Tytus Atomicus Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Czy ktoś prał wkładki butów narciarskich i jak to się skonczyło? Tzn. czy to jest dla tych wkładek bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 (edytowane) Ja piorę,bez strat,ale nie po każdym dniu jazdy. Edytowane 13 Kwiecień 2017 przez [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Jasne. Ale moje już z 10 lat nie prane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeC Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 (edytowane) Prane na koniec sezonu dla całej rodziny. Ozonowanie (oprócz suszenia, które non-stop) 2-3 razy w trakcie sezonu. Pozdrawiam - Tomek Edytowane 14 Kwiecień 2017 przez TomeC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 10 godzin temu, TomeC napisał: Prane na koniec sezonu dla całej rodziny. Ozonowanie (oprócz suszenia, które non-stop) 2-3 razy w trakcie sezonu. Jak przeprowadzasz ozonowanie? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Do tej pory prałem buty wewnętrzne zawsze po sezonie. Wsadzałem je do pralki na 40 stopni, dodatkowe płukanie i tyle. Wszystkie buty na tej operacji nie ucierpiały, tak przynajmniej to odczuwam. Nie zastanawiam się czy takie pranie powoduje jakieś zmiany w materiałach z których but wewnętrzny jest wykonany. Nie wyobrażam sobie pozostawienie buta bez prania. But jest przepocony i cały wypełniony jakimiś solami i innymi substancjami po odparowaniu wody z potu. Moim zdaniem powinien być wyprany. Samo ozonowanie nie wystarczy. To jest jakby wspomaganie czyszczenia wkładki. Ozon nie wypłucze tych soli i brudu. Chcę tu dodać, że ludzie maja pewne indywidualne cechy zwiazane z zapachem. Prawdę powiedziawszy to ze smrodem stóp!!! Mnie natura poskąpiła zapachu stóp, więc jestem o tyle szczęśliwy, ale czułem nieraz inne buty(!!!!) . Nie wyobrażam sobie aby takich butów nie uprać!!! Reasumując, buty do pralki i tyle. Nic im się nie stanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeC Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 3 godziny temu, Wujot napisał: Jak przeprowadzasz ozonowanie? Pozdro Wiesiek Buty, botek i wkładka do dużego worka (wszystko oddzielnie). Odciągam jak najwięcej powietrza ze środka (odkurzacz na małym ciągu). Wężyk od wytwornicy ozonu do środka, uszczelniam, wytwornica ozonu na 1 godz. i później jeszcze trochę zostawiam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi