japawka Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Dzień dobry, Interesują mnie Progressory F18 (dobre ceny teraz są), biorę też pod uwagę Fischer RC One 74 , może 73 (i tu pytanie - co lepsze), mam 175 wzrostu, 74 kg wagi, lubię jeździć szybko (ale na pewno nie zawodniczo), długim skrętem (ale nie zawsze się da), umiejętności - prawie 5/10. Wiek 55, na nartach od paru lat, tydzień w roku mniej więcej. Czy długość 167 wystarczy? 174 wydaje się za wysoko, chociaż gość w sklepie na Stegnach powiedział, że do takiej jazdy i mojej wagi to tak 170+. Polecał mi Volkl Racetigery RC lub Fischery RC One 73 lub 72 oraz Volkl Deacon 74, ale to chyba za mocne dla mnie. Buty mam Salomon XPro 80. W tym roku jeździłem na starych Salomonach Race 24 R , jakiś taki model dla Intersportu, 10 letni, rentalowy o długości 165 i było OK. Oczywiście inne propozycje też mile widziane, ale wiadomo, wąż w kieszeni syczy. Pozdrawiam Paweł 1. Płeć - M 2. Wiek - 55 3. Waga - 74 4. Wzrost - 175 5. Na nartach jeżdżę od 7 sezonów, ( ..7 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na prawie 5 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Salomon XPro 80 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem rekreacyjną po przygotowanych stokach, raczej szybko) - 10. Upatrzyłem sobie narty - Progessor F18 11. Mój budżet na narty to około - 1100 - 1300, może więcej trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Spoko na 174cm dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ch4rvel Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Jak lubisz klapiące dzioby przy 70km/h to bierz To samo się tyczy nowej serii RC One. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 1 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Aż tak szybko to nie jeżdżę. Ale jakbym chciał, to co nie klapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ch4rvel Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Gigantki - np Atomic G7 lub ewentualnie X7. Ale skoro prędkość to nie jest coś priorytetowego dla Ciebie, to F18 to dobra narta Po prostu ma taki mankament jak się nią przyciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 1 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 A jak się mają do f18 RC one 73? Ktore mniej kłapią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 6 godzin temu, Ch4rvel napisał: Jak lubisz klapiące dzioby przy 70km/h to bierz To samo się tyczy nowej serii RC One. Czasem jeżdżę trochę szybciej i nie zauważyłem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ch4rvel Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 43 minuty temu, japawka napisał: A jak się mają do f18 RC one 73? Ktore mniej kłapią? Zainstaluj sobie aplikację na Androida - My Ski Finder. W części Niezależny test narciarski masz wyniki testów wielu desek. 73 nie ma, jest za to 72 i 78. W obu zaobserwowano to, co ja w swoich F18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 (edytowane) Klapiące, katalogowe Fischery. Ech .... Edytowane 1 Marzec 2020 przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 1 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 9 minut temu, kbe napisał: Czasem jeżdżę trochę szybciej i nie zauważyłem tego Piszesz o Progressorach, czy o Rc One? Bo reraz RC One 73 w dobrej cenie można znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 1 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 16 minut temu, japawka napisał: Piszesz o Progressorach, czy o Rc One? Bo reraz RC One 73 w dobrej cenie można znaleźć Piszę o f18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 1 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2020 Dzięki, to chyba jednak w Progressory pójdę i zaryzykuję 174. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 2 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 I może jeszcze pytanie - czy warto dopłacić do RC One 73? Czy to to samo praktycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 2 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 Jednak ustrzeliłem RC One 73 za 1209, ostatnia sztuka w Skiteam. Długość 174. Dzięki wszystkim za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 2 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 Godzinę temu, japawka napisał: Jednak ustrzeliłem RC One 73 za 1209, ostatnia sztuka w Skiteam. Długość 174. Dzięki wszystkim za porady. czekamy na recencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 2 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 To już za rok raczej niestety....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 2 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 @japawka- a te progressory w dobrej cenie ro gdzie można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japawka Napisano 2 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 1079 cena, może jeszcze potanieją https://mcksport.pl/produkt/narty-fischer-progressor-f18-rs11-2019/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi