grimson Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 9 minut temu, Ratrak napisał: Miło było poznać @sstar w kolejce do kasy i na pierwszym wjeździe krzesłem. Warunki OK, choć ratrakowanie takie sobie - trochę nierówności i widać ogółem, że śniegu mało. Trochę smuci, że nie potrafią przepchnąć śniegu by zakryć to przetarcie i kamienie ze zdjęć poniżej, mając takie coś nie wypada pisać na stronie "warunki bardzo dobre". Przy otwartym krześle i talerzyku na górę dostaje się trochę za dużo osób jak na jedną otwartą trasę. Za dwa tygodnie, po łódzkich feriach będzie można zajrzeć znów jeśli otworzą drugą trasę. Tak czy siak pojeździć się dało, 20 zjazdów w 2,5h i do domku. To ratrakowy zaszalał dziś w nocy. Wczoraj minerałów na nocnych nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 12 minut temu, Ratrak napisał: Miło było poznać @sstar w kolejce do kasy i na pierwszym wjeździe krzesłem. Warunki OK, choć ratrakowanie takie sobie - trochę nierówności i widać ogółem, że śniegu mało. Trochę smuci, że nie potrafią przepchnąć śniegu by zakryć to przetarcie i kamienie ze zdjęć poniżej, mając takie coś nie wypada pisać na stronie "warunki bardzo dobre". Przy otwartym krześle i talerzyku na górę dostaje się trochę za dużo osób jak na jedną otwartą trasę. Za dwa tygodnie, po łódzkich feriach będzie można zajrzeć znów jeśli otworzą drugą trasę. Tak czy siak pojeździć się dało, 20 zjazdów w 2,5h i do domku. No i buty mamy prawie takie same. Milo było choć ja byłem nieświadomy. Kiedy się zorientowałeś, znaczy kiedy mnie rozpoznałeś i po czym? Narty? PS. Niestety przy pierwszym zjeździe zgubiłem karnet, okazało się, że dowód zakupu to za mało by dostać duplikat, ale znalazłem, najpierw wypatrując z kanapy, potem zjeżdżając czujnie. Słyszałem, że poznałeś moje dziewczyny;-) głupot im jakichś o mnie nagadałeś. To co powiem, że jedna z nich to była instruktor. Obecnie na emeryturze. Super dziewczyny. Zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 30 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 4 minuty temu, sstar napisał: Słyszałem, że poznałeś moje dziewczyny;-) głupot im jakichś o mnie nagadałeś. To co powiem, że jedna z nich to była instruktor. Obecnie na emeryturze. Super dziewczyny. Zabawne. Yyyy, to nie ja w takim razie. 😇 Raczej z nikim nie gadałem na kanapach, gardło chore. Poznałem po nartach, tak jest. Dobrze, że udało się znaleźć karnet! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń Parę z wczoraj: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń (edytowane) 52 minuty temu, zając napisał: Masz więcej zdjęć z 1 dnia w GK we mgle niż ja z Madonny w pełnym słońcu 😁 - szacuneczek! Bo słońce jest nudne;-) PS. Madonny zazdroszczę szczerze, nigdy nie byłem na nartach, na wspinaczce razy kilka, via ferratowej. Edytowane 30 Styczeń przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 23 minuty temu, Ratrak napisał: Yyyy, to nie ja w takim razie. 😇 Raczej z nikim nie gadałem na kanapach, gardło chore. Poznałem po nartach, tak jest. Dobrze, że udało się znaleźć karnet! To dobrze, że raz tylko jechaliśmy razem. A widziałeś dramę instruktor vs kopalniany demo team (trzech panów na czarno i seledynowe wężykiem jeżdżący przy orczyku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń Śnieżą prawą stronę i mają ją otworzyć wg informacji z ośrodka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 31 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń Dla leszczy zarządzających Kamieńskiem, całodniowe -10 i -13 teraz to za mało żeby naśnieżać... Niech to upadnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń Godzinę temu, Ratrak napisał: Dla leszczy zarządzających Kamieńskiem, całodniowe -10 i -13 teraz to za mało żeby naśnieżać... Niech to upadnie. i tu jest pytanie. czy jest woda, czy jej brak, z ujęć głębinowych w GK. bo ON nie ma zbiornika wody, tylko ciągnie H20 z poniżej gruntu. patrząc na historię naśnieżania stoku od 2 lat, to: - lance ani razu nie były wykorzystywane - jak były odpalane armatki, to od 1 do 10 szt na raz. żeby śnieżyć cały stok, to jeszcze mi się nie zdarzyło na kamerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 2 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) Otwarcie drugiej trasy coraz bliżej, ale... Wygląda na to, że państwowy potentat energetyczny ma problem z... prądem. Śnieży tylko w nocy, a żeby uruchomić krzesło i orczyk musi wyłączyć armatki i naśnieżanie. 😂 Zatem ze śnieżeniem w godzinach 22-7 może to trochę zająć. Tak zwane kino. Edytowane 2 Luty przez Ratrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty Wasza aktywność w temacie GK jest fascynująca, Kamieńsk w zasadzie podkopuje reputację Kasprowego jako narodowej mekki narciarzy 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 17 minut temu, zając napisał: Wasza aktywność w temacie GK jest fascynująca, Kamieńsk w zasadzie podkopuje reputację Kasprowego jako narodowej mekki narciarzy 😉 same zalety w porównaniu z Kasprowym Wierchem przypszczam że aktywni w temacie nigdy z KW nie zjechali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty Godzinę temu, Ratrak napisał: Otwarcie drugiej trasy coraz bliżej, ale... Wygląda na to, że państwowy potentat energetyczny ma problem z... prądem. Śnieży tylko w nocy, a żeby uruchomić krzesło i orczyk musi wyłączyć armatki i naśnieżanie. 😂 Zatem ze śnieżeniem w godzinach 22-7 może to trochę zająć. Tak zwane kino. tylko że całą noc świeci się oświetlenie stoku. więc kto wie, jak tam jest z tym prundem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekly Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 43 minutes ago, Jeeb said: same zalety w porównaniu z Kasprowym Wierchem przypszczam że aktywni w temacie nigdy z KW nie zjechali Takie posty mające na celu pogrupowanie osób dyskutujących o nartach na kategorie ekskluzywności są mega słabe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 44 minuty temu, wojtekly napisał: Takie posty mające na celu pogrupowanie osób dyskutujących o nartach na kategorie ekskluzywności są mega słabe. o je naprawdę 😀 ? a Kasprowy to taki ekskluzywny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 2 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2 godziny temu, zając napisał: Wasza aktywność w temacie GK jest fascynująca, Kamieńsk w zasadzie podkopuje reputację Kasprowego jako narodowej mekki narciarzy 😉 Dla człowieka mieszkającego w Łodzi, jeżdżącego na narty głównie solo, to taki mały lokalny lodowiec. Stąd zależy mi by funkcjonował nie 10 a 100 dni w roku, gdyż zawsze to możliwość szybkiego wypadu przed / po pracy. Ze wszystkich "nizinnych" ośrodków to jednak ten największy, z największą różnicą wzniesień - większą niż niektóre miejsca w Beskidach / Sudetach. Co do Kasprowego to byłem jakieś dziesiąt razy, moje ulubione miejsce w Polsce. Tyle, że operację Kamieńsk zamykam w godzinie autem, 3 godzinach na stoku i godzinie z powrotem. Na Kasprowy musiałbym jechać 4 godziny i wracać również 4. O wydatkach na paliwo nie wspominam. Pozdro narciarskiej braci. 😇 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 8 minut temu, Ratrak napisał: Dla człowieka mieszkającego w Łodzi, jeżdżącego na narty głównie solo, to taki mały lokalny lodowiec. Stąd zależy mi by funkcjonował nie 10 a 100 dni w roku, gdyż zawsze to możliwość szybkiego wypadu przed / po pracy. Ze wszystkich "nizinnych" ośrodków to jednak ten największy, z największą różnicą wzniesień - większą niż niektóre miejsca w Beskidach / Sudetach. Co do Kasprowego to byłem jakieś dziesiąt razy, moje ulubione miejsce w Polsce. Tyle, że operację Kamieńsk zamykam w godzinie autem, 3 godzinach na stoku i godzinie z powrotem. Na Kasprowy musiałbym jechać 4 godziny i wracać również 4. O wydatkach na paliwo nie wspominam. Pozdro narciarskiej braci. 😇 Jak najbardziej rozumiem, natomiast w tym sezonie aktywność wielbicieli GK jest naprawdę wybitna, chyba że w innych wątkach po prostu sennie i dlatego wybijacie się na pierwszy plan 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 19 minut temu, Ratrak napisał: Pozdro narciarskiej braci. 😇 Pozdro ależ @Ratraku jedyny przecież to jest zrozumiałe, nawet czytałem Twoje wpisy o Kasprowym. Ja mam 20 km do hali - to taka górka jak pół GK i często tam bywam inaczej muszę jechać minimum 650 km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 28 minut temu, zając napisał: Jak najbardziej rozumiem, natomiast w tym sezonie aktywność wielbicieli GK jest naprawdę wybitna, chyba że w innych wątkach po prostu sennie i dlatego wybijacie się na pierwszy plan 😉 @zajączku a ty masz daleko do GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 14 minut temu, Jeeb napisał: @zajączku a ty masz daleko do GK ? Nawet nie wiedziałam że w sumie blisko: 140km, 1h34min, ale bliżej z Katowic mam Beskidy choć czasowo wychodzi podobnie (jeszcze zależy czy liczyć wyjazd z domu czy z pracy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) 4 godziny temu, zając napisał: Wasza aktywność w temacie GK jest fascynująca, Kamieńsk w zasadzie podkopuje reputację Kasprowego jako narodowej mekki narciarzy 😉 Wszyscy mamy tam poniżej 1h Grimson, Ratrak i ja. A że inaczej niż rok temu otworzyli górę i kanapę to z tej miejscówki korzystamy - ja byłem już 9x. Może nie mekka bo do niej się pielgrzymuje, a tu się mieszka. Więc raczej coś jak górka przy domu żal nie wyjść - miałem za dzieciaka taką w Skierniewicach bywałem gdy spadł śnieg. A na wypad w góry zwyczajnie brak czasu. A że o tym piszemy? Zawsze zachęcano aby pisać o własnych doświadczeniach a nie teoretyzować. Można uwolnić się od zaściankowego myślenia i wyskoczyć z Mekką jako Aspen będzie dobitniej ale smutno bo tam pewno większość forumowiczów nie była więc puszyć się nie ma z czego a rozumiem że taka idea. Dla mnie świetnie że Ratrak i Grimson piszą bo info mam na bieżąco. Jak wrócę z Karkonoszy to dalej będę ujeżdżał GK i nie mam zamiaru wstydliwie tego faktu przemilczać. Edytowane 2 Luty przez sstar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) 2 godziny temu, Jeeb napisał: o je naprawdę 😀 ? a Kasprowy to taki ekskluzywny ? Nadal nie rozumiesz? Ekskluzywność nie ma nic do rzeczy. A tworzenie gett i segregację już przerabialiśmy może zapomniałeś? Edytowane 2 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) 1 godzinę temu, zając napisał: Jak najbardziej rozumiem, natomiast w tym sezonie aktywność wielbicieli GK jest naprawdę wybitna, chyba że w innych wątkach po prostu sennie i dlatego wybijacie się na pierwszy plan 😉 To chyba trzeba flekowac tych leni spod Beskidów ew samej swoje piękne trzy litery ruszyć i ku uciesze gawiedzi fotorelacje z Beskidów walnąć. Edytowane 2 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty (edytowane) W dniu 31.01.2026 o 23:16, grimson napisał: i tu jest pytanie. czy jest woda, czy jej brak, z ujęć głębinowych w GK. bo ON nie ma zbiornika wody, tylko ciągnie H20 z poniżej gruntu. patrząc na historię naśnieżania stoku od 2 lat, to: - lance ani razu nie były wykorzystywane - jak były odpalane armatki, to od 1 do 10 szt na raz. żeby śnieżyć cały stok, to jeszcze mi się nie zdarzyło na kamerkach Zbiornik jest po prawej patrząc z dołu. Na kamerce widać nowe górki ze śniegu po prawej może na weekend otworzą prawą stronę. Edytowane 2 Luty przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 2 Luty Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 8 minut temu, sstar napisał: To chyba trzeba flekowac tych leni spod Beskidów ew samej swoje piękne trzy litery ruszyć i ku uciesze gawiedzi fotorelacje z Beskidów walnąć. Mnie w tym sezonie nie ciągnie do tłumów, jak bywam na górkach beskidzkich to zawsze piszę tu czy tam, ale reszta trochę się leni. Środek sezonu i człowiek nie ma na czym oka zawiesić w komputerze przy robocie (mam na myśli jakiś ładny widoczek z jakichś zaje*** gór). @Jeeb - kiedy wyjeżdżasz następnym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi