kruger27 Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Krótka relacja z kolejnego 3 wypadu do Szwajcarji 2 przemilcze z powodu kompletnego rozjechania prognozy pogody z rzeczywistością bergfex poległ na całej lini Dzień pierwszy wyjazd z Bazylei decyzja Glacier3000 i Villars Gryon Les Diablerets dojazd dość kręty ok 30km od autostrady na Sion .Prognoza tym razem sprawdzona w kilku serwisach 100% słońca przez tydzień .Poranek na parkingu mroźny minus 8 stopni ale koniec dnia plus 10 i troche mokro na dole .Planowany był lodowiec od 13 ale z racji strasznie rozciągniętego ośrodka dotarliśmy na dolny parking pięć minut po odjeździe skibusa na Glacier 3000 więc katowalśmy ośrodek do końca dnia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 5 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Dzień 2 i 3 Sass fee pogoda 110% mało ludzi dzisiaj sobota ludzi mniej niż w piątek Nocleg w Saas almagel hotel sport polecam czysto dobre śniadania 50m. do skibusa który kursuje co 15 min bezpośrednio do Saas fee warunki cudne w nocy minus 15 dzień minus 2 na dole i minus 7 na lodowcu wszystkie wyciągi i trasy otwarte na koniec dnia warunki jak w Szczyrku o 9 rano 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 5 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Dzisiaj już w Sion plan na niedziele Grimentz-Zinal poniedziałek dylemat między Anzerne Arollą ,Leysin lub St luc możecie rzucić jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 6 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Dzień 4 Grimentz-Zinal dojazd ok 40 km od Sionu ostatnie 20 dość ostre serpentyny meldunek pod gondolami 9.10 ku naszemu zdziwieniu parkingi prawie pełne ok niedziela pospolite ruszenie do 13 stej Grimenntz ludzi na stokach umiarkowanie rozjechali się po ośrodku . Pogoda ponownie 110% minus 6 dół i minus 8 na górze warunki narciarskie perfekcyjne twardo zero lodu masa naturalnego śniegu objazd wszystkich wyciągów i przebicie na Zinal i tu widoki mnie zmasakrowały jeden z najpiękniejszych widokowo ośrodków w jakich byłem a troche się tego uzbierało ta część bardziej czerwona i czarna dużo tańcze jedzenie niż w poprzednich ośrodkach Jutro nadal dylemat doszła jeszcze opcja Chomonix bo kilometrowo podobnie . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 10 minut temu, kruger27 napisał: Zinal i tu widoki mnie zmasakrowały jeden z najpiękniejszych widokowo ośrodków w jakich byłem Podzielam opinię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 (edytowane) 4 godziny temu, kruger27 napisał: zmasakrowały jeden z najpiękniejszych widokowo ośrodków jesteś w centrum najpiękniejszych ośrodków na Ziemi 4 godziny temu, kruger27 napisał: Jutro nadal dylemat doszła jeszcze opcja Chomonix bo kilometrowo podobnie . na Chamonix to trzeba sobie cały tydzień zarezerwować W pobliżu Sion to masz jeszcze 4 Doliny z kapitalnym Mont Fort albo Crans Montana i Anzere Jechałeś czarną trasą Chamois z Zinal do Grimenz ? Da się zjechać na parking czy już wcześniej kończy się śnieg ? Edytowane 6 Marzec 2022 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 7 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Otwarta ale była z poziomu wagonu przerażająca i nie czułem się mocny na nią . Decyzja na dziś St.luc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 15 minut temu, kruger27 napisał: Decyzja na dziś St.luc też widokowo wspaniałe. Koniecznie talerzykiem na 3 tysięcznik Bella Tola udanego dnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 7 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 😆😆😆 tak w skrócie opisze dzisiejszy dzień i stacje ST-LUC CHANDOLIN Po raz kolejny przekonałem się że małe stację są piękne i dają dużo więcej frajdy niż sławne ośrodki to stacja do której mógłbym się przeprowadzić i już z tamtąd nie wyjeżdzać .Stacja nie przypadnie do gustu narciarzom którzy nie znoszą orczyków szczególnie tależykowych a te miały ponad 2 km długości, ja się na nich wychowałem i tęsknie za starym Szczyrkiem Trasy bajeczne twarde zero lodu i moje ulubione według mojej klasyfikacji niebieskie plus wg.tej samej klasyfikacji Zinal czerwone plus Widoki w St luc miażdżą system są po prostu epickie ,pogoda ponownie 110% Dzisiejszy dzień zapamiętam do końca życia jako kwintesecja narciarskiego eldorado 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 @kruger27 Jeździsz może na magic passie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 7 Marzec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Tak 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 12 minut temu, kruger27 napisał: Tak Polecam też Anzere. Ovronnaz też fajny, Nieduży specyficzny, też fajne widoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Jest jeszcze Leukerbad z basenami @kruger27 dzięki za ucztę widokową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 @Jeeb Kiedy atak w tamte rejony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 14 minut temu, pawelb91 napisał: @Jeeb Kiedy atak w tamte rejony? dopiero w sobotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 2 minuty temu, Jeeb napisał: dopiero w sobotę W Vercorin na ten sezon nowe krzesełko zastąpiło dwa orczyki, ale to może wiesz. Co prawda skrócilo trochę trasę ale tylko płaską końcówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 (edytowane) W dniu 7.03.2022 o 23:36, pawelb91 napisał: W Vercorin na ten sezon nowe krzesełko zastąpiło dwa orczyki, ale to może wiesz. Co prawda skrócilo trochę trasę ale tylko płaską końcówkę. @pawelb91 a próbowałeś przedostać się na nartach z Grimenz do Vercorin? Edytowane 9 Marzec 2022 przez Jeeb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 On 3/7/2022 at 7:36 AM, kruger27 said: Otwarta ale była z poziomu wagonu przerażająca i nie czułem się mocny na nią . Decyzja na dziś St.luc Da się zjechać, ale nie ma lekko na tej ścianie 🙂 Później w lesie bywa nieprzyjemnie, bo nartostrada potrafi byc mocno zlodzona w cieniu, a wbrew pozorom rozpędzić się jest łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 On 3/7/2022 at 10:29 PM, kruger27 said: 😆😆😆 tak w skrócie opisze dzisiejszy dzień i stacje ST-LUC CHANDOLIN Po raz kolejny przekonałem się że małe stację są piękne i dają dużo więcej frajdy niż sławne ośrodki to stacja do której mógłbym się przeprowadzić i już z tamtąd nie wyjeżdzać .Stacja nie przypadnie do gustu narciarzom którzy nie znoszą orczyków szczególnie tależykowych a te miały ponad 2 km długości, ja się na nich wychowałem i tęsknie za starym Szczyrkiem Trasy bajeczne twarde zero lodu i moje ulubione według mojej klasyfikacji niebieskie plus wg.tej samej klasyfikacji Zinal czerwone plus Widoki w St luc miażdżą system są po prostu epickie ,pogoda ponownie 110% Dzisiejszy dzień zapamiętam do końca życia jako kwintesecja narciarskiego eldorado Trasy w Chandolin rzeczywiście petarda, widoki też. Ale orczyki dla pasjonatów, chyba niektóre mają więcej niż 2 km :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 W dniu 9.03.2022 o 15:28, Jeeb napisał: @pawelb91 a próbowałeś przedostać się na nartach z Grimenz do Vercorin? Nie, ale z tego co kiedyś patrzyłem to chyba by się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi