MB Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 [*] [*] [*] Tych świeczek wypadało by aż sześć zaświecić. http://fakty.interia.pl/swiat/news/wypadek-w-dolomitach-rosjanie-zgineli-w-zaimprowizowanym,1879165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
los_dell_rio Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 ...ale nasi wschodni bracia tak chyba lubią się bawić...wczorajszy przykład z Białki Tatrzańskiej, godzina 20 z minutami, silny wiatr, deszcz ze śniegiem z przewagą tego pierwszego, na górze beton, niżej trochę miękko, facet na nartach, w jednej ręce dwa kije, w drugiej pól litra które jedzie z gwinta, czapka z porożem jelenia naciągnięta na oczy : spodnie z dresu bawełniane mokre od samej dupy do kostek, bez rękawiczek...i ogień! cały stok jego:smile: i tylko wypatrywał kogoś do którego mógłby podjechać (na pełnym gazie) i mu pośpiewać, bo śpiewał całą drogę, tylko podczas jednego zjazdu spowodował 3 upadki innych narciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Podczas pobytu w Zakopanem w 2012 wracajac z Krupuwek wieczorem, okolo 21:00 zostalem zatrzymany przy Hotelu Kasprowy przez grupe mlodych ludzi w Oplu Astra w dosc kiepskim stanie. Ubrani w dzinsy i dosc wiosenne kurtki szukali drogi do Kasprowego, bo slyszeli ze tam mozna fajnie pojezdzic i wypozyczyc narty. Mial to byc pierwszy raz, i tam tez mieli zamiar nauczyc sie jazdy na deskach! Nie wiedzialem co odpowiedziec, bylem poprostu w szoku :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Rosjanie zginęli na czarnej trasie "Olimpia ll" pod gondolą "Dos del Laresi-Cermis" http://www.alpecermis.it/cermis/mappa-flash/mappa.html, a panie i panowie wbiegali (wchodzili) na Dos del Laresi (1280 mnpm) trasą "Olimpia lll". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninjaa Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Ja też widziałam trochę naszych sąsiadów zza wschodniej granicy na stokach w Tatrach i szkoda słów. Podobnie jak któryś z przedmówców- czapka z rogami, spodnie dresowe, bez kijków, w jednej ręce szampan i jeździł zadowolony po stoku. W końcu zgubił gdzieś narty i płakał na dole, bo nie chciało mu się wbiegać po stoku. Ktoś się nad nim zlitował i wywiózł go na swoich nartach na górę(wyciąg talerzykowy). A tam czekała na niego reszta pijanej bandy, która nie zauważyła, że zniknął na godzinę. Na szczęście było to koło 20 i stok nie był bardzo zatłoczony. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz13 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 A ja się pytam gdzie są służby porządkowe jak miewam trzepią gościa bo po jednym piwku jechał ( do Rosjan strach podbić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Zobaczcie tu co Ruscy potrafia. Film szokuje caly swiat !!! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ASPgOv7GL7o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Zobaczcie tu co Ruscy potrafia. Film szokuje caly swiat !!! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ASPgOv7GL7o Zdaje się, że chłopcy nieco zboczyli z toru bo sobie nie potrafię wyobrazić, żeby taki był plan. :eek: A może moja wyobraźnia jest zbyt mała? Liczby ewentualnych ofiar nie podano? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jeden nie zyje , drugi stan krytyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jeden nie zyje , drugi stan krytyczny. Przepraszam ale źle to zabrzmi, mnie idiotów nie żal, z drugiej strony dobrze, że komuś innemu nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 (edytowane) Ale to ewidentnie było w ramach działalności usługowo-zarobkowej. Był przygotowany tor po którym kula miała się toczyć, na dole czekał pracownik, który miał za zadanie złapać tę kulę, ale mu nie wyszło. Miejsce akcji, to ośrodek narciarski Dombaj na Kaukazie. Edytowane 9 Styczeń 2013 przez Chris_M Donbaj -> Dombaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 (edytowane) A mnie najbardziej podoba się kibel, pokazany około 20 sekundy. Ja takie kible pamietam! Ale do rzeczy, tych szescioro Ruskich to w jakich okolicznościach straciło zycie? Spadli z sanek, przejechał ich kumpel skuterem, czy moze jeszcze coś innego? No, doczytałem na włoskich stronach. Dwóch siedziało na skuterze i ciagneli cięzkie sanki. Gdzieś nie wyrobili i walneli w płot, przelecieli prze niego i wpadli w wąwóz i skały. Sześć osób nie zyje, dwie ranne. Jak podaje konsul ruski, są to osoby z Krasnodaru i z branzy turystycznej. Konsul podał nawet nazwiska i wynika z nich że 4 kobiety zgineły i 2 mężczyzn ( a nie odwrotnie). W tej samej miejscowości zginelo poprzednio (42 osoby w 1976- urwana kolejka i 20 osób w 1998r- idiota amerykanin urwał linę kolejki lecąc samolotem) już 62 osoby. Do wyniku nalezy dopisać 6 osób! Edytowane 9 Styczeń 2013 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jak dla mnie to co pokazali rosjanie z tą kulą to codzienność w tym cudownym kraju... Z resztą sami zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=WD2Dhnu3tP0 z mózgami u Rosjan niestety ciężko Pod tym hasłem więcej kwiatuszków: http://www.youtube.com/results?search_query=russia+compilation&oq=russia+compilation&gs_l=youtube-reduced.3..0l3.254500.256863.0.257041.18.8.0.10.10.0.231.878.2j5j1.8.0...0.0...1ac.1.rcuGwl0f3Bo można się pośmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Z resztą sami zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=WD2Dhnu3tP0 Nie ukrywam, że pomysł z nartami wodnymi mi się podobał A i w stosunku do pieszych na "zebrze" zachowują ostrożność niczym w najbardziej kulturalnych krajach Zachodniej Europy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Przepraszam ale źle to zabrzmi, mnie idiotów nie żal, z drugiej strony dobrze, że komuś innemu nic się nie stało. Ja NIKOMU źle nie życzę i nie mam ŻADNYCH uprzedzeń narodowościowych, ale kiedyś to się nazywało selekcja naturalna, mniej rozgarnięci, słabsi i ci co mieli pecha wypadali na zakręcie życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 no to idąc dalej w temacie Rosjan - przykład z Zakopanego - cytując za TOPR: "2.01.2013. Do niespotykanego zdarzenia doszło w godzinach wieczornych na trasie narciarskiej na Szymoszkowej. W górnej części trasy narciarz, obywatel Rosji, najechał na narciarkę. W wyniku zderzenia kobieta doznała poważnego urazu miednicy i kręgosłupa. Będący najprawdopodobniej pod wpływem alkoholu Rosjanin przeszkadzał ratownikom podczas udzielania I pomocy kontuzjowanej kobiecie i groził ratownikom. Zawiadomiono policję, która zabrała ze stoku krewkiego narciarza" - .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 no to idąc dalej w temacie Rosjan - przykład z Zakopanego - cytując za TOPR: "2.01.2013. Do niespotykanego zdarzenia doszło w godzinach wieczornych na trasie narciarskiej na Szymoszkowej. W górnej części trasy narciarz, obywatel Rosji, najechał na narciarkę. W wyniku zderzenia kobieta doznała poważnego urazu miednicy i kręgosłupa. Będący najprawdopodobniej pod wpływem alkoholu Rosjanin przeszkadzał ratownikom podczas udzielania I pomocy kontuzjowanej kobiecie i groził ratownikom. Zawiadomiono policję, która zabrała ze stoku krewkiego narciarza" - .......... kierowca powodujący takie obrażenia może się liczyć z pójściem za kratki a taki nagrzany (narodowość dowolna) narciarz to już nie koniecznie wiem,że pójście za kratki nie przywraca nikomu zdrowia ale czym takiego cepa ukarać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 ale czym takiego cepa ukarać? sporo śmieci leży w górach albo można zawsze pomóc przy budowie, modernizacji szlaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 tu jego wina jest ewidentna. plus stan po spożyciu (czy też bardziej w tym przypadku-pod wpływem?). do tego świadkowie. jeżeli jeszcze uszkodzenia ciała pow. 7 dni to wydaje mi się, że odpowiednie organa mają co z tym zrobić. miednica i kręgosłup - tylko można współczuć (rehablitacja, ból....) - oby dziewczyna jeszcze pośmigała. kierowca powodujący takie obrażenia może się liczyć z pójściem za kratki a taki nagrzany (narodowość dowolna) narciarz to już nie koniecznie wiem,że pójście za kratki nie przywraca nikomu zdrowia ale czym takiego cepa ukarać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 23 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2013 następne poczynania Rosjan Zródło Interia http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/uciekal-rozbitym-wrakiem-ze-zwlokami-na-siedzeniu-film,1885964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2013 nie mieszajmy wątków plisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi