szymongzik Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Witam, Planuję kupno nowego roweru miejskiego. Nastawiam się na coś z Holandii. Mam do wydania na ten cel 10k zł. Zastanawiam się między 4 markami: Gzelle, Koga, Batavus, Sparta. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi markami? Gdzie można kupić taki rower na żywo (nie przez neta)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Jeżeli masz na myśli 10.000 pln to chyba nie ta grupa rowerowa za te pieniądze można znaleźć "carbonowy" wózek mtb lub szosowy, ale karbonowych holendrów jeszcze nie widziałem ale to może dlatego że nie szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIND Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 no jest za 10000 Gazelle Orange Excellent Innergy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwinka Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Marki Koga nie znam, z pozostałych trzech, Gazelle najlepsza. Planujesz zakup typowo miejskiego, z klasyczną ramą, czy coś bardziej uniwersalnego, też poza miasto? Mam model Gazelle Basic z trzema biegami, jeżdżę na nim codziennie od 3 lat i sprawuje się bez zastrzeżeń. Oprócz koszyka ma wszystko co niezbędne do jazdy miejskiej w standardowym wyposażeniu. Basic kosztuje ok 2000zł, nie wiem, po co chcesz wydawać więcej... Droższe modele mają więcej biegów, skórzane siodełko i chwyty... Od przyszłego roku Gazelle wprowadza częściowo carbonowe rowery turystyczne. We Wrocławiu jest chyba najlepszy/największy sklep z rowerami miejskimi. Zobacz sobie stronę internetową http://rowerystylowe.pl/. Oficjalny dystrybutor marki Gazelle w Polsce to http://www.chillride.pl/ Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerwonyBeret Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Nieźle. Osobiście nie ładowałabym aż takich pieniędzy w miejski rower. Tym bardziej, że kradną non stop. Złodzieje nie odpuszczają sobie sprzętu za 500 zł, więc coś za kilka tysięcy będzie smakowitym kąskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteg Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 bardzo polecam rowery Gazelle, mam dwa (przywiezione prosto z Holandii) i jestem bardzo zadowolony :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weronika887 Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Za takie pieniądze to można kupić niezły rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrida Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 swoją drogą to zawsze się zastanawiam czemu rowery miejskie sa tak drogie. Za podobne kwoty mozna kupic jakiegoś mtb, który bedzie bardziej zaawansowany technicznie. Moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteek Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Ja kupiłem dla żony taniej, bo skorzystałem z giełdy używanych rowerów przywiezionych z Holandii i jesteśmy bardzo zadowoleni. Rower miał dosłownie jedno zarysowanie, a jest świetnej jakości. No i plus taki, że zaoszczędziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 A w tym miesiącu nagrodę za wykop miesiąca dostaje: Ja kupiłem dla żony taniej, bo skorzystałem z giełdy używanych rowerów przywiezionych z Holandii i jesteśmy bardzo zadowoleni. Rower miał dosłownie jedno zarysowanie, a jest świetnej jakości. No i plus taki, że zaoszczędziliśmyGratulacje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Cześć Czy dobrze rozumiem 10000 za rower miejski??? Musze to powiedzieć mojej żonie - zapłacze się. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Cześć Czy dobrze rozumiem 10000 za rower miejski??? Musze to powiedzieć mojej żonie - zapłacze się. Pozdrowienia No wiesz..... jest miasto i Miasto.... :eek: Pozdrawiam przedrowerowo M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 No wiesz..... jest miasto i Miasto.... :eek: Pozdrawiam przedrowerowo M To tak jak mieszkaniec wioski i Wieśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salames33 Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Kurcze też chciałbym kupić sobie nowy rower, szczególnie jak tak czytam sobie na tym forum wasze wypowiedzi, ale niestety aktualnie mnie na niego nie stać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 1 hour ago, salames33 said: Kurcze też chciałbym kupić sobie nowy rower, szczególnie jak tak czytam sobie na tym forum wasze wypowiedzi, ale niestety aktualnie mnie na niego nie stać ;/ Dwa razy w tym samym wątku. Tego jeszcze chyba nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 (edytowane) a w ogóle to Holendrzy po miastach jeżdżą strasznym złomem, bo im dobre rowery kradną, albo do kanałów wpadają o ... naganiacze, za 10k to masz rower miejski wypożyczony do końca Świata i jeden dzień dłużej, a że go ukradną, to już problem wypożyczającego Edytowane 21 Luty 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 2 hours ago, Sariensis said: a w ogóle to Holendrzy po miastach jeżdżą strasznym złomem, bo im dobre rowery kradną, albo do kanałów wpadają o ... naganiacze, za 10k to masz rower miejski wypożyczony do końca Świata i jeden dzień dłużej, a że go ukradną, to już problem wypożyczającego Wczoraj wróciłem z NL i ogólnie trochę czasu spędzam w Amsterdamie i nie powiedziałbym. To, że niektóre wyglądają na coś mocno używanego nie znaczy, że jest złomem. Tak samo w NL jak i BE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 (edytowane) Duzo zależy od poziomu kradzieży na danym obszarze, oczywiscie pomijac fakt, ze rower miejski Juz z samej nazwy jest strasznym złomem, na którym nie da sie normalnie jeździć, chociażby ze względu na wagę a o geometrii to nawet szkoda gadać, to coś jej nie posiada ;). Edytowane 21 Luty 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Własnie wg mnie geometria rowerów typowo miejskich (holenderek) jest idealna... oczywiście do poruszania się po mieście takim jak Amsterdam np. Wyprostowana pozycja odpowiednie przełożenie duze kola. Musimy pamiętać, że oni nie poruszają się (głownie) dla relaksu lecz aby sie przetransportować do pracy szkoły do domu. Jazda kolarką czy innym gorskim rowerem w garniturze czy tez spódnicy z parasolem w dłoni i dzieckiem na bagażniku raczej odpada a na pewno jest mniej komfortowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolFG Napisano 2 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2019 Cześć wszystkim. Możecie doradzić jaki rower górski można kupić ( 2-3 tyś.zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi