Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Czechy - nowe inwestycje

christofer30

Rekomendowane odpowiedzi

Trasa 19 to po prostu ciąg dalszy 16-tki. Chodzi o to, że ze szczytu, na który docierają 3 wyciągi, są tylko 3 opcje zjazdu (na każdą trasę przypada więc ponad 2000 os/h - nie ma opcji, żeby nie było tłoczno).

Owszem, wspomniałeś jeszcze o 18-tce - to bardzo wąską, leśna dróżka (chyba, że od kilku lat coś się zmieniło, ale wątpię).

Natomiast wg mnie, wspomniane przez Ciebie kolejki do kanapy przy Medvedinie w tym roku będą dużo mniejsze - właśnie dlatego, że część narciarzy w południe będzie przejeżdżać na północne stoki Sv. Petra (dzięki połączeniu właśnie w tą jedną stronę).

14 minut temu, koliber napisał:

Trasa 19 to po prostu ciąg dalszy 16-tki. Chodzi o to, że ze szczytu, na który docierają 3 wyciągi, są tylko 3 opcje zjazdu (na każdą trasę przypada więc ponad 2000 os/h - nie ma opcji, żeby nie było tłoczno).

Jeśli mówisz o szczycie na Medvedinie, to tam są i będą dwa wyciągi. Coś Ci się pomyliło z trzema.

1. Pytania do was:

A) Trasy 7, 8, 9, 10 są połączone z całym ośrodkiem bez ściągania nart?

B) Jest sens jechać tam z Rzeszowa (ok. 600km) aby eksplorować tamte rejony? Jak to porównacie np z Chopokiem/ Szczyrkiem?

2. Pytanie do Jacka na jutro:

Jakie są ogólne plany na ośrodek na kolejne 3-5 lat?

Edytowane przez korylcio

34 minuty temu, MarioJ napisał:

Jeśli mówisz o szczycie na Medvedinie, to tam są i będą dwa wyciągi. Coś Ci się pomyliło z trzema.

2 kanapy i orczyk, tak jak wcześniej pisałem. Orczyk o sporej przepustowości (1350 os/h) - 2 x więcej niż np. dawne szczyrkowskie.

• Thanks 1

11 minut temu, korylcio napisał:

B) Jest sens jechać tam z Rzeszowa (ok. 600km) aby eksplorować tamte rejony? Jak to porównacie np z Chopokiem/ Szczyrkiem?

Bardzo klimatyczne miasteczko, wokół piękne lasy (bez takich sporych, zniszczonych przez żywioły fragmentów jak w Szczyrku, czy Niżnych Tatrach), zwykle bardzo dobre warunki śniegowe i ogólnie ośrodek zadbany. Teoretycznie nie ma się czego przyczepić (poza tym tłokiem, ale to bolączka większości ośrodków).

Mimo to, trasy niespecjalnie mi "leżą" i trochę wolę te na Chopoku (nie tylko z powodu widoków - są trochę bardziej urozmaicone). No ale to już kwestia gustu. 

16 minut temu, MarioJ napisał:

Nie warto z Rzeszowa.

jeden Niemiecki narciarz opowiadaö mi o ośrodku Pylypets na Ukrainie, podobno tylko kawałek za polską granicą.

To musi być gdzieś niedaleko Rzeszowa- słyszałeś coś o tym ?

44 minuty temu, Jeeb napisał:

jeden Niemiecki narciarz opowiadaö mi o ośrodku Pylypets na Ukrainie, podobno tylko kawałek za polską granicą.

To musi być gdzieś niedaleko Rzeszowa- słyszałeś coś o tym ?

Myślisz że Rzeszów leży w Czechach? 🤣