzień to może zapłacić nawet 17 zł :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 :mad:SKANDAL:D W Alpach wszystko wliczone jest w cenę skipassu i tak nie boli,człowiek kupuje skipass i ma parking,skibus i infrastrukturę oraz super wypoczynek:),a u Nas wk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Ale to nie koniec. Wsiadłem do auta, podjechałem do budki żeby uregulować opłatę za parking, a Pan w okienku do mnie 7 zł! no to ja pytam jak długo stałem, a on 2 godziny i 6 minut :eek: . To najdroższy parkin w Polsce! Jeżeli ktoś przyjedzie pojeździć tu cały dzień to może zapłacić nawet 17 zł :eek: A to sie skurczybyki wycwanily. Licza sobie za godziny, jakbys stawal samochodem w centrum miasta. Dziadostwo i zdzierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 11 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2009 Byłem na Czantorii. ...... Wsiadłem do auta, podjechałem do budki żeby uregulować opłatę za parking, a Pan w okienku do mnie 7 zł! no to ja pytam jak długo stałem, a on 2 godziny i 6 minut :eek: . To najdroższy parkin w Polsce! Jeżeli ktoś przyjedzie pojeździć tu cały dzień to może zapłacić nawet 17 zł :eek: ja jakoś nie mogę się tam wybrać od kilku lat i chyba nadal będę mijał ten parking i jechał w stronę wisły albo zakręcę wcześniej na poniwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 :mad:SKANDAL:D W Alpach wszystko wliczone jest w cenę skipassu i tak nie boli oj nie wszędzie w Alpach - za parkingi płacimy w ALTA BADIA i VAL GARDENA (chociaż jest 1 mały parking bezpłatny) ale OGÓLNIE OCZYWIŚCIE JAK NAJBARDZIEJ MASZ RACJĘ - na przykład będąc ostatnio w 3 dni w Gosau (Dachstein West) w cenie pokoju był gratisowy wstęp na basen (25m - normalnie 7,90E) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 Zamieściłem galerię z Czantorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 oj nie wszędzie w Alpach - za parkingi płacimy w ALTA BADIA i VAL GARDENA (chociaż jest 1 mały parking bezpłatny) ale OGÓLNIE OCZYWIŚCIE JAK NAJBARDZIEJ MASZ RACJĘ - na przykład będąc ostatnio w 3 dni w Gosau (Dachstein West) w cenie pokoju był gratisowy wstęp na basen (25m - normalnie 7,90E) Czyli nic się nie zmieniło :D nuuuuuuda. Dziesięć lat temu ,kiedy tam byłem, też tak było w Gosau. Mnie się to podobało. I ogólnie Dachstein West mnie się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 Ja stawałem zazwyczaj za barem albo za sklepem i nie płaciłem Chociaż od dwóch lat mogło się pozmieniać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 12 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2009 Mają szczęscie te sępy z tego stoku że obok mieszka tyle ludzi co w Berlinie i napewno ktoś przyjedzie . Potrzeba jeszcze dużo lat edukacjii żeby ludzie ich olali ale to nie niemcy i napewno zawsze będą mieli full . Pozdrawiam i życzę wszystkim ze śląska żeby jeżdzili na słowację tam podejrzewam parkplatz będzie kostenlos . Magres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 ...To najdroższy parkin w Polsce! Jeżeli ktoś przyjedzie pojeździć tu cały dzień to może zapłacić nawet 17 zł :eek: Tuż przed sezonem sprawdzałem cennik na Czantorii-strasznie drogo!3 godzinny karnet sześć dych,całodniowy za stówę,to według mnie lekka przesada!Do tego ten parking-pierwsza godzina(o ile pamiętam)3 zyle,każda następna 2 zeta.Chyba dzięki dobremu położeniu tak tam żerują na narciarzach.Można tam dojechać bezpośrednio z dwupasmówki łączącej Ustroń z Katowicami,więc nie trzeba później stać 2 godz.w korkach przy wyjeździe z Wisły.Poza tym to pierwszy stok od strony Śląska,więc i tak przyjadą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 (edytowane) ostatnio na portalu śląska cieszyńskiego pojawił się art sponsorowany, gdzie wcale im się nie wydaje, że mają wysokie ceny cyt. "W stosunku do długości tras, jest to najtańsza kolej na naszym terenie." a dobre jest też "Jak mówią narciarze - Trasa nr 1, jest najlepiej ukształtowana i najdłuższa w Polsce" całość tu http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,9809,czantoria-zaprasza-na-narty.html Edytowane 30 Styczeń 2009 przez t_c1985 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 jak sie w (_(_) bylo i ......... widzialo to naprawde najlepsza nartostrada na swiecie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 jak sie w (_(_) bylo i ......... widzialo to naprawde najlepsza nartostrada na swiecie:D nie no super:D gdyby tam tylko było więcej sniegu:D to może warunki byłyby mozliwe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 jak sie w (_(_) bylo i ......... widzialo to naprawde najlepsza nartostrada na swiecie:D W samo sedno! Ale co poniektórzy łykną to... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 W samo sedno! Ale co poniektórzy łykną to... :eek: to juz jest ich sprawa... przeciez jest internet i wszystko mozna zawsze sprawdzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 to juz jest ich sprawa... przeciez jest internet i wszystko mozna zawsze sprawdzic:) Dokładnie!Się sparzą,się nauczą. Ale ten parking,to dla mnie nie pojęte... normalna dzicz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airsnowman Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Wiesz ja zazwyczaj przed wjazdem patrzę ile kosztuje parking, jeśli wjechałeś na strzeżony parking pod wyciągiem to nie powinieneś się dziwić że zapłaciłeś miałeś wybór po drugiej stronie drogi za 5zł cały dzień albo kawałek dalej i za darmo. I uważam że właściciele ośrodków dobrze robią że nie zwracają niewykorzystanych punktów ponieważ w kolejce pełno było by takich sierotek co nie umieją sobie policzyć ile jest im potrzebne punktów a inni by czekali.Jeżeli ktoś umie jeździć to w godzinę zjedzie z Czantori 5 razy więc niektórzy powinni sobie policzyć ile kosztuje ich jeden wjazd, a potem zabierać głos na temat karnetów czasowych one są po prostu dla dobrych narciarzy!!!.Pozostali powinni kupować karnety punktowe i najlepiej te największe bo wtedy wyjazdy są najtańsze, ale co tu dużo gadać jak któryś kolega powyżej napisał "jak ktoś w d... był i g.... widział" to zawsze mu coś nie będzie pasowało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 to jeździj sobie dalej na ta twoja czantorię światowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Wiesz ja zazwyczaj przed wjazdem patrzę ile kosztuje parking, jeśli wjechałeś na strzeżony parking pod wyciągiem to nie powinieneś się dziwić że zapłaciłeś miałeś wybór po drugiej stronie drogi za 5zł cały dzień albo kawałek dalej i za darmo. I uważam że właściciele ośrodków dobrze robią że nie zwracają niewykorzystanych punktów ponieważ w kolejce pełno było by takich sierotek co nie umieją sobie policzyć ile jest im potrzebne punktów a inni by czekali.Jeżeli ktoś umie jeździć to w godzinę zjedzie z Czantori 5 razy więc niektórzy powinni sobie policzyć ile kosztuje ich jeden wjazd, a potem zabierać głos na temat karnetów czasowych one są po prostu dla dobrych narciarzy!!!.Pozostali powinni kupować karnety punktowe i najlepiej te największe bo wtedy wyjazdy są najtańsze, ale co tu dużo gadać jak któryś kolega powyżej napisał "jak ktoś w d... był i g.... widział" to zawsze mu coś nie będzie pasowało:) to w nieźle głębokiej d byłes i nieziemsko czarne wiekie g widziales:) ale nie musiales sie chwalic aj ak masz problemy z zatwardzeniem to proktologa bo widać ze masz niezłe parcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Bugi wyluzuj. Kolega tu pisze jakby był udziałowcem jednego z takich przedsiezięć typu Czantoria lub tego właśnie miejsca a krytyka go zabolała. Tylko po co udaje klienta - bo udawać też trzeba umieć. Wiadomo - prawo rynku jest, za parking można brać ile sie chce a i punktow "debilom" co tam przyjechali też nie zwracać - bo i po co, niech się ćwoki liczyć nauczą Mnie tam cena nie szokuje, w Polsce są też drozsze parkingi a i na swiecie znacznie droższe. Tylko atrakcyjność miejsca gdzie one są i poziom tych miejsc drastycznie odbiega od miejsc typu Czantoria. Jeśli właściciele tych osrodków nie pojmują, że sprzedają produkt to wyjaśniem,że tak jest nie każdy to kupi. Dlatego nie dziwią mnie wcale pustki poza wekendami i ogólna bida z nędzą bo jeśli ktoś wciska kit i nie potrafi stworzyc oferty mogącej przyciagnąc ludzi to jego strata. Nasza w sumie też ale ja juz sie z tym pogodziłem i pieniędzy tam nie zostawiam. Mam nadzieję, że moze jeszcze bedę miał szansę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 moze troche pojechałem ale nikt nie będzie nas obrażał ze w d był i g widział bo na takie cos nie mozemy sobie pozwolic czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 no tak .... wynika z tego że wg airsnowmana JC w d... był , g... widział i jeszcze na dodatek strasznie z niego marny nartownik:confused: -dobre , uśmiałem się po pachy:D dobrze czasem poczytać ludzi bywałych w świecie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Wiesz ja zazwyczaj przed wjazdem patrzę ile kosztuje parking, jeśli wjechałeś na strzeżony parking pod wyciągiem to nie powinieneś się dziwić że zapłaciłeś miałeś wybór po drugiej stronie drogi za 5zł cały dzień albo kawałek dalej i za darmo. I uważam że właściciele ośrodków dobrze robią że nie zwracają niewykorzystanych punktów ponieważ w kolejce pełno było by takich sierotek co nie umieją sobie policzyć ile jest im potrzebne punktów a inni by czekali.Jeżeli ktoś umie jeździć to w godzinę zjedzie z Czantori 5 razy więc niektórzy powinni sobie policzyć ile kosztuje ich jeden wjazd, a potem zabierać głos na temat karnetów czasowych one są po prostu dla dobrych narciarzy!!!.Pozostali powinni kupować karnety punktowe i najlepiej te największe bo wtedy wyjazdy są najtańsze, ale co tu dużo gadać jak któryś kolega powyżej napisał "jak ktoś w d... był i g.... widział" to zawsze mu coś nie będzie pasowało:) Podpadłeś klient z taką gadką i jeździj se na tej "cantorji" do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2010 no tak .... dobrze czasem poczytać ludzi bywałych w świecie:rolleyes: I jakże poszerza to nasze horyzonty myślowe. Szaraczków nie umiejących liczyć.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 10 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2010 oj nie wszędzie w Alpach - za parkingi płacimy w ALTA BADIA i VAL GARDENA (chociaż jest 1 mały parking bezpłatny) ale OGÓLNIE OCZYWIŚCIE JAK NAJBARDZIEJ MASZ RACJĘ - na przykład będąc ostatnio w 3 dni w Gosau (Dachstein West) w cenie pokoju był gratisowy wstęp na basen (25m - normalnie 7,90E) tylko ta opłata jest pewnie z tego powodu , że jest to wypad na Sella Ronde :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi