karolb863 Posted May 31 Report Share Posted May 31 cześć, macie jakiś sprawdzony hotel we Włoszech, który jest blisko stoku, ma spa (basen,sauna) i serwuje dobre jedzenie ? dotychczas korzystałem z hotelu Buccaneve w Livigno - 10 min spacerkiem do Mottolino, ładne i ciche pokoje, basen, z kuchnią bywa różnie-nie jest żle, ale mogłoby być lepiej pomyślałem że można sprawdzić jakiś inny obiekt, basen konieczny bo żona po trzecim złamaniu nogi stwierdziła że podziękuje już za narciarstwo. idealne miejsce to szerokie i łagodne stoki, plus fajny hotel niedaleko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 31 Report Share Posted May 31 36 minut temu, karolb863 napisał: cześć, macie jakiś sprawdzony hotel we Włoszech, który jest blisko stoku, ma spa (basen,sauna) i serwuje dobre jedzenie ? dotychczas korzystałem z hotelu Buccaneve w Livigno - 10 min spacerkiem do Mottolino, ładne i ciche pokoje, basen, z kuchnią bywa różnie-nie jest żle, ale mogłoby być lepiej pomyślałem że można sprawdzić jakiś inny obiekt, basen konieczny bo żona po trzecim złamaniu nogi stwierdziła że podziękuje już za narciarstwo. idealne miejsce to szerokie i łagodne stoki, plus fajny hotel niedaleko. https://www.cavallino-bianco.com/en/family-hotel-italy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek71 Posted May 31 Report Share Posted May 31 To zależy czy celujesz cenowo powiedzmy w zakresie do 5-6 tys. za dwie osoby za tydzień z HB, do 10, czy powyżej. Ten pierwszy przedział jest dość słabo możliwy blisko stoku, czy wyciągu, ze spa/basen z jedzeniem. Dużo zależy też od terminu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek71 Posted May 31 Report Share Posted May 31 Może inaczej spróbuję. Podam kilka propozycji, które znam i polecam. 1. hotel Medil, Campitello 2. hotel Soreghes, Campitello, nie ma basenu 3. Villa Meli, Predazzo, nie ma basenu 4. Gran Ciasa, Colfosco 5. Melodia del Bosco, Badia, nie pamiętam czy był basen, była pandemia, nie szukałem, bo gdyby był i tak byłby chiuso 6. Plan Murin, La Val, ski bus albo auto 7. Hotel Gampen, Solda 8. Hotel Mezdi, Arabba, nie ma basenu, ale jest 10 metrów od wyciągu Burz 9. hotel Camoscio, Rocca Pietore, ski bus albo auto 10. Lärchenhof, Solda, nie ma chyba basenu, ale do gondoli jest, nie wiem, kilka metrów. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek71 Posted May 31 Report Share Posted May 31 Aha, szerokie i spokojne trasy to Colfosco, Badia i La Val, czyli AltaBadia. Campitello i Predazzo, też się dużo takich znajdzie. Arabba raczej dużo mniej, Solda ma trochę niebieskiego, ale głównie bardzo dobre czerwone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 3 godziny temu, waldek71 napisał: To zależy czy celujesz cenowo powiedzmy w zakresie do 5-6 tys. za dwie osoby za tydzień z HB, do 10, czy powyżej. Ten pierwszy przedział jest dość słabo możliwy blisko stoku, czy wyciągu, ze spa/basen z jedzeniem. Dużo zależy też od terminu. Waldek, myślę że okoł 10 tys za dwie osoby taki tygodniowy wyjazd musi kosztować. chciałbym jechać w drugiej połowie stycznia, wtedy tylko u nas są ferie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 2 godziny temu, waldek71 napisał: Może inaczej spróbuję. Podam kilka propozycji, które znam i polecam. 1. hotel Medil, Campitello 2. hotel Soreghes, Campitello, nie ma basenu 3. Villa Meli, Predazzo, nie ma basenu 4. Gran Ciasa, Colfosco 5. Melodia del Bosco, Badia, nie pamiętam czy był basen, była pandemia, nie szukałem, bo gdyby był i tak byłby chiuso 6. Plan Murin, La Val, ski bus albo auto 7. Hotel Gampen, Solda 8. Hotel Mezdi, Arabba, nie ma basenu, ale jest 10 metrów od wyciągu Burz 9. hotel Camoscio, Rocca Pietore, ski bus albo auto 10. Lärchenhof, Solda, nie ma chyba basenu, ale do gondoli jest, nie wiem, kilka metrów. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę dziękuję, sprawdzę i może coś ciekawego znajdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 5 godzin temu, Jeeb napisał: https://www.cavallino-bianco.com/en/family-hotel-italy dzięki, poczytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek71 Posted May 31 Report Share Posted May 31 6 godzin temu, Jeeb napisał: https://www.cavallino-bianco.com/en/family-hotel-italy ten w Ortisei przy kładce do gondoli na MontSeuc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldek71 Posted May 31 Report Share Posted May 31 24 minuty temu, karolb863 napisał: Waldek, myślę że okoł 10 tys za dwie osoby taki tygodniowy wyjazd musi kosztować. chciałbym jechać w drugiej połowie stycznia, wtedy tylko u nas są ferie. nie musi, zależy od terminu. Druga połowa stycznia to nie jest najgorszy okres cenowy. I jeszcze ważne jak szybko zabukujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 staram się celować w termin kiedy nie ma ferii, mnie ludzi na stoku i większy spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 31 Report Share Posted May 31 19 minut temu, karolb863 napisał: staram się celować w termin kiedy nie ma ferii, mnie ludzi na stoku i większy spokój. To najlepiej w grudniu kiedy w cenie noclegu jest skipass Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 31 Report Share Posted May 31 24 minuty temu, waldek71 napisał: ten w Ortisei przy kładce do gondoli na MontSeuc? ten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 31 Report Share Posted May 31 (edited) 55 minut temu, karolb863 napisał: Waldek, myślę że okoł 10 tys za dwie osoby taki tygodniowy wyjazd musi kosztować. chciałbym jechać w drugiej połowie stycznia, wtedy tylko u nas są ferie. 10 K za cały wyjazd z paliwem, jedzeniem, apres , noclegami i Skipassem czy tylko nocleg ??? Edited May 31 by Jeeb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 11 minut temu, Jeeb napisał: To najlepiej w grudniu kiedy w cenie noclegu jest skipass niestety w grudniu nie mogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 4 minuty temu, Jeeb napisał: 10 K za cały wyjazd z paliwem, jedzeniem, apres , noclegami i Skipassem czy tylko nocleg ??? tylko nocleg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeeb Posted May 31 Report Share Posted May 31 17 minut temu, karolb863 napisał: tylko nocleg. zobacz hotel Italia w Alta Badia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted May 31 Author Report Share Posted May 31 8 godzin temu, waldek71 napisał: Może inaczej spróbuję. Podam kilka propozycji, które znam i polecam. 1. hotel Medil, Campitello 2. hotel Soreghes, Campitello, nie ma basenu 3. Villa Meli, Predazzo, nie ma basenu 4. Gran Ciasa, Colfosco 5. Melodia del Bosco, Badia, nie pamiętam czy był basen, była pandemia, nie szukałem, bo gdyby był i tak byłby chiuso 6. Plan Murin, La Val, ski bus albo auto 7. Hotel Gampen, Solda 8. Hotel Mezdi, Arabba, nie ma basenu, ale jest 10 metrów od wyciągu Burz 9. hotel Camoscio, Rocca Pietore, ski bus albo auto 10. Lärchenhof, Solda, nie ma chyba basenu, ale do gondoli jest, nie wiem, kilka metrów. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę 10. Lärchenhof, Solda, nie ma chyba basenu, ale do gondoli jest, nie wiem, kilka metrów. podoba mi się, ma basen, wygląda ok, za tydzień chcą 2 tys, więc raczej normalnie. skoro polecasz to znaczy że jest ok, jak kuchnia w hotelu i jak sam ośrodek-wygląda na nieduży, za to bardzo malowniczy z szerokimi trasami niebieskimi, czyli to co lubię 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolb863 Posted June 1 Author Report Share Posted June 1 11 godzin temu, Jeeb napisał: zobacz hotel Italia w Alta Badia dzięki, sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts