sstar Napisano 21 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 15 minut temu, grimson napisał: Jak warun z samego rana, mocno twardo pod nartą? Chwilę tylko, potem wyłażą przelodzenia - tafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Idzie ocieplenie, jak ktoś chce pojeździć po betonie na GK to niech się lepiej spieszy. Na razie GK mocno kusi warunkami, R30 czekają na pozwolenie na start: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Dziś idealnie. Śnieżą prawą stronę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 6 minut temu, sstar napisał: Śnieżą prawą stronę. ja bym śnieżył lewą, powinni budować bufor śniegu na czynnym stoku. zaraz idzie ocieplenie i deszcze, jak na górze śniegu jest do 30cm, to zaraz to spłynie. i GK zostanie tylko z dolnym odcinkiem o długości 200m, gdzie czynna będzie taśma plus część orczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 38 minut temu, grimson napisał: ja bym śnieżył lewą, powinni budować bufor śniegu na czynnym stoku. zaraz idzie ocieplenie i deszcze, jak na górze śniegu jest do 30cm, to zaraz to spłynie. i GK zostanie tylko z dolnym odcinkiem o długości 200m, gdzie czynna będzie taśma plus część orczyka. Ja do jutra tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń GS start 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Jest pięknie, -7 st C i beton 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Czas na podsumowanie. Dzis wyższa frekwencja jak na nocnych dwa dni temu. Do kanapy czekałem do 5 min, do orczyka podobnie. Na miejscu mróz, jak pakowałem się do auta pokazywało -8 st C. Stok przygotowany perfekcyjnie, góra z mocnym betonem, płaski środek z lekkimi odsypami, końcówka też z prześwitami betonu. Do soboty mają odpalić prawa część trasy, obecnie jest naśnieżana w nocy. Sports Tracker wypluł w totalu 3 godz 5 min, total 28.96km, Vmax 66.9km/godz. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 7 godzin temu, grimson napisał: Czas na podsumowanie. Dzis wyższa frekwencja jak na nocnych dwa dni temu. Do kanapy czekałem do 5 min, do orczyka podobnie. Na miejscu mróz, jak pakowałem się do auta pokazywało -8 st C. Stok przygotowany perfekcyjnie, góra z mocnym betonem, płaski środek z lekkimi odsypami, końcówka też z prześwitami betonu. Do soboty mają odpalić prawa część trasy, obecnie jest naśnieżana w nocy. Sports Tracker wypluł w totalu 3 godz 5 min, total 28.96km, Vmax 66.9km/godz. 6 zjazdów ba 1h widać kolejki. U mnie wychodziło 7-8. Bez jednego na 2h czyli 15z ratrakowaki przed nocną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 1 godzinę temu, sstar napisał: 6 zjazdów ba 1h widać kolejki. U mnie wychodziło 7-8. Bez jednego na 2h czyli 15z ratrakowaki przed nocną? wczoraj była bida z nabijaniem kilometrów. na nocnych we wtorek, gdzie jeździłem prawie na okragło, przez 2 godz 10 min zrobiłem 15 zjazdów. Wczoraj na 15 zjazdów potrzebowałem 2 godz 30 min. A więc 20 min straciłem w kolejce do kanapy. GK nie ratrakuje stoku pod nocne jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Dodam jeszcze, że wczoraj na tej wolnej kanapie, i generalnie staniu w kolejce do kanapy zaczęło być po prostu...zimno. Czas zjazdu około 60 sekund też nie pomagał, a doskonalenie jazdy na wprost też nie było pomocne. Przy temp -7 do -8 st C, zaczęły mi marznąć palce u dłoni oraz stóp. Oraz dotychczasowy patent z założeniem oddychającego T-shirt pod kurtkę na goretex to nie było najlepsze rozwiązanie. Chyba zacząłem wapnieć na starość.🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Grzeje się… 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń W dniu 6.01.2026 o 14:05, Ratrak napisał: Nie wiem skąd to się bierze, przed pandemią do startu jednej 700m trasy wystarczyło 5 dni śnieżenia, ale działały wszystkie armatki i lance lance dalej stoją. problem w tym, że żadna nie pracowała/nie pracuje. są całkowicie wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń (edytowane) W dniu 16.01.2026 o 22:06, grimson napisał: Wchodzi film z wczorajszych nocnych jazd. Są elementy doskonalenia jazdy na wprost: mogę się pochwalić, że w kwestii doskonalenia jazdy na wprost, jestem trendsetterem. wczoraj na GK była spora grupa odważnych, co nie lubią skręcać. zaczynając od dzieciaczka, które szło pełną parą prosto w dół, jadąc pługiem. plus sporo młodych, gdzie przez całą długość stoku narty ani razu nie jechały na krawędzi. porównując ilość nietchórzy z ostatniego tygodnia, jest ich zdecydowanie wincyj u mnie osobiście doskonalenie jazdy na wprost przynosi wymierne korzyści techniczne: - sylwetka: byłem jedynym narciarzem jadącym w pozycji na jajo. gdzie reszta narodu, co nie zna strachu, przybierała różne dziwne pozycje - ćwiczyłem skręcanie w pozycji na jajo i tu mam wymierne, pozytywne efekty Edytowane 23 Styczeń przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Dziś puścili górę na dwie strony… przecież się nie rozdwoję. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń Mrowisko na stoku: 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 1 godzinę temu, grimson napisał: Mrowisko na stoku: Może któraś z partii wpisze do programu wyborczego budowę nowych stoków narciarskich 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 13 godzin temu, Teres napisał: Może któraś z partii wpisze do programu wyborczego budowę nowych stoków narciarskich 😀 Podobno był/ jest plan/ pomysł / projekt zrobienia stoku narciarskiego na górce powstałej z odkrywki Szczerców. https://dzienniklodzki.pl/gorze-kamiensk-wyrosnie-konkurent-w-szczercowie-usypuja-trasy-narciarskie/ar/746197 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 11 godzin temu, KrisRR napisał: Podobno był/ jest plan/ pomysł / projekt zrobienia stoku narciarskiego na górce powstałej z odkrywki Szczerców. https://dzienniklodzki.pl/gorze-kamiensk-wyrosnie-konkurent-w-szczercowie-usypuja-trasy-narciarskie/ar/746197 Był też plan rozbudowy tras narciarskich na GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 11 godzin temu, KrisRR napisał: Podobno był/ jest plan/ pomysł / projekt zrobienia stoku narciarskiego na górce powstałej z odkrywki Szczerców. https://dzienniklodzki.pl/gorze-kamiensk-wyrosnie-konkurent-w-szczercowie-usypuja-trasy-narciarskie/ar/746197 Art z 01.2013, i ciekawe statsy dla działalności GK: Sezon narciarski na górze Kamieńsk trwa już 38 dni. Do tej pory ośrodek odwiedziło nieco ponad 40 tysięcy narciarzy. Warunki do jazdy są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Go 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Godzinę temu, sstar napisał: Go co to za powiększająca się plama, na górze stoku, po lewej stronie? to jest lód, czy już zaczyna prześwitywać trawsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń (edytowane) 6 godzin temu, grimson napisał: co to za powiększająca się plama, na górze stoku, po lewej stronie? to jest lód, czy już zaczyna prześwitywać trawsko? Ludzie po tym jeżdżą i nie narzekają. Ja unikałem na wszelki wypadek. Zawsze z prawej. Lub z lewej ale skośnie w kierunku prawej. Dało się bujnąć. Śniegi wiosenne, dobrze trzymające, ślisko i szybko. Na GS by się nadało. Pustawo dzisiaj było. Edytowane 27 Styczeń przez sstar 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 9 godzin temu, sstar napisał: Ludzie po tym jeżdżą i nie narzekają. Ja unikałem na wszelki wypadek. Zawsze z prawej. Lub z lewej ale skośnie w kierunku prawej. Dało się bujnąć. Śniegi wiosenne, dobrze trzymające, ślisko i szybko. Na GS by się nadało. Pustawo dzisiaj było. I gitara, jutro wbijam na nocne jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 45 minut temu, grimson napisał: I gitara, jutro wbijam na nocne jazdy. nareszcie a co z Karpaczem i Montenegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi