Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ratrak

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, grimson napisał:

rok temu tak naśnieżali, że otworzyli się z max 25cm białego. i wytrzymali 2 tygodnie kręcenia.

w tym roku deklarują 20-80cm, do tego idą mocne mrozy. włączą na bank armatki

planują kręcić do 01.03.2026.

ile masz km od domu ?

Uczciwie pojezdzone na Górze Kamieńsk.

Na miejscu plus 2 st, parking prawie pełen. Dużo aut z Łodzi oraz okolic, plus kilka sztuk z Czestochowy. Oraz parę blach z Wawy.

Na dole wszystko otwarte: restauracja, wypożyczalnie, szkoła narciarska.

Warun: na górze miękki śnieg i odsypy, pod spodem twardo.

Kolejki: do kanapy na bieżąco, max stałem 2 min. Do orczyka na bieżąco.

Gora Kamieńsk przygotowuje także prawa stronę stoku, patrząc z kanapy. Stoją tam armatki oraz pryzmy śniegu.

Dzis było na spokojnie, pojezdzone z elementami doskonalenia jazdy na wprost. Góra bardziej stroma, środek i dół już niebieski. Śnieg na wyplaszczeniach hamujący. Jutro wejdzie film na YT.

W kolejnym tyg idą 2 cyfrowe mrozy, jak dobrze pójdzie wyciągnę R30. Dziś używane były miękkie Kastle.

Sports Tracker wypluł w totalu 22.8km, czas 2 godz 4 min, v max 63.4km/godz. 

ce87616a-c6f0-4ef6-9a2d-3d912f1585e8.jpeg

a01924d0-6442-4b11-8fbd-706e73f35ce7.jpeg

IMG_7601.jpeg

IMG_7600.jpeg

IMG_7598.jpeg

IMG_7597.jpeg

IMG_7595.jpeg

IMG_7608.jpeg

Edytowane przez grimson
  • Like 8

8 godzin temu, grimson napisał:

Uczciwie pojezdzone na Górze Kamieńsk.

Na miejscu plus 2 st, parking prawie pełen. Dużo aut z Łodzi oraz okolic, plus kilka sztuk z Czestochowy. Oraz parę blach z Wawy.

Na dole wszystko otwarte: restauracja, wypożyczalnie, szkoła narciarska.

Warun: na górze miękki śnieg i odsypy, pod spodem twardo.

Kolejki: do kanapy na bieżąco, max stałem 2 min. Do orczyka na bieżąco.

Gora Kamieńsk przygotowuje także prawa stronę stoku, patrząc z kanapy. Stoją tam armatki oraz pryzmy śniegu.

Dzis było na spokojnie, pojezdzone z elementami doskonalenia jazdy na wprost. Góra bardziej stroma, środek i dół już niebieski. Śnieg na wyplaszczeniach hamujący. Jutro wejdzie film na YT.

W kolejnym tyg idą 2 cyfrowe mrozy, jak dobrze pójdzie wyciągnę R30. Dziś używane były miękkie Kastle.

Sports Tracker wypluł w totalu 22.8km, czas 2 godz 4 min, v max 63.4km/godz. 

ce87616a-c6f0-4ef6-9a2d-3d912f1585e8.jpeg

a01924d0-6442-4b11-8fbd-706e73f35ce7.jpeg

IMG_7601.jpeg

IMG_7600.jpeg

IMG_7598.jpeg

IMG_7597.jpeg

IMG_7595.jpeg

IMG_7608.jpeg

Tak to wychodzi obrót około 8 min. U mnie podobnie. Chyba nowa strona https://gorakamiensk.pl

Edytowane przez sstar

3 godziny temu, grimson napisał:

Podziwiam, bo nie ratrakowali od wczoraj z racji pogody.

wbije na nocne jazdy wtorek oraz czwartek w kolejnym tyg, taki mam plan. jak zmrozi, to będzie beton pod nartą i loooogien.

No właśnie. Z rana jeździło się przy lesie gdzie mniej zmrożonych kolein.

4 godziny temu, grimson napisał:

Podziwiam, bo nie ratrakowali od wczoraj z racji pogody.

wbije na nocne jazdy wtorek oraz czwartek w kolejnym tyg, taki mam plan. jak zmrozi, to będzie beton pod nartą i loooogien.

Dla mnie to nawet lepiej bo po godzince musiałem zrobić przerwę więc nie szkoda było sztruksu. Po przerwie głównie po lodowej płycie lekkiej rynnie bliżej wyciągu całkiem fajnie bo po zadanej trasie się jeździło, choć ciął jakiś przecinak na wprost.

Uczciwie pojedzone na GK.

Poczatek jazd: na parkingu -1st C, parking pełen. Jak się rozpakowałem z kolegą, to na ON przyjechało na bombach pogotowie oraz policja, pewnie była dobra kraksa na stoku.

Mimo dużej ilości aut na parkingu, kolejek do orczyka brak. Do kanapy max czekania 2 min.

Warun: idealny pod GS, bo górny, bardziej stromy odcinek to mocny beton. Gdzie moje miękkie Kastle średnio sobie radziły. Potem bardziej miękki środek stoku, dół także betonowy. Także mix.

Jak kończyliśmy jazdę, to na parkingu -4st C i idzie temp w dół, prognozują dziś w nocy w okolicach -10.

Dzis było wolno, bo jeździłem z kolegą. Jak dobrze pójdzie, wbije jeszcze w tym tyg na nocne w czwartek.

IMG_7637.jpeg

• Like 5