Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Szrenica prawdziwie zapomniana na forum

Stusi

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, sstar napisał:

Kiedyś jeździłem nie wiem w kwietniu czy marcu, byłem jedynym użytkownikiem, pani się pytała czy na pewno chce wyjechać na górę, wiało, coś padało, jeździło się między strumieniami, skręcało na mniejszym lodzie, co cię nie złamie to cię wzmocni, fajnie, że byłeś. Szklarska jest klimatyczna.

Kwestia wyboru i nastawienia.

Tego że byłem nie żałuję, ale klimatu Szklarskiej nie poczułem.

A masa od 3 lat mizerna :) co mnie nieludzko cieszy, zwłaszcza na rowerze.

• Haha 1

2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Też wtedy nią jeździłem, teraz tych wystających kraczorów jest znacznie mniej. Niedziela to chyba trochę kiepski termin😉 już lepiej w tygodniu.

w tygodniu nie mam szans, w sobotę zjazd rodzinny, zostaje niedziela. 

14 godzin temu, marionen napisał:

Szrenica to teren w którym operują liczni skiturowcy i splitbordziści, na wyciąg jak nie wpuszczają to nie wpuszczają, grimson flaszka tu nie pomoże...

PS @ZdolnyŚlązak teraz dopiero przeczytałem Twój wpis wyjaśniający

Tu ładnie widać ślady z Hali w kierunku na górną stację Karkonosza:

IMG_4637.jpeg

• Like 1
  • Thanks 1

Śniegu na trasach jest bardzo mało, liczna wystającą roślinność zarówno na loli jak i śnieżynce. Dodatkowo na Dolnym odcinku loli w jednym miejscu błoto posniegowe a za bramkami przed wyciągiem śniegu już prawie nie ma. W miejscach gdzie był śnieg warunki dobre. Zdarzały się bryłki lodu o których pisał @izydar. Mgła widoczna na kamerkach sięgała tylko do rozwidlenia tras, dalej widoczność dobra. Żona zawiedziona stopniem trudności tras. Pytała gdzie są te czerwone trasy bo ich nie widzi:-P. Jak ktoś chce pojeździć w tym ośrodku to musi się spieszyć. @grimson rekordu prędkości raczej nie pobijesz bo śnieg "wolny" i dosyć dużo ludzi na trasie. Warto być zaraz po otwarciu wyciągów wtedy kilka zjazdów z niewielką frekwencją na trasach.

IMAG3249.jpg

IMAG3250.jpg

• Like 5
  • Thanks 2
  • Sad 1

Dzięki za opinię - a już myślałem że ze mną jest coś nie tak :) 

Co do wolnego śniegu to faktycznie, nawet jak chciałem ostrzej pojechać to jakoś nie szło, a narty świerzo po ręcznym serwisie.

Miałem tak w 2022 roku, ale wtedy był mokry śnieg, a teraz zmrożony.

Czyżby naturalny był bardziej tępy? Bo raczej sztuczny to tylko na odcinku do Świątecznego i na końcówce, nie sądzę że sypali na całej długości.

Widoków na Świąteczny Kamień nie ma chyba, Hala raz piszą na FB że ratrakują, za chwilę w odpowiedzi na komentarze piszą, że mało śniegu na Hali - JA TEGO NIE OGARNIAM.

W środę błota pośniegowego nie było, jeśli tak jest to słabo to widzę po przyszłotygodniowym ociepleniu.

Kto zdąrzy przed odwilżą to udanych szusów, ja jutro do krainy krecika uderzam.

• Like 1

11 godzin temu, Michas222k napisał:

Śniegu na trasach jest bardzo mało, liczna wystającą roślinność zarówno na loli jak i śnieżynce. Dodatkowo na Dolnym odcinku loli w jednym miejscu błoto posniegowe a za bramkami przed wyciągiem śniegu już prawie nie ma. W miejscach gdzie był śnieg warunki dobre. Zdarzały się bryłki lodu o których pisał @izydar. Mgła widoczna na kamerkach sięgała tylko do rozwidlenia tras, dalej widoczność dobra. Żona zawiedziona stopniem trudności tras. Pytała gdzie są te czerwone trasy bo ich nie widzi:-P. Jak ktoś chce pojeździć w tym ośrodku to musi się spieszyć. @grimson rekordu prędkości raczej nie pobijesz bo śnieg "wolny" i dosyć dużo ludzi na trasie. Warto być zaraz po otwarciu wyciągów wtedy kilka zjazdów z niewielką frekwencją na trasach.

IMAG3249.jpg

IMAG3250.jpg

Błoto pośniegowe przy non stop minusowych temperaturach? Widocznie słynny strumyk robi niestety swoje…

• Confused 1

11 godzin temu, Michas222k napisał:

IMAG3249.jpg

IMAG3250.jpg

Tzn że warunki z dnia na dzień coraz słabsze, błoto pośniegowe? Nigdy bym nie powiedział, że tak szybko się pojawi, dół Loli wyglądał dużo.leliej niz w poprzednich sezonach. Najstromszy to jest górny odcinek Loli który niestety jest niedostępny. I jak warunki tak się pogarszają to już pewnie nie będzie. Tylko czemu odśnieżają Świateczny Kamień?

• Sad 1

1 godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Tzn że warunki z dnia na dzień coraz słabsze, błoto pośniegowe? Nigdy bym nie powiedział, że tak szybko się pojawi, dół Loli wyglądał dużo.leliej niz w poprzednich sezonach. Najstromszy to jest górny odcinek Loli który niestety jest niedostępny. I jak warunki tak się pogarszają to już pewnie nie będzie. Tylko czemu odśnieżają Świateczny Kamień?

Wczoraj dzwoniłem do Ski Areny. Planują otwarcie Świątecznego Kamienia po weekendzie 😞

To oznacza, że będzie tłok do Karkonosza, najlepszy, górny odcinek Loli będzie niedostępny, i zostaje w sumie tylko trasa „spacerowa” od Karkonosza na sam dół…

plus perspektyw na otwarcie Hali Szrenickiej brak 

• Confused 1

Z komentarzy na FB, straszą karami 500zł🙄

Zasadniczo jest tak, bo właśnie jestem:

Szrenica I - kręci 

Szrenica Ii - TYLKO ruch pieszy 

Trasa z górnej stacji Szrenica II nieczynna, zamknięta przez KPN, straszą karami 500 zł.

Karkonosz kręci, rano czw, 20.02 zepsute dwie bramki/kołowrotki, naprawiono 1, czynne 3/4. 

Hala pusta, nie kręci nic. Schronisko działa

Świąteczny Kamień nie dziala.

Warunki na Loli, Śnieżynce przyzwoite, miejscami lód, śnieg na całej trasie, brak przetarć.

• Thanks 2

Przepraszam wszystkich możliwe, że użyłem złego wyrażenia. Była dosłownie "szara ciapa". Rano to naprawili, Jak jest teraz to nie wiem. Dziś dosłownie kilka zjazdów w potężnej kolejce i koniec. Uważajcie na braki śniegu, dziś jest gorzej bo plusowe temperatury i śnieg znika w oczach.

PS. Potężna kolejka to jakieś 15-20 min. do Karkonosza, do Puchatka nie stałem bo nie ma to żadnego sensu...

IMG_20250222_123257.jpg

IMG_20250222_091254.jpg

IMG_20250222_091241.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

Jak warunki z dnia na dzień tak się pogarszają to grimson chyba w tym sezonie się już na Lolę nie załapiesz🙄

A środa 19.02.2025r to chyba był dzień z najlepszymi warunkami na Loli w tym sezonie😁

O Światecznym Kamieniiu chyba też można zapomnieć już go nie naśniezają:

Ze względu na ocieplenie musieliśmy przerwać pracę armatek na "Świątecznym Kamieniu". Włączymy je, gdy powróci mróz.  

• Thanks 1