wolcjusz Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Dwanaście osób śmiertelnie zatruło się tlenkiem węgla z agregatu prądotwórczego w resorcie w Gudauri: https://www.bbc.com/news/articles/cg7r5eky7d1o 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Jakaś pechowa ta Gruzja. Najpierw te nieszczęsne krzesełka, a teraz tlenek węgla... Przykre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 53 minuty temu, wolcjusz napisał: Dwanaście osób śmiertelnie zatruło się tlenkiem węgla z agregatu prądotwórczego w resorcie w Gudauri: https://www.bbc.com/news/articles/cg7r5eky7d1o a dzisiaj z glodu umarlo ok 25000 ludzi w tym 10 000 dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 17 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 6 minut temu, Jeeb napisał: a dzisiaj z glodu umarlo ok 25000 ludzi w tym 10 000 dzieci Zapewne masz rację i jest to również bardzo smutne, tylko nie rozumiem jaki Twoja informacja ma związek z działem forum podpisanym "tu wstawiamy informacje o ośrodkach narciarskich reszty świata". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Mimo wszystko namawiam Was na Gruzję narciarską,gdzie bywałem i będę tej zimy,wypadki zdarzają się wszędzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 1 godzinę temu, Micheł napisał: Jakaś pechowa ta Gruzja. Najpierw te nieszczęsne krzesełka, a teraz tlenek węgla... Przykre. A w Dreźnie zawalił się most w tym roku. Może to jest jest problem postsowieckiej spuścizny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 17 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 (edytowane) 10 minut temu, MarioJ napisał: A w Dreźnie zawalił się most w tym roku. Może to jest jest problem postsowieckiej spuścizny ? Myślę że to kwestia standardów bezpieczeństwa. Czujnik tlenku węgla kosztuje grosze, a to się wydarzyło w pomieszczeniach sypialnych nad restauracją. Jeżeli w budynku są instalacje które mogą być źródłem tlenku węgla i jednocześnie wynajmujemy tam ludziom pokoje to taki czujnik powinien być bezdyskusyjnym standardem, to praktycznie nic nie kosztuje a jak widać jego brak może kosztować najwyższą cenę. Niby na "zachodzie" jest z tymi standardami lepiej, ale całkiem niedawno we Włoszech gondola wyleciała z liny i ludzie zginęli z powodu "druciarstwa" bo hamulec awaryjny był na stałe wyłączony. Edytowane 17 Grudzień 2024 przez wolcjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Mimo wszystko namawiam Was na Gruzję narciarską,gdzie bywałem i będę tej zimy,wypadki zdarzają się wszędzie.... niewątpliwie jednak w krajach mniej cywilizowanych prawdopodobieństwo takich wypadków jest większe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Od paru lat, nawet w październiku tego roku chciałem jechać do gru, nie na narty. Taki syf tam się robi niestabilny, że ja na bank tam rodziny nie zabiorę. Pięknie jest też w cywiliziwanych krajach, a ryzyko dziwnych akcji dużo mniejsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Od paru lat, nawet w październiku tego roku chciałem jechać do gru, nie na narty. Taki syf tam się robi niestabilny, że ja na bank tam rodziny nie zabiorę. Pięknie jest też w cywiliziwanych krajach, a ryzyko dziwnych akcji dużo mniejsze. ...a ja się wybieram.Teatr Telewizji to jedno,rzeczywistość drugie.Wojnę z Rosją 2008 przypadkowo spędziłem w Gruzji,i była to jedna z najciekawszych podróży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Godzinę temu, przemo_narciarz napisał: a ryzyko dziwnych akcji dużo mniejsze. góry są piękne ale jak byliśmy z żoną latem 2019 to na wędrówce w okolicach Gudauri zaatakowało nas całe stado dzikich psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: ...a ja się wybieram.Teatr Telewizji to jedno,rzeczywistość drugie.Wojnę z Rosją 2008 przypadkowo spędziłem w Gruzji,i była to jedna z najciekawszych podróży... Nie mam telewizji od 9lat po prostu, staram się w życiu unikać zbędnych problemów. A to w końcu urlop:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 18 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2024 9 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Nie mam telewizji od 9lat po prostu, staram się w życiu unikać zbędnych problemów. A to w końcu urlop:) Użyłęm skrótu myślowego z tym TT,a dla mnie na urlopie nieoczekiwane problemy są bonusem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi