izydar Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 32 minuty temu, sstar napisał: Kiedyś jeździłem nie wiem w kwietniu czy marcu, byłem jedynym użytkownikiem, pani się pytała czy na pewno chce wyjechać na górę, wiało, coś padało, jeździło się między strumieniami, skręcało na mniejszym lodzie, co cię nie złamie to cię wzmocni, fajnie, że byłeś. Szklarska jest klimatyczna. Kwestia wyboru i nastawienia. Tego że byłem nie żałuję, ale klimatu Szklarskiej nie poczułem. A masa od 3 lat mizerna co mnie nieludzko cieszy, zwłaszcza na rowerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Godzinę temu, izydar napisał: Nie nastawiaj się - moja prędkość max z wczoraj 64,5km/h, na zmrożonym śniegu ja celuję w otwarcie Świątecznego Kamienia na dniach, tam jest potencjał na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 55 minut temu, sstar napisał: Słabo pracowałeś nad masą, Grimson się przyłożył, jak jedzie to zakrzywia czasoprzestrzeń. ze 110kg masy i GS FIS będę te grudy zwyczajnie rozbijał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Też wtedy nią jeździłem, teraz tych wystających kraczorów jest znacznie mniej. Niedziela to chyba trochę kiepski termin😉 już lepiej w tygodniu. w tygodniu nie mam szans, w sobotę zjazd rodzinny, zostaje niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 36 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Grimson proszę Cię, tylko nie "na krechę""! Już w CG ostro glebowałeś🙄 spokojnie, nie jestem kamikadze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 14 godzin temu, marionen napisał: Szrenica to teren w którym operują liczni skiturowcy i splitbordziści, na wyciąg jak nie wpuszczają to nie wpuszczają, grimson flaszka tu nie pomoże... PS @ZdolnyŚlązak teraz dopiero przeczytałem Twój wpis wyjaśniający Tu ładnie widać ślady z Hali w kierunku na górną stację Karkonosza: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty Ski Arena teraz. Jutro sprawdzę warunki 😄 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 7 minut temu, Michas222k napisał: Ski Arena teraz. Jutro sprawdzę warunki 😄 daj znać jaki warun, czy otwierają Świąteczny Kamień. No i czy FIS przejezdny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 01.2019: warun po opadzie 1,5m śniegu. zobaczcie jak wyglądają drzewa, szczególnie na górze ON 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 12 godzin temu, Michas222k napisał: Ski Arena teraz. Jutro sprawdzę warunki 😄 Mgła dzisiaj na górze spora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 23 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Mgła dzisiaj na górze spora w niedzielę będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 5 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: Mgła dzisiaj na górze spora Nie było tak źle, to tylko kilka pierwszych metrów trasy(lola od wyciągu Karkonosz) dalej spoko, dokladniejsza relacja później:-P 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Śniegu na trasach jest bardzo mało, liczna wystającą roślinność zarówno na loli jak i śnieżynce. Dodatkowo na Dolnym odcinku loli w jednym miejscu błoto posniegowe a za bramkami przed wyciągiem śniegu już prawie nie ma. W miejscach gdzie był śnieg warunki dobre. Zdarzały się bryłki lodu o których pisał @izydar. Mgła widoczna na kamerkach sięgała tylko do rozwidlenia tras, dalej widoczność dobra. Żona zawiedziona stopniem trudności tras. Pytała gdzie są te czerwone trasy bo ich nie widzi:-P. Jak ktoś chce pojeździć w tym ośrodku to musi się spieszyć. @grimson rekordu prędkości raczej nie pobijesz bo śnieg "wolny" i dosyć dużo ludzi na trasie. Warto być zaraz po otwarciu wyciągów wtedy kilka zjazdów z niewielką frekwencją na trasach. 5 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Dzięki za opinię - a już myślałem że ze mną jest coś nie tak Co do wolnego śniegu to faktycznie, nawet jak chciałem ostrzej pojechać to jakoś nie szło, a narty świerzo po ręcznym serwisie. Miałem tak w 2022 roku, ale wtedy był mokry śnieg, a teraz zmrożony. Czyżby naturalny był bardziej tępy? Bo raczej sztuczny to tylko na odcinku do Świątecznego i na końcówce, nie sądzę że sypali na całej długości. Widoków na Świąteczny Kamień nie ma chyba, Hala raz piszą na FB że ratrakują, za chwilę w odpowiedzi na komentarze piszą, że mało śniegu na Hali - JA TEGO NIE OGARNIAM. W środę błota pośniegowego nie było, jeśli tak jest to słabo to widzę po przyszłotygodniowym ociepleniu. Kto zdąrzy przed odwilżą to udanych szusów, ja jutro do krainy krecika uderzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 11 godzin temu, Michas222k napisał: Śniegu na trasach jest bardzo mało, liczna wystającą roślinność zarówno na loli jak i śnieżynce. Dodatkowo na Dolnym odcinku loli w jednym miejscu błoto posniegowe a za bramkami przed wyciągiem śniegu już prawie nie ma. W miejscach gdzie był śnieg warunki dobre. Zdarzały się bryłki lodu o których pisał @izydar. Mgła widoczna na kamerkach sięgała tylko do rozwidlenia tras, dalej widoczność dobra. Żona zawiedziona stopniem trudności tras. Pytała gdzie są te czerwone trasy bo ich nie widzi:-P. Jak ktoś chce pojeździć w tym ośrodku to musi się spieszyć. @grimson rekordu prędkości raczej nie pobijesz bo śnieg "wolny" i dosyć dużo ludzi na trasie. Warto być zaraz po otwarciu wyciągów wtedy kilka zjazdów z niewielką frekwencją na trasach. Błoto pośniegowe przy non stop minusowych temperaturach? Widocznie słynny strumyk robi niestety swoje… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 11 godzin temu, Michas222k napisał: Śniegu na trasach jest bardzo mało, liczna wystającą roślinność zarówno na loli jak i śnieżynce. Dodatkowo na Dolnym odcinku loli w jednym miejscu błoto posniegowe a za bramkami przed wyciągiem śniegu już prawie nie ma. W miejscach gdzie był śnieg warunki dobre. Zdarzały się bryłki lodu o których pisał @izydar. Mgła widoczna na kamerkach sięgała tylko do rozwidlenia tras, dalej widoczność dobra. Żona zawiedziona stopniem trudności tras. Pytała gdzie są te czerwone trasy bo ich nie widzi:-P. Jak ktoś chce pojeździć w tym ośrodku to musi się spieszyć. @grimson rekordu prędkości raczej nie pobijesz bo śnieg "wolny" i dosyć dużo ludzi na trasie. Warto być zaraz po otwarciu wyciągów wtedy kilka zjazdów z niewielką frekwencją na trasach. Tzn że warunki z dnia na dzień coraz słabsze, błoto pośniegowe? Nigdy bym nie powiedział, że tak szybko się pojawi, dół Loli wyglądał dużo.leliej niz w poprzednich sezonach. Najstromszy to jest górny odcinek Loli który niestety jest niedostępny. I jak warunki tak się pogarszają to już pewnie nie będzie. Tylko czemu odśnieżają Świateczny Kamień? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 9 minut temu, grimson napisał: Błoto pośniegowe przy non stop minusowych temperaturach? Widocznie słynny strumyk robi niestety swoje… Noooo.też mnie to zadziwia🙄 Przez jeszcze nawet dodatnich temperatur nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Tzn że warunki z dnia na dzień coraz słabsze, błoto pośniegowe? Nigdy bym nie powiedział, że tak szybko się pojawi, dół Loli wyglądał dużo.leliej niz w poprzednich sezonach. Najstromszy to jest górny odcinek Loli który niestety jest niedostępny. I jak warunki tak się pogarszają to już pewnie nie będzie. Tylko czemu odśnieżają Świateczny Kamień? Wczoraj dzwoniłem do Ski Areny. Planują otwarcie Świątecznego Kamienia po weekendzie 😞 To oznacza, że będzie tłok do Karkonosza, najlepszy, górny odcinek Loli będzie niedostępny, i zostaje w sumie tylko trasa „spacerowa” od Karkonosza na sam dół… plus perspektyw na otwarcie Hali Szrenickiej brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Z komentarzy na FB, straszą karami 500zł🙄: Zasadniczo jest tak, bo właśnie jestem: Szrenica I - kręci Szrenica Ii - TYLKO ruch pieszy Trasa z górnej stacji Szrenica II nieczynna, zamknięta przez KPN, straszą karami 500 zł. Karkonosz kręci, rano czw, 20.02 zepsute dwie bramki/kołowrotki, naprawiono 1, czynne 3/4. Hala pusta, nie kręci nic. Schronisko działa Świąteczny Kamień nie dziala. Warunki na Loli, Śnieżynce przyzwoite, miejscami lód, śnieg na całej trasie, brak przetarć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Zaczyna się: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2 minuty temu, grimson napisał: Zaczyna się: Weekend 😁 plus slońce. Wbijaj w poniedziałek, tak do 11.00 jest bez kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2 minuty temu, grimson napisał: Zaczyna się: Weekend 😁 plus slońce. Wbijaj w poniedziałek, tak do 11.00 jest bez kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Chociaż jak tam już jakieś błoto się pojawiło, a w poniedziałek przeż mają już być dodatnie temperatury to chyba obrałbym jakiś inny kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Przepraszam wszystkich możliwe, że użyłem złego wyrażenia. Była dosłownie "szara ciapa". Rano to naprawili, Jak jest teraz to nie wiem. Dziś dosłownie kilka zjazdów w potężnej kolejce i koniec. Uważajcie na braki śniegu, dziś jest gorzej bo plusowe temperatury i śnieg znika w oczach. PS. Potężna kolejka to jakieś 15-20 min. do Karkonosza, do Puchatka nie stałem bo nie ma to żadnego sensu... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Jak warunki z dnia na dzień tak się pogarszają to grimson chyba w tym sezonie się już na Lolę nie załapiesz🙄 A środa 19.02.2025r to chyba był dzień z najlepszymi warunkami na Loli w tym sezonie😁 O Światecznym Kamieniiu chyba też można zapomnieć już go nie naśniezają: Ze względu na ocieplenie musieliśmy przerwać pracę armatek na "Świątecznym Kamieniu". Włączymy je, gdy powróci mróz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi