Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Uszkodzone narty Blizzard Quattro RS Carbon

Riva

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Dwa dni temu wyjąłem swoje Quattro RS  żeby oddać do serwisu i oczom nie wierzyłem  obie narty każda z jednej strony

z  pęknięciem czy też rozwarstwieniem . Zdjęcia w załączeniu. Masakra super deki służyły trzy sezony  byłem bardzo zadowolony. 

Czy ktoś z forumowiczów  miał podobne doświadczenie w serwisie w  Krakowie stwierdzili że to wada materiałowa i deski nie do odratowania.

Zachodzę  co mogło być przyczyną smarują ślizgi na wiosnę  niczego nie zauważyłem dopiero teraz. Pozdrawiam.

Scan 1.jpeg

Scan2.jpeg

• Sad 1

Przyczyną są specjalne działania producentów, używanie gorszych klejów itd by narty wytrzymywały coraz mniej ( dotyczy to nie tylko nart). W ciągu ostatnich kilku lat żadne moje deski nie wytrzymywały 2 intensywnych sezonów - rozwarstwily mi się Völkle, atomici i heady.

Dopiero kolega prowadzący serwis i handlujący używanymi nartami kazał mi kupić narty stöckli - powiedział, że nie miał jeszcze ani jednej reklamacji na produkty tej szwajcarskiej marki - uwierzyłem mu i rzeczywiście śmigam na nich bez problemu.

Edytowane przez JurekByd
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

11 godzin temu, Riva napisał:

Witam wszystkich. Dwa dni temu wyjąłem swoje Quattro RS  żeby oddać do serwisu i oczom nie wierzyłem  obie narty każda z jednej strony

z  pęknięciem czy też rozwarstwieniem . Zdjęcia w załączeniu. Masakra super deki służyły trzy sezony  byłem bardzo zadowolony. 

Czy ktoś z forumowiczów  miał podobne doświadczenie w serwisie w  Krakowie stwierdzili że to wada materiałowa i deski nie do odratowania.

Zachodzę  co mogło być przyczyną smarują ślizgi na wiosnę  niczego nie zauważyłem dopiero teraz. Pozdrawiam.

Scan 1.jpeg

Scan2.jpeg

Napisz do fabryki -  zapewne desek nie wymienią ale może odpiszą dlaczego tak się stało... ku przestrodze

10 godzin temu, JurekByd napisał:

Przyczyną są specjalne działania producentów, używanie gorszych klejów itd by narty wytrzymywały coraz mnie

chyba coś w tym jest bo w grudniu 2019 dostałem od kolegi prawie nówki od Volkla i dzisiaj po dokładnych oględzinach stwierdziłem że trzeba będzie wyrzucić