Jeeb Napisano 7 Październik Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik może jeszcze na Stubaier Gletscher być nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 19 godzin temu, drk napisał: Temat podobny, tylko daty wcześniejsze, a konkretnie 8-11 list 2025 Cztery lata temu w tym samym terminie byłem na Kitzsteinhorn, zresztą jak wielu rodaków, śniegu około metra, wszystkie trasy i wyciagi na lodowcu czynne, czasem słońce, czasem...śnieg. Tak mnie się wzięło na wspomnienia, niby niedawno, ale trochę się zapomniało, chodzenie w maseczkach i paszpoty covidowe przed wejściem do restauracji. Kolega miał pierwsze ukłucie i na "warunkowym" mógł wejść, ale sytuacja była zmienna i nikt się w niczym nie połapywał. Kierowniczka restauracji na 3.000 m dzwoniła do Wiednia!!! czy może temu Panu sprzedać piwo i tam się udało, ale nie wszedzie wpuszczali bez poszpartu i warunkowy ich nie interesował. Masakra jakaś i w Austrii z tym było najgorzej. W tym roku (już za miesiąc) wybieram się ponownie na lodowiec. W grę wchodzi Molltaler (za kilka dni ma ruszyć wraz z Kitzsteinhorn), Hintertux i "straszą" że od 7 listopada otwierają Kitzbuhel. Dalsze ośrodki nie wchodzą w grę bo za daleko na cztery dni. Nie chodzi mnie o bicie kilometrów na stoku tylko o rozruch. Wiem że pogodę i warunki narciarskie za miesiąc trudno przewidzieć, ale na razie warunki i prognozy są obiecujące. Gdzieś wyczytałem że Hintertux najpewniejszy, ale tam orczyki. Molltaler często nie czynny przez wiatr, a Kitzbuhel z lodowcem mnie się nie kojarzy, tam chyba max 2.000 m Może jakieś porady, sugestie, gdzie? PS Będę jechał z Piaseczna/Warszawy Na Hintertuxie oprócz orczyków jest kanapa i gondolka. A PItztal za daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Tak, za daleko, z tych Tyrolskich Hintertux to max, ale dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 17 minut temu, drk napisał: Tak, za daleko, z tych Tyrolskich Hintertux to max, ale dziękuję Na Stubai taka sama droga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 20 minut temu, drk napisał: Tak, za daleko, z tych Tyrolskich Hintertux to max, ale dziękuję Ludzie to mają wymagania 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filiposki Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik Stubai już teraz chodzi (6 tras wg stanu na dziś) i jest tak jak kolega @WojtekM napisał: taka sama droga jak do Hintertux. Sam rozważam właśnie wyjazd na listopadowy długi weekend tam. Z kalendarza wynika, że w dniach 7-9.11 .2025 ma się tam odbywać wydarzenie o nazwie "Stubai Zoo Opening" co może świadczyć, że będą gotowi (oczywiście o ile nie nastąpi jakiś kataklizm pt. całkowity brak opadów i temperatury niepozwalające na sztuczne dośnieżanie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik Stubai Zoo Opening to po prostu otwarcie SnowParku wraz z testami sprzętu itp, z tego co widzę głównie pod deskarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drk Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik Dzisiaj ruszyły dwa najbliżej położone lodowce Kitzsteinhorn i Molltaler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 18 minut temu, drk napisał: Dzisiaj ruszyły dwa najbliżej położone lodowce Kitzsteinhorn i Molltaler Na Molltaler na razie tylko jedna trasa, lodowca praktycznie już nie ma, nawet nie ma ciągłości na tej jednej trasie, tylko zgromadzony śniegu uratował możliwość otwarcia w październiku, plus udało się trochę dośnieżyć. Jeszcze trochę i będzie jak włoska Solda. Dzisiaj: Miesiąc temu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi