marboru Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Chyba pora zacząć wątek pogodowy na Sezon 2011/2012 :smile: Na Kotelnicy, próbują sprzęt do naśnieżania...chyba to próba, przecież : http://www.bialkatatrzanska.pl/kamery.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Chyba pora zacząć wątek pogodowy na Sezon 2011/2012 :smile: Na Kotelnicy, próbują sprzęt do naśnieżania...chyba to próba, przecież : http://www.bialkatatrzanska.pl/kamery.html Forumowicze juz to zauważyli: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14191-Inauguracja-na%C5%9Bnie%C5%BCania-2011-2012-za-nami! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlego Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Do zimy jeszcze troche czasu zostalo, ale klopoty juz sie zaczely http://gazetacodzienna.pl/artykul/turystyka/bez-deszczu-gorale-nie-nasnieza-stokw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 (edytowane) Coś o śniegu w Polsce http://wiadomosci.onet.pl/nauka/gdzie-w-polsce-lezy-snieg-zdjecia-z-satelity,1,4931910,wiadomosc.html Piszący chyba za duzo spędza czasu na grach, że dał wadliwy link, prawidłowy to : www.gmes.cbk.waw.pl ale i tak coś nie chodzi - czyżby za dużo odwiedzających? Edytowane 24 Listopad 2011 przez jeromer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 25 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2011 Spece od pogody "wygrażają się", że nadchodzą deszczowe dni, a w górach śnieg z deszczem... może choć potoki napełni, żeby naśnieżanie ruszyło : Na początek i to dobre :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Rusin-ski.Dziś odwiedziłem z Żonką mekkę narciarzy rekreacyjnych - Rusin-ski.Wczesne wstawanie nie jest moją mocną stroną (cecha charakterystyczna narciarzy rekreacyjnych),to też na miejsce dotarliśmy chyba po 9-ej.Droga przebiegła bez żadnych problemów,wszędzie pusto!To ciekawe,ale jadąc w sobotę traciłem czas w korkach,a w niedzielę totalne pustki!Oby tak częściej! :applause:Gramolenie nie zajęło wiele,udało mi się odkupić od jakiegoś gościa karnet do 15-ej w cenie 3-godzinnego.Szkoda,że tylko jeden.Drugi dokupiłem na właśnie 3 godziny.No to jazda! Pierwszy szus i jest twardo!Baaardzo twardo!Normalnie beton!Dla mnie może być,gdyby nie nieco słabo przygotowany stok - tu i ówdzie były różne pułapki.Może przy takiej pokrywie śnieżnej lepiej się tego nie dało zrobić,a może brakło "serca do pracy". : Ale tragedii nie ma.Frekwencja na stoku też umiarkowana,żadnego czekania do wyciągu,czy też tłoku na stoku.Dostrzegam jednego z Forumowiczów - "smiths23" - i nawet fotkę mu zrobiłem :wink: :Ucinamy sobie pogawędkę przy górnej stacji krzesełka.W jej trakcie Żona dostrzega kolejnego gościa z naklejkami "skionline.pl",który nam się przyglądnął.Niedługo po tym odnajdujemy się,to "Hucu" śmiga wraz z ekipą.Trochę byłem zaskoczony,bo przed wyjazdem nie widziałem wpisu na Forum. :wink: I znów pogawędka.Dowiaduję się m.in.,że w Białce kupa ludzi...Jeszcze później się widzimy,bo my z Żonką poruszamy się nieco wolniej,ale ta nawet się rozkręca."Smiths23" znika,a "Hucu" z ekipą udaje się na obiadek.Ponieważ my mamy jedną kartę 3 godzinną,przerwę robimy później,trza nawijać! :biggrin: Zaczyna mocniej wiać,mi to nie przeszkadza,ale gorzej z Żoną... Nic to,idziemy zjeść i od razu zasuwamy na... termy!!! :Obiadek,o czym wart wspomnieć,dużo tańszy niż w Białce!Jeszcze dojrzałem inny czynny stok,ale nie wiem co to:No i właśnie,termy... jakiś mój nowy nałóg!Za niedługo będzie 5 zjazdów i cały dzień w termach. :biggrin: Że przytoczę dzień dzisiejszy:na narty 3 godziny,na termy 4,5 godz... :tongue: Tym razem zawitaliśmy do Bukowiny.Pierwsze wrażenie super!To zdecydowanie większy obiekt,niż ten w Białce i do tego tańszy!Nie ma też takiego tłoku.Jedynie co nas trochę dziwiło,to temperatura wewnątrz - trochu zimno! : Później jakby podnieśli temperaturę.Poza tym w niektórych basenach trochę za zimna ta woda,ale to może moje fanaberie... :wink:To też był taki test przed Świętami,bo właśnie tam,tj. Rusin i Termy w Bukowinie,zamierzamy je spędzić. :smile:"Smiths23" i "Hucu",dzięki za miłe spotkanie!!! Miło było poznać. :smile:A tu jeszcze fotka;prawie nas "smiths23" dogonił: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Gramolenie nie zajęło wiele,udało mi się odkupić od jakiegoś gościa karnet do 15-ej w cenie 3-godzinnego.Szkoda,że tylko jeden.Drugi dokupiłem na właśnie 3 godziny.No to jazda! To trochę się spóźniłeś bo mieliśmy dwa takie karnety.Widocznie kupowałeś jako drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 To trochę się spóźniłeś bo mieliśmy dwa takie karnety.Widocznie kupowałeś jako drugi Ponieważ nie było jakiś czas gościa w kasie,to jeszcze liczyłem na drugi,ale nikt się nie zjawił. :redface: Trochę późno przyjechaliśmy. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Dzisiaj pojechalem do Białki, niestety 6 miała awarię. Postałem godzinie, ale nie udało się naprawić. Chodziło tylko krzesło na Bani. Przyjechałem szybko na Rusin, a tu niestety wyciąg nie chodzi. Przypuszczam, ze trochę z powodu wiatru, a trochę z oszczędności. Nauczka - powraca konieczność sprawdzania miejscówki przed wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 (edytowane) Chyba już naprawili bo krzesła zjechały z liny i kontynuują naśnieżanie:smile: A w Wiśle sypnęło:) http://www.kamera4.soszow.ustronet.pl/?iframe=true&width=790&height=648 http://www.kamera3.soszow.ustronet.pl/?iframe=true&width=790&height=648 Edytowane 6 Grudzień 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 W Istebnej też coś tam przypruszyło, ale na razie niewiele tego :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekkrk Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 warunki w polsce witam serdecznie szukam strony z informacjami o wyciągach ale tylko w Polsce. nie mam czasu na dłuższe wyjazdy więc tylko Polska wchodzi w gre. polecacie coś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Może tu: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_kraju=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekkrk Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 fajnie ale trochę mało stacji jest. teraz znalazłem coś takiego http://www.stok-narciarski.pl/w/stoki-narciarskie.html#sobi2-geomap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 witam serdecznie szukam strony z informacjami o wyciągach ale tylko w Polsce. nie mam czasu na dłuższe wyjazdy więc tylko Polska wchodzi w gre. polecacie coś? pozdrawiam W tej chwili bardzo ciężko gdziekolwiek pojeździć bo nawet w Białce i Bukowinie jest ciepło i śnieg spływa. Od weekendu zimniej to na Podhalu, w Tatrach i we wschodniej części Beskidów coś uda się otworzyć da narciarzy. Ogólnie to teraz jest bardzo kiepsko. W Beskidzie śląskim nie wiem czy do końca roku zdołają cokolwiek przygotować.Trzeba mieć nadzieje ,że styczeń i luty będzie dla narciarzy łaskawsze .Na bieżąco można sprawdzać pod linkiem jaki ci podał kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekkrk Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 czytałem że harenda ma ruszyć jutro ale tylko orczyki , a w karkonoszach sudety lift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ts221 Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Napewno czynny jest Rusinski, a w przyszłym tygodniu ma ruszyć Hawrań w Jurgowie (o ile warunki pozwolą),i oczywiście jeszcze Kotelnica.W weekend wybieram się do Białki to napiszę coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Szczyrk temperatura +4 na Salmopolu +2, mocno wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Soszów planuje start http://www.soszow.pl/news,news,id,44.html Dziś na Białym Krzyżu warunki spoko przez 15 zjazdów prawie zero kolejki potem już sporo ludzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ts221 Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 Piątkowe wichury trochu pokrzyżowały plany.Udało się tylko zaliczyć Rusinski stok dobrze przygotowany niestety otwarty tylko w polowie szerokości (trwa naśnieżanie pozostałej częsci) w sobotę ludzi nie zadużo w niedzielę do 14 sporo (kilka grup zorganizowanych).Ogólnie z tego co wiadziałem na Podchalu trwa akcja naśnieżania myślę, że te kilka dni z mrozem na początku tygodnia pozwoli dośnieżyć stoki.Jest szansa na otwarcie kolejnych tras i stoków w okolicy Białki.(Małe Ciche,Koziniec Czarna Góra,Grapa-Litwinka, Jurgów ruszył podobno w sobotę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 18 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 ogolnie prognozy sa takie, ze do czwartku beda wystarczajace mrozy na sniezenie... Pozniej?bardzo slabo to wyglada. Osrodki, ktore wczsniej nic nie nasniezyly nie maja teraz szans przygotowac stokow na okres swiateczno-noworoczny. Na podhalu sytuacja troszke lepsza bo temp nizsze, ale bezkidy to kleska... Na pewno ruszy BABA w Korbielowie. Szczyrk i spolka Pana Richtera w te swieta nie pojezdza, mozna sobie tylko wyobrazic jakie straty to przenisie dla wszytskich zyjacych z turystow w Scyrku... Pozsotaje miec nadzieje, na styczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ottawio Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dzisiaj jeździłem w Zieleńcu. Jak na taką bryndzę pogodową jest na prawdę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 (edytowane) harenda czytałem że harenda ma ruszyć jutro ale tylko orczyki , a w karkonoszach sudety lift W sobotę dzwoniłem na telefon info Harendy i zapewniono mnie ,ze 23.12 (piątek) mogę przyjeżdżać poszaleć bo będzie wszystko u nich czynne tzn. kolejka ,orczyki i wszystkie trasy gotowe. No to czekam i szykuje się do wyjazdu bo na Wisłę ,Ustroń ,Szczyrk.... to chyba do końca roku nie ma co liczyć. Edytowane 19 Grudzień 2011 przez janek57 błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlego Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Soszów właśnie ładnie naśnieżna, można obejrzeć na kamerach Ładny widok w poniedziałkowy poranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Janku proponuję dzień przed wyjazdem zadzwonić i upewnić się co do warunków :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi