Zygal Napisano 4 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2023 Na zdjęciu Rose Flash Dwa razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2023 Najlepszy Mikołaj jak sam sobie zasponsorujesz 🤣 POC cat.0 mam nadzieję że rozwiążą problem złego kontrastu 🙏,dodatkowo wpadły spodnie Mammuta za 120€ 🥳 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 11 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Victor napisał: Najlepszy Mikołaj jak sam sobie zasponsorujesz 🤣 POC cat.0 mam nadzieję że rozwiążą problem złego kontrastu 🙏,dodatkowo wpadły spodnie Mammuta za 120€ 🥳 Daj znać, rozumiem, że szybka clear. Na tą chwilę na zły kontrast obstawiam wyższość żółtego, ale praktyki nie mam, a będę wiedział na co się zdecydować w razie decyzji o kupnie. Spodnie jak Ferrari, ale cały mój ubiór nie jest tyle wart 🤣 Edytowane 11 Grudzień 2023 przez gabrik Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 11 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2023 Spotkałem się z opinią, że nie każdemu żółte szybki odpowiadają, bo to dość jaskrawy kolor. Zwłaszcza jak się zrobi jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 11 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2023 (edytowane) Godzinę temu, Harnas22 napisał: Spotkałem się z opinią, że nie każdemu żółte szybki odpowiadają, bo to dość jaskrawy kolor. Zwłaszcza jak się zrobi jaśniej. Wiesz ja typowo na podłą aurę ewentualnie się zastanawiam. Szyby mam wymienne. Edytowane 11 Grudzień 2023 przez gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 15 godzin temu, Victor napisał: mam nadzieję że rozwiążą problem złego kontrastu Obawiam się że raczej nie - sposobem na zwiększenie kontrastu jest odfiltrowanie jakiegoś pasma światła widzialnego - dokładnie jak w analogowej fotografii czarno białej...stąd częste zastosowanie szyby żółtej...a obecnie np. bursztynowe czy fioletowe...problem zawsze był taki że każda powłoka przyciemnia troche szkło i już nie ma S"0". W stajni POC lepsze by były soczewki z serii Clarity Highly Intense...można dokupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 17 godzin temu, gabrik napisał: Wiesz ja typowo na podłą aurę ewentualnie się zastanawiam. Szyby mam wymienne. Oakley trochę poprawia kontrast w każdych swoich goglach - technologia PRIZM. Mają też przezroczyste (prawie). Podobną technologię ma Smith w najwyższych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 1 godzinę temu, Harnas22 napisał: Oakley trochę poprawia kontrast w każdych swoich goglach - technologia PRIZM. Mają też przezroczyste (prawie). Podobną technologię ma Smith w najwyższych modelach. Mam Smitha i/0, chodzi mi tylko na ile żółta dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 21 minut temu, gabrik napisał: Mam Smitha i/0, chodzi mi tylko na ile żółta dobrze działa Wg mnie raczej daje tylko iluzję poprawy kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrik Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 @Victor sprawdziłeś w boju szybę clear? Narazie prognozy na mój wyjazd przewidują mało słońca i rozważam poważniej zakup szybki na złe warunki i nie wiem czy yellow 65%vlt czy clear 84%...może ktos z forumowiczów takze ma doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 Godzinę temu, gabrik napisał: sprawdziłeś w boju szybę clear? Narazie prognozy na mój wyjazd przewidują mało słońca i rozważam poważniej zakup szybki na złe warunki i nie wiem czy yellow 65%vlt czy clear 84%...może ktos z forumowiczów takze ma doświadczenia? Cześć Kolejny wyjazd mam zaplanowany na 29 grudnia a słońce niech nam świeci bo jadę z synem,wiec 🙏 oby było bez mgły …. Ale oczywiście zabieram nowy zakup i gdyby był zły kontrast to będę testował . Póki co nie wypowiem się . Przykro mi . pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2023 (edytowane) @gabrik dziś testowałem w takich warunkach ogólnie wrażenie pozytywne,byłem bardzo zadowolony ale był straszny wiatr który sam z siebie powodował brak widoczności(nawiewał śnieg) podczas zjazdu. Sądzę ze podczas zachmurzenia,jak i w przyszłości przy sztucznym oświetleniu innych szkieł nie będę potrzebował . Na plus zakup! Edytowane 31 Grudzień 2023 przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi