Narty - skionline.pl
Jump to content

Gdzie na narty z Warszawy?

Tytus Atomicus

Recommended Posts

On 2/12/2026 at 6:29 AM, sstar said:

Kamieńsk vs Kazimierz. W Kazimierzu raz byłem bez szału, Kamieńsk to moja Mekka, jest kanapa i jak wszystko śmiga jak teraz to warto - niestety nadeszły deszcze niespokojne… zwykle jak nie za długie betonują stok bo odrobinę wieje. Byłem x10 w tym sezonie zawsze zadowolony.

A duźo ludzi w weekendy? No i teraz chyba ferie łódzkie się zaczynają? No i kiedy zamykają?

9 godzin temu, Tytus Atomicus napisał:

A duźo ludzi w weekendy? No i teraz chyba ferie łódzkie się zaczynają? No i kiedy zamykają?

Teraz były pustki bo popadał deszcz. Dziś więcej po popadał śnieg. We wtorek ostatki. Będą przebierańce. Łódzkie już trwają na dobre. Zobacz na kamerce. Niestety śnieg popadał ale w Łodzi, tam nie. Warunki piszą, że trudne. Przetarcia. Pytanie czy jak przyjdzie chłód to naśnieżą? Ja na razie pas. Może we wtorek czy środę zawitam.

Edited by sstar

Byłem w piątek w Bałtowie. W soboty i niedziele wyciągi działają do 24:00. Świetnie naśnieżony, mimo miękkiego śniegu jeździło się bardzo fajnie. Widziałem, że bałtów ma fabrykę śniegu Supersnow. Ogólnie, moja ostatni wizyty potwierdziła, że jest to najlepszy ośrodek poza górami w Polsce. Zmiana stoków bardzo zmniejsza nudę. W sumie zrobiłem 50 zjazdów. Góra Kamieńsk, na której byłem tydzień wcześniej ma najlepsze parametry (długość stoku, przewyższenie etc), ale w Bałtowie jest po prostu przyjemniej. To moje subiektywne odczucie.  

• Like 2

W dniu 9.02.2026 o 15:04, Tytus Atomicus napisał:

E, to już za daleko jak na jednodniowy wyjazd.

Zrobiłem taki wyjazd na Czantorię. Mam służbowe auto i paliwo mam za friko. Więc udało się mi zrobić 3h na Czantorii, niestety później nie ma się gdzie przenieść. Wszystkie stoki w Wiśle i Ustroniu mają przerwę na ratrakowanie. Ja wylądowałem na Pasiekach i tam było słabo. Stok dziwny i nie mają wody na sztuczny śnieg.   

Wyjechałem o 7:45 i wróciłem o 22 do Warszawy. 

Edited by Honza
  • Like 1