skionline.pl sprzęt wiadomości wyślij link znajomemu wydrukuj dodaj komentarz

Rossignol Dual Camber - poznaj granicę własnych możliwości

2009.01.07
Dual Camber to pierwszy - jedyny w swym rodzaju - system umożliwiający przystosowanie nart freeride’owych do aktualnie panujących warunków śniegowych. Korzystając z zalet technologii Dual Camber, zdecydowanie zmienisz charakter nart; w zależności, jak ustawisz DUAL CAMBER, zmienisz punkt styczności nart ze śniegiem.
Prosty klik uruchamia system oparty na stalowej lince. Z solidnych nart, które suną po twardym śniegu, czynisz freeride’owe cacko. Rzecz niby prosta - zamiast typowego profilu, nadajesz narcie charakter freeride’owy, podginając jej dzioby. Ustawienie "Reverse Camber" sprawia, że narty miękko wtapiają się w puch i mkną z wyjątkową zwinnością. Beż wysiłku, za to z największą frajdą.

Pobierz odtwarzacz filmów Flash aby zobaczyć ten film.


Uwaga! Twardy stok? A może big air? Klik - zmiana ustawienia (Camber off) i dzioby wygięte, tak jak w "zwykłych" nartach. Jednym ruchem, przekształcamy "freeride’ową bestię" w solidne dechy, które poradzą sobie na twardym śniegu i podczas lądowań.

JAK TO DZIAŁA?
Zmieniając pozycję ustawienia DC, dzioby nart są bardziej, lub mniej podgięte. Punkt styczności nart ze śniegiem - prze ustawieniu DC "on" - zmniejsza się o 300 mm. Efekt? Łatwa inicjacja skrętu w głębokim śniegu, lub podczas jazdy w trudnych warunkach.

Przełączając DC na pozycje "off" (Regular Position) sprawimy, że narta poradzi sobie na twardych stokach.



Rossignol/skionline.pl

Podyskutuj o tym na forum

powrót

Zobacz
Aktualne wiadomości w twojej poczcie!
Jeżeli chcesz otrzymywać cotygodniowy,
bezpłatny narciarski serwis informacyjny skionline.pl
dopisz się do naszego newslettera.


sprzęt narciarski 19/20
Porady
WorldSkitest 17/18
partnerzy ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN
www.trentino.plskionline.tv
YouTube | Facebook | Instagram | newsletter | mobile | RSS | reklama | kontakt | polityka prywatności | polityka cookies
Copyright © 1997-2020