nocny Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam Jadę pierwszy raz do Białki a zależy mi na tym aby być jak najbliżej wyciągu. Ustaliłem już że blisko jest Pensjonat Bania, Chata u Walusia ale tam nie ma miejsc. Czy ktoś może mi powiedzieć co to za duży budynek z czerwonym dachem na załączonej mapie. Ew. może podać namiar na nocleg w zaznaczonym obszarze. Jest takie coś jak Pensjonat pod kotelnicą ale nie wiem który to na mapie. Wielkie dzięki. Link: mapa p.s. próbowałem poszukać przez google maps i zumi oraz pkt ale jak widać ze słabym skutkiem. Pozdrawiam marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Witam Jadę pierwszy raz do Białki a zależy mi na tym aby być jak najbliżej wyciągu. Ustaliłem już że blisko jest Pensjonat Bania, Chata u Walusia ale tam nie ma miejsc. Czy ktoś może mi powiedzieć co to za duży budynek z czerwonym dachem na załączonej mapie. Ew. może podać namiar na nocleg w zaznaczonym obszarze. Jest takie coś jak Pensjonat pod kotelnicą ale nie wiem który to na mapie. Wielkie dzięki. Link: mapa p.s. próbowałem poszukać przez google maps i zumi oraz pkt ale jak widać ze słabym skutkiem. Pozdrawiam marcin To duży kompleks(ten z czerwonym dachem),zaraz po porannych modłach można udać się do refektarza na śniadanie. Tylko jak Ci się w habicie będzie stało w tych kolejkach? Pod Kotelnicą to chyba ten z największym ciemnym dachem ,blisko parkingu. Edytowane 20 Styczeń 2011 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Coś ostatnio slyszałem, jak zachwcano się toaletami w nowym pensjonacie właściciela Bani (jeden z pierwszych stoków i wyciągów na Kotelnicy). Przypuszczam, że standard pokoi też jest niczego sobie. Jeśli szukasz tam noclegu, to może zadzwoń na Banię - oni tam powinni udzielić informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Jeśli szukasz tam noclegu, to może zadzwoń na Banię - oni tam powinni udzielić informacji. Figo jakieś parę lat temu zażywał odpoczynku narciarskiego właśnie na Bani i kosztowało to tyle samo co apartament w Alpach, tyle że to co wynajmował to nie był apartament:p Urlop był pod tytułem: "Urlop w Białce z widokiem dupnych kolejek do kolejek":p Edytowane 20 Styczeń 2011 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Zgadza się, ale kilka lat to epoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Zgadza się, ale kilka lat to epoka. Racja,racja, to co mieszkał to już rozebrali i postawili w to miejsce nowe, no i zapewne będzie taniej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ty, no ale gościu chce do Białki jechać , Chcesz go wyslać od razu do Lech, czy do Madonny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ty, no ale gościu chce do Białki jechać , Chcesz go wyslać od razu do Lech, czy do Madonny? Nie, nie, absolutnie, na razie mu delikatnie sygnalizuję że tanio nie będzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Nie, nie, absolutnie, na razie mu delikatnie sygnalizuję że tanio nie będzie:rolleyes: A gdzie pisze że musi być tanio ??? ma być blisko stoku i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam Jadę pierwszy raz do Białki a zależy mi na tym aby być jak najbliżej wyciągu. a kiedy jedziesz? moge namiary rano podesłac, głupio dzwonic do znajomego o tej godzinie. miejsce szczerze polecam, jest to Pensjonat, włascicel ma konie, jeździłam tam tylko konno, ale pokoje widziałam - czysto i schludnie i człowieka znam, uczciwy i ma nie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 W tym roku byłem w Białce, wprawdzie do stoku miałem jakieś około 10 minut autem ale za dobę + pełne wyżywienie zapłaciłem 100 zł . Był telewizor,radio i ciepła woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idziolek Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 http://mariasek.wgorach.pl/ znajomi byli w tym roku 70 zł od osoby, budynek najbliżej stoku, zaraz koło pensjonatu bania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 My w lutym jedziemy do Toporowa. Nie jest przy samym stoku, ale blisko. http://www.toporow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 My w lutym jedziemy do Toporowa. Nie jest przy samym stoku, ale blisko. http://www.toporow.pl/ nie lepiej jechać za tą kasę do St.Moritz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 też wolał bym za taką kasę do Austrii jechać na pewno bym się nie pchał za taki szmal w polskie góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 też wolał bym za taką kasę do Austrii jechać na pewno bym się nie pchał za taki szmal w polskie góry. Może poleciłbyś w Austrii jakiś pensjonat w pobliżu kurortu z dużą ilością tras czerwonych czrnych na pobyty trzydniowe ;pokój jednoosobowy,darmowy basen ,darmowy wi-fi ze śniadaniem i obiadokolacjom w cenie 50/60 E za dzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Może poleciłbyś w Austrii jakiś pensjonat w pobliżu kurortu z dużą ilością tras czerwonych czrnych na pobyty trzydniowe ;pokój jednoosobowy,darmowy basen ,darmowy wi-fi ze śniadaniem i obiadokolacjom w cenie 50/60 E za dzień . Za kasę 50/60E na dzień to znajdziesz wszędzie.Na stronie masz dobrą wyszukiwarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Za kasę 50/60E na dzień to znajdziesz wszędzie.Na stronie masz dobrą wyszukiwarke. No, chyba że te 50-60E to ma być za całą familię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 A gdzie pisze że musi być tanio ??? ma być blisko stoku i tyle. Dokładnie. I ogólnie dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Dokładnie. I ogólnie dzięki za odzew. tak jak pisałam, dam znać. Dzis znowu za poźno by dzwonić, a Ty nie daleś znac wtedy - kiedy jedziesz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Witam Jadę pierwszy raz do Białki a zależy mi na tym aby być jak najbliżej wyciągu. Marcinie, Podaje stronke www.nocowanie.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Witam Jadę pierwszy raz do Białki a zależy mi na tym aby być jak najbliżej wyciągu. Ustaliłem już że blisko jest Pensjonat Bania, Chata u Walusia ale tam nie ma miejsc. Czy ktoś może mi powiedzieć co to za duży budynek z czerwonym dachem na załączonej mapie. Ew. może podać namiar na nocleg w zaznaczonym obszarze. Jest takie coś jak Pensjonat pod kotelnicą ale nie wiem który to na mapie. Wielkie dzięki. Link: mapa p.s. próbowałem poszukać przez google maps i zumi oraz pkt ale jak widać ze słabym skutkiem. Pozdrawiam marcin Nie wiem czemu martwisz sie o odległość kwatery od stoku? Tam większy kłopot sprawić może długość nart! Po prostu taki tłok, że długość nart się liczy. Na takich 1,9- 2m napewno kogoś zahaczysz. Na jednego narciarza przypada z 10m2. A i w kolejce do wyciagu te dłuższe narty tak Ci zdeptają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 Nie wiem czemu martwisz sie o odległość kwatery od stoku? Tam większy kłopot sprawić może długość nart! Po prostu taki tłok, że długość nart się liczy. Na takich 1,9- 2m napewno kogoś zahaczysz. Na jednego narciarza przypada z 10m2. A i w kolejce do wyciagu te dłuższe narty tak Ci zdeptają... Słuszna sugestia. Tam trzeba jeździć z body guardem,żeby człowieka nie zadeptali w kolejce,w knajpie,na parkingu. To tak samo magiczne miejsce jak Zakopane. Ludzie tam lgną jak ćmy do płomienia świecy. Sam to kiedyś przerabiałem. Ale wtedy to jeszcze były "złote czasy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ts221 Napisano 24 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 jeżdżę czesto w okolice Białki i Bukowiny, ale rejon kotelnicy zawsze omijam(nie żebym odradzał) ale tam zawsze tłumy ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2011 jeżdżę czesto w okolice Białki i Bukowiny, ale rejon kotelnicy zawsze omijam(nie żebym odradzał) ale tam zawsze tłumy ludzi. Tak źle? Generalnie nastawiam się na jazdy rano i wieczorem ze względu na to że jedno z nas będzie pilnowało dzieciaka. pozdrawiam marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi