Keler Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 Kolega, raczej średnio jeżdżący, chce kupić buty jak w temacie, wydają mu się wygodne w warunkach sklepowych, łatwo wchodzi stopa mimo wysokiego flexa, a poszukuje dobrego przełożenia na narty i jednocześnie komfortu, żeby jeździć cały dzień; co sądzicie? nie pytam o cenę, tylko jakość, czy spełnią jego oczekiwania; moje obawy - będą za miękkie, poza tym primaloft, mogą być za ciepłe; https://skiteam.pl/buty-narciarskie-meskie/5180-35886-buty-narciarskie-dalbello-0210-veloce-120-gw-m-616438804389.html#/3294-maincolor-czarny/4033-sex-mezczyzna/9910-butynarciarskie-285/14442-kolor-blk_blk_infrared Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 Dalbello robi znakomite buty ale jeśli kolega nie wie na co zwrócić uwage niech lepiej jedzie do DOBREGO sklepu - czyli takiego gdzie fachowiec (nie byle sprzedawca) mu doradzi.To że są wygodne w warunkach sklepowych przeważnie (nie zawsze) świadczy o tym że rozmiar jest zbyt duży lub but jest zbyt obszerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keler Napisano 15 Marzec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 22 godziny temu, Lexi napisał: Dalbello robi znakomite buty ale jeśli kolega nie wie na co zwrócić uwage niech lepiej jedzie do DOBREGO sklepu - czyli takiego gdzie fachowiec (nie byle sprzedawca) mu doradzi.To że są wygodne w warunkach sklepowych przeważnie (nie zawsze) świadczy o tym że rozmiar jest zbyt duży lub but jest zbyt obszerny. odesłałem kolegę do bootfittera zanim skrobnąłem posta; was pytam, czy ktoś ma doświadczenie z butami dalbello, i po odzewie wnioskuje, że raczej z tym słabo, to jest jakaś informacja; więc może i świetnie jak piszesz, ale chyba nie specjalnie popularne wśród forumowiczów; mnie - może stereotypowo - kojarzą się z wygodnymi butami dla pań albo nowinkami technicznymi; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 15 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2023 1 godzinę temu, Keler napisał: odesłałem kolegę do bootfittera zanim skrobnąłem posta; was pytam, czy ktoś ma doświadczenie z butami dalbello, i po odzewie wnioskuje, że raczej z tym słabo, to jest jakaś informacja; więc może i świetnie jak piszesz, ale chyba nie specjalnie popularne wśród forumowiczów; mnie - może stereotypowo - kojarzą się z wygodnymi butami dla pań albo nowinkami technicznymi; Posiadałem Panterra 100. Buty bardzo dobre, tylko jak każde narciarskie, powinny możliwie najlepiej pasować do budowy nóg osoby użytkującej. Zatem nieistotna firma czy kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 W dniu 15.03.2023 o 13:55, Keler napisał: może stereotypowo - kojarzą się z wygodnymi butami dla pań albo nowinkami technicznymi; Firma robi również modele wyczynowe wiec skojarzenia mylne, sam miałem Panthera 120 (AM) były bardzo wygodne - kapitalna konstrukcja skorupy. Wielu instruktorów i demonstratorów wybiera buty z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi