sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 1 minutę temu, zając napisał: Mnie w tym sezonie nie ciągnie do tłumów, jak bywam na górkach beskidzkich to zawsze piszę tu czy tam, ale reszta trochę się leni. Środek sezonu i człowiek nie ma na czym oka zawiesić w komputerze przy robocie (mam na myśli jakiś ładny widoczek z jakichś zaje*** gór). @Jeeb - kiedy wyjeżdżasz następnym razem? Pytanie nie do mnie więc odpowiem;-) ja jutro pec pod Snezkou - czy wystarczająco światowo dla superrecenzentow? Czy stok odpowiedni? internazionale czy internaziomale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted February 2 Report Share Posted February 2 2 minuty temu, sstar napisał: pec pod Snezkou wystarczająco - na Ciebie zawsze można liczyć jeśli chodzi o fotorelacje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas222k Posted February 2 Report Share Posted February 2 14 minut temu, zając napisał: (mam na myśli jakiś ładny widoczek z jakichś zaje*** gór). To nasze relacje z tych troszkę mniejszych, ale lokalnych gdzie można wyskoczyć na jeden dzień gorsze??? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) 4 godziny temu, Jeeb napisał: same zalety w porównaniu z Kasprowym Wierchem przypszczam że aktywni w temacie nigdy z KW nie zjechali Masz rację. Ja nigdy. Ale śpię w nocy. Bardzo chciałbym zjechać z Kasprowego ale jakbym miał zjechać to wolałbym podejść, a jak już miałbym podchodzić na skiturach to może wolałbym na Kopę. Edited February 2 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) 27 minut temu, Michas222k napisał: To nasze relacje z tych troszkę mniejszych, ale lokalnych gdzie można wyskoczyć na jeden dzień gorsze??? No gorsze. Przecież Jeeb zawsze mieszka tuż przy stoku, tuż, na samym stoku, tylko w renomowanych ośrodkach. Mieszka też w lepszym kraju. Samochód ma lepszy. W ogóle to lepszy sort. Najpiękniejsze ma ubranie. Do tego skromny niesłychanie. Taki jest nasz Jan. W dwóch słowach. Tylko ach i och... Edited February 2 by sstar 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinn Posted February 2 Report Share Posted February 2 13 minut temu, sstar napisał: No gorsze. Przecież Jeeb zawsze mieszka tuż przy stoku, tuż, na samym stoku, tylko w renomowanych ośrodkach. Mieszka też w lepszym kraju. Samochód ma lepszy. W ogóle to lepszy sort. Najpiękniejsze ma ubranie. Do tego skromny niesłychanie. Taki jest nasz Jan. W dwóch słowach. Tylko ach i och... Brzmi jak byś się w Onym podkochiwał 🤭😅 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) 8 minut temu, marcinn napisał: Brzmi jak byś się w Onym podkochiwał 🤭😅 Ja mu tylko zwyczajnie zazdroszczę jak przystało na porządnego Polaka. U nas na wiosce tacy ludzie z lepszego świata się nie pojawiają. Edited February 2 by sstar 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted February 2 Report Share Posted February 2 54 minuty temu, Michas222k napisał: To nasze relacje z tych troszkę mniejszych, ale lokalnych gdzie można wyskoczyć na jeden dzień gorsze??? I po co ten konfrontacyjny ton 😋 ? Dla każdego coś miłego, wysokie góry są spektakularne, ale ładny widoczek można cyknąć też w ośnieżonym lesie czy klimatyczny w chmurach/mgle. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 13 minut temu, zając napisał: I po co ten konfrontacyjny ton 😋 ? Dla każdego coś miłego, wysokie góry są spektakularne, ale ładny widoczek można cyknąć też w ośnieżonym lesie czy klimatyczny w chmurach/mgle. Piszesz o Himalajach? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zając Posted February 2 Report Share Posted February 2 12 minut temu, sstar napisał: Piszesz o Himalajach? Niestety nie mamy Andrzeja Bargiela w gronie forumowiczów więc nie liczę, chyba że Twoja siostra się znowu wybiera? dla mnie wysokie są góry tak mniej-więcej > 2000m npm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) 25 minut temu, zając napisał: Niestety nie mamy Andrzeja Bargiela w gronie forumowiczów więc nie liczę, chyba że Twoja siostra się znowu wybiera? dla mnie wysokie są góry tak mniej-więcej > 2000m npm Nie trzeba Bargiela nasz guru schodził je wszerz i wzdłuż. Tylko akurat nart zapomniał ze sobą zabrać. Zgrany temat. Na pewno ma archwialne fotki. Czyli nie mam co się wybierać na Kasprowy. Znowu byłoby zbyt słabo. Kilku metrów by zabrakło. Vide film poniżej. A co do siostry to nie wiem jakie ma plany, kiedyś coś tam majaczyła o Norwegii, muszę zapytać. PS. No właśnie wreszcie napisałaś i zrozumiałaś, że wszystko jest względne, dla Ciebie akurat 2k dla innego Kamieńsk. Przypomniałaś mi podryw na hiphopowca, teoria względności jako żywo... tam nie 2k tylko 2y... wymowa ta sama... ale nie będę cię pytał czemu akurat 2k a nie 5;-) Edited February 2 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 2 Report Share Posted February 2 3 godziny temu, sstar napisał: Zbiornik jest po prawej patrząc z dołu. Na kamerce widać nowe górki ze śniegu po prawej może na weekend otworzą prawą stronę. i tu GK zaliczy tydzień opóźnienia otwarcia stoku z prawej strony, bo rozmawiałem niedawno z obsługą, i planowali tę część odpalić w ostatni weekend. z innej beczki jest ciekawa sytuacja, bo ruszyły ferie w łódzkiem, a tłumów na razie ni ma: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted February 2 Report Share Posted February 2 3 godziny temu, zając napisał: nie ma na czym oka zawiesić w komputerze przy robocie (mam na myśli jakiś ładny widoczek z jakichś zaje*** gór). @Jeeb - kiedy wyjeżdżasz następnym razem? przyszły tydzień jak zdrowie pozwoli 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 40 minut temu, grimson napisał: i tu GK zaliczy tydzień opóźnienia otwarcia stoku z prawej strony, bo rozmawiałem niedawno z obsługą, i planowali tę część odpalić w ostatni weekend. z innej beczki jest ciekawa sytuacja, bo ruszyły ferie w łódzkiem, a tłumów na razie ni ma: Czyli dobra decyzja. Po co otwierać jak ludzi brak. Jakby otworzyli to też nie byłoby tak, że tłumy by się zwaliły. W łódzkiem było ostatnio prawie -20 więc ciężko wyjść z domu. Im bardziej na zachód tym cieplej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted February 2 Author Report Share Posted February 2 Jutro otwierają całość. Będę w środę od rana. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 2 Report Share Posted February 2 (edited) 11 minut temu, Ratrak napisał: Jutro otwierają całość. Będę w środę od rana. Ja może w czwartek. W środę jadę w góry średniowysokie;-) coś jak waga lekkopółśrednia. To dla tych co muszą katalogować, dzielić i rozróżniać. Es muss auch solche kauze geben. Jerome K Jerome zgrabnie ich pojechał... Edited February 2 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioJ Posted February 2 Report Share Posted February 2 24 minuty temu, sstar napisał: Ja może w czwartek. W środę jadę w góry średniowysokie;-) coś jak waga lekkopółśrednia. To dla tych co muszą katalogować, dzielić i rozróżniać. Es muss auch solche kauze geben. Jerome K Jerome zgrabnie ich pojechał... Tumlin byś kiedyś odwiedził, a nie tylko to łódzkie. W Tumlinie prosze Pana, to dookoła są góry. Widoki na poziomie a nie jakaś kopalnia albo kominy. I generalnie więcej luzu i uśmiechu, bo trochę za mało komedii oglądasz 🙂 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 3 Report Share Posted February 3 (edited) 8 godzin temu, MarioJ napisał: Tumlin byś kiedyś odwiedził, a nie tylko to łódzkie. W Tumlinie prosze Pana, to dookoła są góry. Widoki na poziomie a nie jakaś kopalnia albo kominy. I generalnie więcej luzu i uśmiechu, bo trochę za mało komedii oglądasz 🙂 Widzisz mamy zupełnie inne poczucie humoru - u was na wsi może odwiedzanie gospodarza i mówienie od progu że ch… mieszka może budzi salwy rubasznego śmiechu - u mnie to jest traktowane jako brak taktu i ogłady. A ja jak to mawiała żaba w kawale o bagnach po prostu tu mieszkam jak już tak sobie żartujemy. A pan jesteś bufon nie błazen. Z Jeebem w zespole. Macie niczym nie uzasadnione poczucie wyższości a sportowcami i tak już nigdy nie będziecie mimo ambicji. PS. Dziś na wyjeździe znaczy Wrocław - drugi dom i nawet nie chce mi się sprawdzać gdzie ten T po prostu jadę na skitury… jak zawsze do sprawdzonego Peca. Na Kamieńsk przyjdzie jeszcze czas. Właśnie pada śnieg za oknem. Edited February 3 by sstar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted February 3 Report Share Posted February 3 Godzinę temu, sstar napisał: A pan jesteś bufon nie błazen. Z Jeebem w zespole. Macie niczym nie uzasadnione poczucie wyższości a sportowcami i tak już nigdy nie będziecie mimo ambicji. A Ty jesteś zwykłym kłamcą bo miałeś być w Lucernie a nie byłeś 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 3 Report Share Posted February 3 (edited) 8 minut temu, Jeeb napisał: A Ty jesteś zwykłym kłamcą bo miałeś być w Lucernie a nie byłeś Byłem nawet widziałem jak krowy w tej lucernie się pasły - nie widziałem natomiast żadnego barana. U nas na wsi lucerny panie pod dostatkiem ale przyjmę i te dwa miecze jako zapowiedź zwycięstwa. Idź spać i mniej napinki, dobrze jest pogryźć coś przed snem… np lucernę. Naprawdę śmieszni jesteście z Mario choć czasem żałośni. Wbijaj do Boudy pod Snezkou czekam przy stoliku pod oknem. Edited February 3 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratrak Posted February 4 Author Report Share Posted February 4 Raport z dziś: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 5 Report Share Posted February 5 W dniu 2.02.2026 o 15:49, sstar napisał: Nie trzeba Bargiela nasz guru schodził je wszerz i wzdłuż. Tylko akurat nart zapomniał ze sobą zabrać. Zgrany temat. Na pewno ma archwialne fotki. Czyli nie mam co się wybierać na Kasprowy. Znowu byłoby zbyt słabo. Kilku metrów by zabrakło. Vide film poniżej. A co do siostry to nie wiem jakie ma plany, kiedyś coś tam majaczyła o Norwegii, muszę zapytać. PS. No właśnie wreszcie napisałaś i zrozumiałaś, że wszystko jest względne, dla Ciebie akurat 2k dla innego Kamieńsk. Przypomniałaś mi podryw na hiphopowca, teoria względności jako żywo... tam nie 2k tylko 2y... wymowa ta sama... ale nie będę cię pytał czemu akurat 2k a nie 5;-) Był kiedyś taki syn jakiegoś posła, chyba od PiS, ale głowy nie dam, co pożyczył merola (służbowego) od ojca i jeździł po wybrzeżu przy plaży z tekstami: - Hej mała, wskakuj mi na tylne siedzenie. Większość zignorowała, ale reporterzy odkryli, że większość nie oznacza 100%. Były takie, co wskoczyły. Dobra, dość OFF TOPU, tekst Young Leosi i tych kolesi podchodzi pod propagowanie używek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 5 Report Share Posted February 5 (edited) 6 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Był kiedyś taki syn jakiegoś posła, chyba od PiS, ale głowy nie dam, co pożyczył merola (służbowego) od ojca i jeździł po wybrzeżu przy plaży z tekstami: - Hej mała, wskakuj mi na tylne siedzenie. Większość zignorowała, ale reporterzy odkryli, że większość nie oznacza 100%. Były takie, co wskoczyły. Dobra, dość OFF TOPU, tekst Young Leosi i tych kolesi podchodzi pod propagowanie używek. Young Leosia miała służyć jako pastisz internazionale, napisałem wprost, otwartym tekstem, bez subtelności i domysłów. Znam ten tekst z merolem od rekomendacji kumpla który pytał wprost czy dziewczyna się z nim prześpi, większość odmawiała... tyle, że nie rozumiem kontekstu, więc jakbyś przybliżył? Góra Kamieńsk jest super opcją - jedyną dla mieszkających w pobliżu, a teraz ponoć otworzyli całą linię po prawej z dołu patrząc stronie bardziej równomiernie nachyloną pozwalającą zabrać prędkość nabrana u góry i utrzymać ją jako tako do samego dołu. Dla mnie do nauki jazdy nic więcej nie trzeba. Nie ma co narzekać. Narzekać można na Szrenicę, tam inny problem, park. Tu raczej zarządzanie państwowe, więc wiadomo. Ale jak dla mnie mimo ostatniej akcji z nie uznaniem zgłośnionego biletu mimo posiadania paragonu zakupu - bilet wypatrzyłem i odzyskałem, dwa przejazdy na krzywy ryj, niezauważony przez obsługę. No więc mim tego zarzutu oceniam z perspektywy lat kilku za przygotowanie i utrzymanie stoku na piątkę. Może warto abyś zapytał lokalesow zanim wysmażysz szokujący tekst, chyba, że tylko o klikalność ci chodzi i ferujesz wyroki po jednej jeździe. Edited February 5 by sstar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narciarz ze Śląska Posted February 5 Report Share Posted February 5 38 minut temu, sstar napisał: Young Leosia miała służyć jako pastisz internazionale, napisałem wprost, otwartym tekstem, bez subtelności i domysłów. Znam ten tekst z merolem od rekomendacji kumpla który pytał wprost czy dziewczyna się z nim prześpi, większość odmawiała... tyle, że nie rozumiem kontekstu, więc jakbyś przybliżył? Góra Kamieńsk jest super opcją - jedyną dla mieszkających w pobliżu, a teraz ponoć otworzyli całą linię po prawej z dołu patrząc stronie bardziej równomiernie nachyloną pozwalającą zabrać prędkość nabrana u góry i utrzymać ją jako tako do samego dołu. Dla mnie do nauki jazdy nic więcej nie trzeba. Nie ma co narzekać. Narzekać można na Szrenicę, tam inny problem, park. Tu raczej zarządzanie państwowe, więc wiadomo. Ale jak dla mnie mimo ostatniej akcji z nie uznaniem zgłośnionego biletu mimo posiadania paragonu zakupu - bilet wypatrzyłem i odzyskałem, dwa przejazdy na krzywy ryj, niezauważony przez obsługę. No więc mim tego zarzutu oceniam z perspektywy lat kilku za przygotowanie i utrzymanie stoku na piątkę. Może warto abyś zapytał lokalesow zanim wysmażysz szokujący tekst, chyba, że tylko o klikalność ci chodzi i ferujesz wyroki po jednej jeździe. Bardzo dobrze, że otwarli drugą trasę. Bez tego było ciasno/niebezpiecznie. A tak zakładam, że tłum talerzykowy na tę drugą trasę nie trafi. I tak, na ostatnie sezony, jest chyba najlepiej od lat! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstar Posted February 11 Report Share Posted February 11 Powrót do macierzy… 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts