Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

zakup butów damskich

Michas222k

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pomuszcie znaleźć buty  dla mojej żony. Sprzedawca w sklepie sugerował zakup butów w rozmiarze 23.5 na szeroką stopę. Sam nie miał takiego asortymentu. Przymierzała Tecnica Mach1 flex 105 hv w rozmiarze 24.5 jakie miał na stanie, okazały się zbyt długie.

Czy ktoś zna sklep internetowy gdzie buty w tym rozmiarze znajdziemy? Niekoniecznie ta marka, flex 100-120. Żona leży  i wyje z rozpaczy po przejrzeniu pół internetu...

Edytowane przez Michas222k

Ja mam jeszcze mniejsza stopę i noszę rozmiar 22.5 :) Kupilam w sklepie nartywarszawa. Przymierzałam na miejscu . Jest parę sklepów które mają małe rozmiary . Np skifanatic. Generalnie w sieciowych będzie trudno więc najlepiej wg mnie zobaczyć jakie są sklepy narciarskie w okolicy, zadzwonić zapytać co mają i jechać przymierzyć:) 

• Like 1

5 minut temu, marteczkago napisał:

Ja mam jeszcze mniejsza stopę i noszę rozmiar 22.5 :) Kupilam w sklepie nartywarszawa. Przymierzałam na miejscu . Jest parę sklepów które mają małe rozmiary . Np skifanatic. Generalnie w sieciowych będzie trudno więc najlepiej wg mnie zobaczyć jakie są sklepy narciarskie w okolicy, zadzwonić zapytać co mają i jechać przymierzyć:) 

Tu głównym problemem, jak rozumiem,  jest szerokość,  nie długość. 

Wcześniej jeździła w tych w rozmiarze 24.5 (były wygrzewane po kilku dniach na śniegu), dziś sprzedawca stwierdził, że 24.5 to zaduży rozmiar dla niej...

https://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,15-16,head,adapt-edge-85-w-trsp-anthracite-black-blue,5325.html

Edytowane przez Michas222k

3 minuty temu, Michas222k napisał:

Wcześniej jeździła w tych w rozmiarze 24.5 (były wygrzewane po kilku dniach na śniegu), dziś sprzedawca stwierdził, że 24.5 to zaduży rozmiar dla niej...

https://www.skionline.pl/sprzet/buty-narciarskie,15-16,head,adapt-edge-85-w-trsp-anthracite-black-blue,5325.html

102 mm

https://www.intersport.pl/buty-salomon-s-pro-hv-x90-w-gw.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAhbi8BhDIARIsAJLOlud5KDsLBjGlviq8y92vkxxE8SVpexLuDW-AcsqGLVbgjBD49Eg1Tg8aAmLAEALw_wcB

101 mm (ale vacuum daje zdaje się możliwość +/- 3mm)

https://www.top-narty.pl/ranger-one-95-vac-gw-ws.htm/v-339134 

• Like 1

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Byliśmy jeszcze w dwóch sklepach,  przymierzała inny model Tecnica 23.5 hf-bez szans. Proponowali buty w rozmiarze 24.5 (rozmiaru mniejszego na jej stopę chyba nie mieli).Facet bez pytania o stopień zaawansowania i styl jazdy żony odrazu dał jej "wygodne" buty z flexem jak się później okazało 70, mówił jeszcze, że to sprzedawca ma wiedzieć co i jak a klient ma nie dyskutować... Po burzy mózgów żona zaryzykowała i zamówiła przez neta Head  formuła 105 mv w rozmiarze 23.5. Twierdzi, że są w miarę ok. Teraz wygrzewanie i zobaczymy czy to był dobry wybór...