pawelb91 Napisano 25 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 Podsumowując, jazda w Cortinie to rewelacja, widoki mnie zmiażdżyły, dawno już tam chciałem się wybrać, w końcu się udało. Wrócić na pewno chcę bo jeszcze nie wszystko działało (a chciałbym wszystko tam objechać) ale i tak jestem zachwycony tym co było czynne. Pojeżdżone 7 pełnych dni (4x Cortina d'Ampezzo, 2x 3 Zinnen, 1x Sella Ronda wraz z Secedą). Dystans: 729km (wyciągi + zjazdy) Przewyższenie: 77 900 m Średnia dzienna: 104,1 km (wyciągi + zjazdy), 11 129 m (przewyższenie) Poniekąd był to też mały rekonesans przed igrzyskami 2026 na które chce się wybrać, o tym tutaj: Droga w Alpy i z Alp bardzo dobra, ruch dosyć mały, trasa przez Słowację (Poprad, Ruzomberok, Donovaly, Bańska Bystrzyca, Nitra, Bratysława), Austrię (Wiedeń, Graz, Klagenfurt, Villach, Arnoldstein), Włochy (Tarvisio, Tolmezzo, Forni di Sopra). Kilka fotek z drogi dojazdowej i powrotnej: Italia wita słońcem, nad Austrią były chmury Rzeka roztokowa - Tagliamento Nad Forni di Sopra Droga powrotna Donovaly 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń On 12/23/2024 at 11:45 PM, pawelb91 said: W sobotę był ostatni dzień jeżdżenia na wyjeździe. Rewelacyjna pogoda, rano w Cortinie -9 st., -12 st. na Pomedes 2300m. Zaczęliśmy od Tofany tam trochę jeżdżenia po pięknym sztruksie, później przejazd gondolą łączącą z Cinque Torri, w ten dzień ruszył też wyciąg i trasa z pod Rifugio Averau. Przepiękne miejsca i widoki, trasy bardzo fajne, ludzi w sektorze Cinque Torri mniej niż na Tofanie (weekend przedświąteczny). Popołudniu powrót na sektor Tofany oraz Col Druscie. Jazda do końca. Zachodzące słońce za Marmoladą w najkrótszym dniu roku obserwowane z Pomedes - bajkowo. Potem ostatni zjazd na wyjeździe. Pomedes Olimpia delle Tofane Cinque Torri Tofana di Rozes Averau Wesołych Świąt 🎄🎅 Zachód słońca w najkrótszym dniu roku Bez dwu zdań, widokowo Cortina rządzi. A trasy 6+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi