marcinn Napisano 27 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2025 Po 10 latach znów zawitaliśmy na troszkę dłużej nad Gardę co by przypomnieć sobie bardzo fajny czas nad tym największym a zarazem chyba najczyściejszym jeziorem Włoch otoczonym wysokimi górami. Aktywnie to i obowiązkowo rowery zabrane ( nie mylić z padalcem😅) i codzienna jazda w większości na północną część- mieszkamy na południu gdzie i temperatura jeziora zdecydowanie cieplejsza niż północna część -ok 25 stopni. Co tu dużo pisać zdecydowanie świetne miejsce na aktywny wypoczynek,plażowanie i takie tam Jedyna rzecz mocno oczywista to spora liczba turystów.Tak czy siak polecam z czystym sumieniem Gardę 👍 Parę foci 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Sierpień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2025 2 godziny temu, marcinn napisał: Po 10 latach znów zawitaliśmy na troszkę dłużej nad Gardę co by przypomnieć sobie bardzo fajny czas nad tym największym a zarazem chyba najczyściejszym jeziorem Włoch otoczonym wysokimi górami. Aktywnie to i obowiązkowo rowery zabrane ( nie mylić z padalcem😅) i codzienna jazda w większości na północną część- mieszkamy na południu gdzie i temperatura jeziora zdecydowanie cieplejsza niż północna część -ok 25 stopni. Co tu dużo pisać zdecydowanie świetne miejsce na aktywny wypoczynek,plażowanie i takie tam Jedyna rzecz mocno oczywista to spora liczba turystów.Tak czy siak polecam z czystym sumieniem Gardę 👍 Parę foci Piękne fotki. Co do podziału południe i północ to rzeczywiście dwa światy. Miłe wspomnienia mamy z tamtych stron, kilka lat z rzędu tam jeździliśmy, zwykle na via ferraty, ale zdarzyło się zawitać na południe, tak więc Riva albo Peschiera. A co do Cinque Terre, pytałem bo kiedyś szedłem od miasteczka do miasteczka i nawet Sette Terre odhaczyłem, tyle, że czasem są tam obrywy i zamknięty bywa szlak, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Sierpień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2025 W dniu 27.08.2025 o 18:51, sstar napisał: Piękne fotki. Co do podziału południe i północ to rzeczywiście dwa światy. Miłe wspomnienia mamy z tamtych stron, kilka lat z rzędu tam jeździliśmy, zwykle na via ferraty, ale zdarzyło się zawitać na południe, tak więc Riva albo Peschiera. A co do Cinque Terre, pytałem bo kiedyś szedłem od miasteczka do miasteczka i nawet Sette Terre odhaczyłem, tyle, że czasem są tam obrywy i zamknięty bywa szlak, stąd pytanie. Oczywiście że jest szlak łączący 5 urokliwych miasteczek- płatne,trzeba zakupić specjalną kartę 10 euro. Treking do ok 40 km między miasteczkami 👌 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi