Wiolka Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Jakie są różnice wzniesień w metrach na których stokach w polskich górach i jakie są długości tych tras narciarskich.? Najbardziej mnie interesują wyciągi narciarskie w Tatrach, Pieninach i na Podhalu. Ciekawią mnie łatwe trasy narciarskie do 500m długości i 50 metrów różnica wzniesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Nachylenie stoku około 5,7° to prawie płasko. Większość stacji posiada krótsze trasy i małą różnicę wzniesień. Tatry, Pieniny i Podhale to jednak spory obszar i trudno coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Wiolka napisał: Jakie są różnice wzniesień w metrach na których stokach w polskich górach i jakie są długości tych tras narciarskich.? Najbardziej mnie interesują wyciągi narciarskie w Tatrach, Pieninach i na Podhalu. Ciekawią mnie łatwe trasy narciarskie do 500m długości i 50 metrów różnica wzniesień. Sprawdź na lanovky.sk lub lanove-drahy.cz. Zwłaszcza na drugiej stronie szczegółowe statystyki w sekcji: Polske lanovky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Rożnica wzniesień na polskich stokach jest często poniżej 15% albo coś koło tego. Stoki typu ze spadkiem 10% to prawie nie nadają się do uprawiania narciarstwa. Jak jakiś stok ma taki spadek to zwykle się nie chwali. Takie stoki jesteś w stanie znaleźć nawet poza górami. Przywidz, Kurza Góra, Bodzentyn etc. Na podkarpaciu - Mareszka Ski, Smerekowiec, Białka Tatrzańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi