marboru Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 Na 99% wystartuje...Ser pomoże? USA mogą (raczej) odetchnąć z ulgą. - Jestem gotowa na 99 procent. Zrobię wszystko, żeby wystartować - powiedziała kontuzjowana gwiazda narciarstwa alpejskiego Lindsey Vonn. Śliczna, ale przede wszystkim bardzo utalentowana narciarka ujawniła, że stosuje nowatorską kurację z użyciem... sera. 25-letnia Lindsey Vonn bolesnej kontuzji goleni prawej nogi doznała 3 lutego podczas treningów w Austrii. Właśnie z "kraju Mozarta" pochodzi serowa kuracja, którą zastosowała. - Robię wszystko, żeby poczuć się lepiej. Owinęłam nogę serem - powiedziała Vonn i zaznaczyła, że nie używa środków przeciwbólowych. W czwartek wieczorem czasu polskiego alpejczycy wezmą udział w treningu. - Zdecydujemy tuż przed. W tej chwili szanse jej występu oceniam na 100 procent - powiedział lekarz reprezentacji USA Bill Sterett. W środę kibice zadrżeli po konferencji prasowej jaką Vonn zwołała w Vancouver. - To najgorsza kontuzja jaką miałam. Ból jest nie do wytrzymania - mówiła. Dominuje od dwóch lat Vonn planuje występ we wszystkich pięciu alpejskich konkurencjach. Pierwsza z nich, superkombinacja, odbędzie się już w niedzielę. Nadzieją może napawać fakt, że podczas igrzysk w Turynie Amerykanka po groźnym upadku na jednym z treningów (trafiła nawet do szpitala), dwa dni później stanęła do walki i zajęła ósme miejsce. W Vancouver Vonn jest faworytką do złota w zjeździe i supergigancie, ale w konkurencjach technicznych też nie jest bez szans. 25-letnia Amerykanka od dwóch lat triumfuje w alpejskim Pucharze Świata. Ma na koncie dwa złote medale mistrzostw świata. W karierze odniosłą aż 31 zwycięstw. Wcześniej występowała pod panieńskim nazwiskiem Kildow. http://www.tvn24.pl/-1,1642765,0,1,pieknosc-walczy-o-igrzyska-owinela-noge-serem,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 Postawiłem na Lindsey,więc liczę na choć jeden sukcesik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 12 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2010 51-letni olimpijczyk wystartuje w Vancouver http://vancouver.interia.pl/vancouver/news/51-letni-olimpijczyk-wystartuje-w-vancouver,1438416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 12 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2010 jeszcze się igrzyska nie rozpoczęły a już tragedia http://sport.onet.pl/imprezy/vancouver-2010/saneczkarstwo/vancouver-smiertelny-wypadek-saneczkarza,1,3176646,wiadomosc.html za onet.pl Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Zjazd mężczyzn w ramach igrzysk w Vancouver został przełożony na inny termin. Organizatorzy największej imprezy w sportach zimowych byli zmuszeni przesunąć zawody ze względu na duże opady śniegu i deszczu. Stok jest w złym stanie i rozegranie zawodów w takich warunkach byłoby narażaniem na szwank zdrowia zawodników. Wcześniej z tego samego powodu na inny termin przeniesiono kobiecą rywalizację w superkombinacji. źródło informacji: INTERIA.PL/AFP:mad: Trzymajmy kciuki za Adama i Spółkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Zjazd mężczyzn w ramach igrzysk w Vancouver został przełożony na inny termin. Organizatorzy największej imprezy w sportach zimowych byli zmuszeni przesunąć zawody ze względu na duże opady śniegu i deszczu. Stok jest w złym stanie i rozegranie zawodów w takich warunkach byłoby narażaniem na szwank zdrowia zawodników. Wcześniej z tego samego powodu na inny termin przeniesiono kobiecą rywalizację w superkombinacji. źródło informacji: INTERIA.PL/AFP:mad:: Pamiętam jak parę miesięcy temu przeprowadzali w TV jakiś wywiad(chyba z władzami miasta).Spytano,czy nie obawiają się barku śniegu... Odpowiedź brzmiała:"tutaj zazwyczaj w zimie mamy 4 - 5 metrów śniegu"... Chyba wyjątkowo im nie poszło. :eek: rzymajmy kciuki za Adama i Spółkę Ja też! I czekam na konkursy. Fajnie wyglądały treningi - najpierw rekord ustanowił Hula,następnego dnia Małysz - oby tak w konkursie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 cd..dotyczący DHDeszcz i plusowa temperatura zmusiły organizatorów igrzysk do przełożenia na poniedziałek zaplanowanego na sobotę zjazdu mężczyzn - poinformowała Międzynarodowa Federacja Narciarska (FIS). Godzina rozpoczęcia konkurencji na trasie imienia Dave'a Murraya nie została jeszcze ustalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 małysz Adam Małysz zdobył srebrny medal znowu, wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 To mamy pierwszy medal:D:rolleyes:brawo Adam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Przede wszystkim wielki szacun!!!Już go skreślali,a tu proszę! Niesamowite,już otwieram butelkę na jego cześć! :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Czapka z głowy. Gratulacje dla Adama!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Wspaniale ! Wielki podziw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 He, he. Jestem w Austrii i dopiero mam przyjemność z tego zwycięstwa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 He, he. Jestem w Austrii i dopiero mam przyjemność z tego zwycięstwa :D Już widzę ten zawód - "Szliri"...... Ewakuacja zalecana - doktor Johnny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Łezka mi sie w oku zakręciła - naprawdę spora łezka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Gratulacje i ogromny szacunek dla Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Gratulacje Panie Adamie!!! Piękny konkurs:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 wzruszyłem się jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Tak niektórzy po nim jechali przez ostatnie lata. Moze by juz zrezygnował etc. Pokazał mistrzostwo po raz kolejny. Niezłomność ducha i ciała. Jest niepowtarzalny i jedyny. Brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Adam jest WIELKI !!! dzięki niemu mamy piękny poczętek IO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2010 Kawałek wywiadu z Adasiem: "Jak wyglądał pana dzień? Przed kwalifikacjami miał pan problemy ze snem. Czy teraz było podobnie? - Rzeczywiście wczoraj już o piątej godzinie byłem na śniadaniu. Oczy mnie bolały i chodziłem taki trochę "przytrzymany". Wczoraj poszedłem sobie spać koło 23. Chciałem pospać do szóstej, ale o czwartej godzinie Stefankowi (Hula, mieszka z Mąłyszem w jednym pokoju - przyp. red.)... zadzwonił telefon i obudziłem się (śmiech). Nie mogłem zasnąć ponownie. Chyba godzinę patrzyłemw sufit, ale udało się. Obudziłem się o szóstej. Proszę Stefanowi wybaczyć (śmiech). A wiem też, kto do niego dzwonił - biuro obsługi klienta (śmiech)." Nie wiem jaka sieć,ale chyba powinni dać sobie na wstrzymanie... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 Mamy srebro :D Boże, jak ja bym chciała, żeby Małysz zdobył jeszcze to upragnione, zasłużone złoto!! Ciężko będzie przy obecnej formie Simiego ale będę trzymać kciuki Trzeba być sportowcem światowej klasy, żeby wstrzelić się z formą na IO tak jak Małysz. PS: Jak czytam te komentarze na wiadomym portalu pod info o medalu to aż trudno mi czasem uwierzyć, że niektórzy ludzie to totalne parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 Zmiana planu - transmisje na Eurosporcie Poniedziałek (15.02.) 19:30 - DH M Wtorek(16.02.): 19:00 - DH M comb 22:30 - SL M comb Środa(17.02.): 20:00 - DH W Czwartek(18.02.): 20:45 - DH W comb 23:45 - SL W comb Piątek(19.02.): 20:30 - SG M Sobota(20.02.): 19:00 - SG W Niedziela(21.02.): 19:00 - GS M 1-run 22:45 - GS M 2-run 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 Oby tylko ten cholerny śnieg wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2010 Oby tylko ten cholerny śnieg wytrzymał. Osiem tysięcy kibiców otrzyma zwrot pieniędzy za zakupione bilety na olimpjskie konkurencje snowboardowe w Vancouver. Ze względu na ulewne deszcze organizatorzy musieli zamknąć jedno z miejsc przewidzianych wcześniej dla publiczności. Dwudniowe opady sprawiły, że rozmyty został śnieg m.in. w strefie przeznaczonej pierwotnie dla fanów. Organizatorzy wyjaśnili, iż pozostało zbyt mało czasu do rozpoczęcia rywalizacji sportowej i nie zdążą z przywiezieniem śniegu (wcześniej dowożony był samochodami i helikopterami). Dlatego zamierzają zwracać pieniądze za wejściówki kupione na dwa pierwsze dni zawodów w snowboardzie. W nocy z poniedziałku na wtorek (czasu polskiego) na Cypress Mountain w snowcrossie startować będą Maciej Jodko i Mateusz Ligocki. PAP/onet.pl;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi