jarek Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 (edytowane) Moze to szalenstwo ale jak patrze ile tam sniegu i wciaz przybywa to mysle ze moze pod koniec kwietnia jakos sie skulam z tej gorki :eek: Warunki na Kasprowym Wierchu Edytowane 20 Marzec 2009 przez JC dodany link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Wiosna za pasem, a tam śniegu przybywa zamiast ubywać Na jesieni słyszałem, że na Kasprowym tak jest, że najwięcej śniegu przybywa właśnie na wiosnę. I nasuwa się pytanie: PO CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Na jesieni słyszałem, że na Kasprowym tak jest, że najwięcej śniegu przybywa właśnie na wiosnę. I nasuwa się pytanie: PO CO? żeby powku..wiać narciarzy a za niedługo to pewnie jeszcze kolejke zamkną bo trzeba będzie przeprowadzić remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 taaaa i na dniach sezon zakoncza a sniegu nadal bedzie przybywac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 I nasuwa się pytanie: PO CO? Snieg o tej porze roku jest potrzebny samcom kozic aby przed okresem godowym wzmocniły swe mięśnie kończyn zwłaszcza tylnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Snieg o tej porze roku jest potrzebny samcom kozic aby przed okresem godowym wzmocniły swe mięśnie kończyn zwłaszcza tylnych Dobre:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Dooobre Rkempes ! poszukaj tematu "polowanie na narciarzy" i dołącz do nas, do towarzystwa przyjaciół K.G... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Tunel połączy dwie stacje na Kasprowym? tu jest lekarstwo na nadmiar sniegu na kasprowym http://ww6.tvp.pl/373,20090320892862.strona chyba dzisiaj jest 1 kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Bajer , największa na świecie jama świstaka - pogratulować pomysłu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blesso Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 (edytowane) dziś wróclem a może raczej cokolwiek by nie powiedzieć śniegu dużo !!!! oswojony góral stwierdził że jeszcze w lipcu można będzie jeździć mesjasz? czy oszołom??? Edytowane 20 Marzec 2009 przez blesso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 dziś wróclem a może raczej cokolwiek by nie powiedzieć śniegu dużo !!!! oswojony góral stwierdził że jeszcze w lipcu można będzie jeździć mesjasz? czy oszołom??? Hasło jakiego jeszcze nie słyszałem -oswojony góral leżę i kwiczę ale z całym szacunkiem blesso taka postać w przyrodzie nie występuje:D:D:D Ale tenże Twój jak piszesz "oswojony" w Lipcu każe Ci przyjechać,zakwateruje,skasuje itd.,itp. A jak wrócisz z Kasprusia i stwierdzisz,że jeździć nie ma po czym to "oswojony" powie:w marcu si zdowało co nie bydzie tak źle:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 dziś wróclem a może raczej cokolwiek by nie powiedzieć śniegu dużo !!!! oswojony góral stwierdził że jeszcze w lipcu można będzie jeździć mesjasz? czy oszołom??? Cześć, Pojeździć w lipcu to bedziesz może i mógł, ale bez krzeseł w kotłach . Na ich uruchomienie, nawet jakby było 2 metru śniegu nie zgodzi się Park, ekoludki i inni tacy. Kolejki też byłyby przeciwne, bo lepiej zarabiają na ceprach, co to w szpileczkach i lakierkach jadą do góry, alpejska fotka, piwo na górze i w zjeżdżają w dół. Kupują bilet w dwie strony. Sezon na Kasprowym kończy się zawsze po weekendzie majowym. W Austrii też jak zaplanują koniec sezonu, to żeby nie wiem co się działo, koniec sezonu będzie określonego dnia i już. Tam też jak zaplanują początek sezonu, to ten początek będzie, a na Kasprowym nie wiadomo. Ja i tak jadę na Wielkanoc na Górę pzdr (z Wolkersdorfu, w drodze do Galtuer/Ischgl) misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Wprowadziło łaskawie karnety czasowe: PROMOCYJNE KARTY CZASOWE ! OD PONIEDZIŁKU DO PIĄTKU KARTA DZIENNA 70,00 Zł. W WEEKENDY i ŚWIĘTA WIELKANOCNE 90,00 ZŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megafon Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 będzie rekord? Coraz bliżej rekordowowej pokrywy śnieżnej na Kasprowym. Dotychczasowy oficjalny rekord to 355cm. Pokrywa zmierzona 15 kwietnia 1995. W dniu dzisiejszym zostało zmierzone 335cm a wg. zapowiedzi synoptyków przyszły tydzień w górach również będzie śnieżny. Poprzedniej zimy 2007/2008 max. na Kaprowym to 170cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Wprowadziło łaskawie karnety czasowe: PROMOCYJNE KARTY CZASOWE ! OD PONIEDZIŁKU DO PIĄTKU KARTA DZIENNA 70,00 Zł. W WEEKENDY i ŚWIĘTA WIELKANOCNE 90,00 ZŁ Co wprowadziło,co jest takie łaskawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Wątek o Kasprowym, więc to, co wprowadziło to PKL;), a łaskawie też, bo po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Wątek o Kasprowym, więc to, co wprowadziło to PKL;), a łaskawie też, bo po sezonie. Domyślałem się,ale....lepiej u żródła zasięgnąć języka:). I jeszcze pytanie czy to dotyczy tylko kolei na Kasprowy czy łącznie z krzesłami w kotłach,a może tylko same krzesła? Sens miałoby to w połączeniu. Niestety nie wiem kto jest właścicielem krzeseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Figo jesteś tak dociekliwy, że już jestem gotów pomysleć, że chcesz się wybrać na Górę Te karty dzienne, o których napisałem wyżej dotyczą cen za przejazdy wyciągami krzesełkowymi w obu kotłach. Do tego trzeba dokupić wjazd na Górę w cenie 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Figo jesteś tak dociekliwy, że już jestem gotów pomysleć, że chcesz się wybrać na Górę Te karty dzienne, o których napisałem wyżej dotyczą cen za przejazdy wyciągami krzesełkowymi w obu kotłach. Do tego trzeba dokupić wjazd na Górę w cenie 30 zł. Jak ten tunel wykopią http://ww6.tvp.pl/373,20090320892862.strona Nigdy się nie zarzekam,że nie pojadę. Ale tak szczerze to wiesz,że jestem za leniwy i za wygodny:). Niemniej lubię wiedzieć co w "trawie" piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Już się zaczyna:mad:kwik!! Ekolodzy zszokowani »Dyrektor Tatrzańskiego Parku Narodowego Paweł Skawiński na temat na temat inwestycji wypowiada się dość ostrożnie. – Z tego, co wiem, wszystko jest dopiero na etapie rozmów – mówi. – Zajmę się planami Linii dopiero, gdy wpłynie od nich wniosek o wydanie decyzji na temat warunków zabudowy. Dyrektor TPN podkreśla, że ewentualną zgodę na inwestycję będzie musiał wyrazić minister środowiska. Sam jest jednak pełen wątpliwości. – Tam jest lita granitowa skała. Nie bardzo sobie wyobrażam, co potem można zrobić z tym urobkiem. Jak zwieźć na dół tyle skały? – zastanawia się Skawiński. Dużo ostrzej wypowiadają się ekolodzy. – Pomysł nierealny i ze względów ekonomicznych, i z punktu widzenia ochrony przyrody – obrusza się Radosław Ślusarczyk, prezes Pracowni na rzecz Wszystkich Istot. – PKL mają problemy z modernizacją samego wyciągu w Goryczkowym, kolejka na Kasprowy Wierch nadal działa bez odbioru, a tu taka szalona koncepcja. To jakaś prowokacja. Nie traktuję tego poważnie - mówi. A szkoda:mad:,to byłaby dobra inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Te karty dzienne, o których napisałem wyżej dotyczą cen za przejazdy wyciągami krzesełkowymi w obu kotłach. Do tego trzeba dokupić wjazd na Górę w cenie 30 zł. Czyli tak: Karnet na krzesełka 90 zł Bilet na wagon 30 zł Razem 120 zł A to nie koniec, bo w każdym alpejskim ośrodku mamy jeszcze skibusa w cenie karnetu i bezpłatny parking, a w kurorcie Zakopiec trzeba jeszcze za transport do Kuźnic zapłacić i za parking myślę że to będzie kolejne 20 zł Reasumując daje to 140 zł Czyli dokładnie tyle samo co w Alpach, tyle że nie za to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Czyli dokładnie tyle samo co w Alpach, tyle że nie za to samo! zaczynam podejrzewac ze jestes na etacie w TPN:D bo za kazdym razem krytykujesz jazde na kasprowym:( a powaznie to dodaj do kalkulacji kase na paliwo, cenny czas na jazdę samochodem i pamietaj ze nie kazdy mieszka w okolicy BB, ty jedziesz do austrii tyle co ja do szczyrku czy zakopca. na weekend niektorym zostaje krajowe podworko:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 zaczynam podejrzewac ze jestes na etacie w TPN:D bo za kazdym razem krytykujesz jazde na kasprowym:( a powaznie to dodaj do kalkulacji kase na paliwo, cenny czas na jazdę samochodem i pamietaj ze nie kazdy mieszka w okolicy BB, ty jedziesz do austrii tyle co ja do szczyrku czy zakopca. na weekend niektorym zostaje krajowe podworko:o i zajedziesz sobie na taki kasprowy w dniu takim jak wczorajszy , piekna pogoda i .@#$%%@#%@%%@#^&. wrócisz do domu bo wyciagi nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 jak kurde nie dzialaja ? czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Nie działają bo: a - za dużo śniegu b - za mało śniegu c - za bardzo wieje d - za mało wieje e - za trudne warunki f - za łatwe warunki g - świstak śpi h - świstak się obudził i - awaria kolejki zrobionej przez tych od szwajcarskich zegarków (wagon jest na 60 osób, ale wpuszczają tylko 55 - tutaj Bończa mogłby podać dokładniejszą liczbę - bo nie przewidzieli, że narciarz ma narty które cos tam ważą. itd - ogólnie każdy powód jest dobry. O Górze było tutaj już co nie miara. Podoba mi się pomysł Homara o utworzeniu Klubu Przyjaciół Góry Kasprowej. Ja od razu się zapisuję. Byłaby to prawie Rada Naukowa w tym muzeum. Ja jestem uzależniony od Tatr i dlatego raz w roku odwiedzam je z nartami. Bez nart na jesieni też odwiedzam. Ale to jest, jak już pisałem wcześniej, powrót do krainy młodości i tak już będzie. Może lepiej niech PKL nic tam nie zmienia, bo zniszczą mi moją bajkową krainę pzdr z Galtuer/Ischgl (tutaj jest tylko 160 cm śniegu - w dorfie ) misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi