1973marcin Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 (edytowane) Po tym tygodniu będzie koniec "zimy stulecia" w beskidach :D, jakoś pamiętam mocniejsze zimy i dłuższe nartowania mimo niesprzyjającej aury.. ehh te media. http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=wis%B3a http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=istebna http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=brenna jeszcze powinno być dobrze mosty Edytowane 23 Luty 2010 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 25 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 kto odrobił zadanie domowe czytać naśniezył dobrze stoki będzie jeździł do kwietnia jak co roku. Kto tego nie zrobił niech smutki i pretensje ma do samego siebie bo były takie mrozy że każdy mógł wyprodukować ile śniegu chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2010 http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=wis%B3a http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=istebna http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=brenna jeszcze powinno być dobrze mosty Kurde Marcin, Po co ja wydaje majątek na pogodę? Wisła: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=31 Ustroń: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=25 Istebna: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=1045 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadekw Napisano 26 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2010 Czarna Góra witojcie dzisiaj ostatni dzień szusowania w ferie, temperatura dodatnia sprawia, że jazda staje się ciężka, ludzi garstka ale zawsze to okazja do pośmigania. według miejscowych górali, we wtorek powrót zimy na całego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Pilsko zima na całego:) wczoraj temp -0,6 śnieg, obecnie -3 śnieg:) http://www.gat.pl/pogoda/korbielow.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Pilsko zima na całego:) wczoraj temp -0,6 śnieg, obecnie -3 śnieg:) http://www.gat.pl/pogoda/korbielow.php byłeś tam czy tylko tak piszesz, bo to co jest na miejscu w korbielowie zazwyczaj bardzo różni się od tego co jest w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 w Beskidzie Sądeckim od rana pada deszcze, w Nowym Saczu temp byla plus 3 rano, bylem na Wierchomli - pod dolna stajca 1 na plusie i dalej deszczyk nas nie rozpieszcza.. wyjazd krzeslem w góre i juz lepiej.. im wyzej tym snieg sypie co raz bardziej, na szczycie krzesla biało i lekka mgła ale da sie jezdzic:) o dziwo stok w miare twardy choc w nocy nie mrozilo.. prognozy zapowiadaja koniec deszczu kolo 15/16 i -5 stopni w nocy wiec jutro powinna byc tam dobra jazda:) a mialem tez info z Kluszkowców gdzie o 8 rano było na dole zero stopni i snieg sypal:) oby zima jeszcze wytrzymala:P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 (edytowane) ...chyba jestem jednak Maniakiem...? Od rana dzisiaj za oknem delikatny deszczyk... Na początku, czyli wczoraj wspólnie ze znajomymi podjęliśmy decyzję o przełożeniu wyjazdu do Zakopanego... ...Kasprowy poczeka kilka dni ale za to kilka dni dłużej na nim będziemy. Dzięki Bończa za dzisiejsze info na temat naszej alpejskiej Góry - oby, to co napisałeś w innym wątku - sprawdziło się. Wracając do tematu dnia dzisiejszego... ...o 8 kumpel, z którym miałem pośmigać na Telegrafie stwierdził, że w taką pogodę to nie ma sensu... ...o 10 zaczęło mnie nosić... Pomyślałem - w sumie co mam do stracenia?...jadę do Bałtowa najwyżej zjadę kilka razy i wrócę jak mnie bardzo zmoczy... Szybkie pakowanie sprzętu do auta, wycieraczki w ruch i w drogę. Wybór muzyki do auta jakoś pozytywnie mnie nastroił: Po kilkunastu kilometrach tak jakby kropelek na przednią szybę spadało mniej. Mijam ruiny Zamku w Iłży http://zamki.res.pl/ilza.htm ...jednak za Króla Kazimierza to byliśmy potęgą. Dalsza droga to równiny, olbrzymie połacie pól, na których pozostały jedynie płaty śniegu. W lasach ściółka przykryta białą ciężką, śnieżną kołdrą. Jeszcze kilka zakrętów...mijam znak "Bałtów", wjeżdżam do RM (ostatnio zapomniałem Wam napisać o tej atrakcji): i znajdującego się w nim bardzo urokliwego wąwozu: ...jeszcze tylko kilkaset metrów, trzeba minąć stary, zabytkowy młyn znajdujący się na rzece Kamiennej (w lato spływy tratwami...teraz bardzo dużo wody - oj byle by powodzi nie było jakiejś...): i jestem na miejscu. Piątka za parking...mogliby sobie darować dzisiaj. Kasa - za błoto...? Termometr w aucie wskazuje na +3 stopnie pod Stokiem. Ludków nie za wielu - niewielu jednak jest takich Wariatów jak ja... Już wiem dlaczego od kilku dni obraz z kamery na stronie internetowej jest nieaktualny http://www.szwajcariabaltowska.pl/index.php ...kasza, grząsko i bardzo, bardzo miękko...no ale przecież tego się spodziewałem. Idę uśmiechnięty ze sprzętem w stronę kas i stoku. Na samym dole tworzą się miejsca bardzo mokre (prawa strona poniższego zdjęcia): 22 zjazdy i pora się zbierać - trening uważam za odbyty...a że trochę po okularach kapuśniaczku popadało - nic nie szkodzi. Wracam zadowolony do domu... ...w drodze powrotnej starałem się wypatrzyć jakaś topioną Marzannę... ...ale mimo szczerych chęci nie wypatrzyłem ani jednej: Wniosek może być tylko jeden - Wiosna pogrywa z Zimą... Zima natomiast jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Zatem: "parówkowym skrytożercom - mówimy nie!" - ...malkontentom dziękujemy...a Wiośnie stawiamy taki oto znak, Znak Zakazu Wstępu: Pozdrawiam z nizin marboru Edytowane 27 Luty 2010 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Pracica /Rzyki k.Andrychowa dzis (28.02) godz.7:50 po 3 zjazdach do domu szkoda mi krawędzi zero trzymania - "lastryko" (lub beton na połysk) jak ktoś lubi takie warunki to pojeździ ps.przetarć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 W Beskidach (okolice Bielska, Szczyrki, Wisły) mocno wieje Halny! Temp. +10C, pogoda ładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 W Beskidach (okolice Bielska, Szczyrki, Wisły) mocno wieje Halny! Temp. +10C, pogoda ładna! No to może ferie wywieje i będzie można bez tłoku pojeździć... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 No to może ferie wywieje i będzie można bez tłoku pojeździć... :cool: Aż mnie korci, żeby dzisiaj rolki założyć i zacząć sezon rolkowy na lotnisku Przecież to prawie jak na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Wisła Nowa Osada Dzisiaj 8.00 - trasa dobrze przygotowana, śniegu dużo, fajny sztruksik, około 9.00 zaczęło się robić miękko, około 10.00 śnieg miał konsystencję kaszy, 10.15 wyjazd do domu. Ludzi w sam raz, jazda praktycznie bez kolejek do wyciągu(max. czekanie to 3 kanapy narciarzy przedemną), chociaż gdy wyjeżdżałem z pod stoku, to jeszcze auta dojeżdżały. Jeśli się ochłodzi koło środy, tak jak przewidują meteorolodzy to w przyszły weekend powinno się jeszcze pojeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Aż mnie korci, żeby dzisiaj rolki założyć i zacząć sezon rolkowy na lotnisku Przecież to prawie jak na nartach Właśnie dlatego lubię wiosenne narty;można wtedy łączyć różne pasję,które normalnie uprawia się o innych porach roku. Ja właśnie myślę opłacić... kartę wędkarską ,ale o tym cicho sza - co za herezję tu wygłaszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcepanek Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 W związku z tym, że minęła połowa roku otwieram nowy sezon z warunkami narciarskimi. Na początek miła informacja. Mimo, że mamy środek lata na lodowcu Moeltaller jest ... uwaga ... 320 cm śniegu! Na Kitzsteinhornie 233 cm, a na Tuxie 195 cm Przypominam to środek lata, nie zimy! I takie coś aż cieszy jak się czyta a jeszcze bardziej robi się przysłowiowy banan na ustach jak się tam jest i korzysta z warunków sprzyjających do jazdy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Pracica /Rzyki k.Andrychowa dzis (28.02) godz.7:50 po 3 zjazdach do domu szkoda mi krawędzi zero trzymania - "lastryko" (lub beton na połysk) jak ktoś lubi takie warunki to pojeździ Jakie to szczęście ze mnie nie kusi męczyć się po tych naszych górkach, bo z jazdą na nartach to nie ma nic wspólnego:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Jakie to szczęście ze mnie nie kusi męczyć się po tych naszych górkach, bo z jazdą na nartach to nie ma nic wspólnego:rolleyes: zgadzam się nie ma naprawdę nic wspólnego ... to było w akcie desperacji - wiesz czemu zawsze jadę naiwnie myśląc może może ... ale wiadomo jak sie to kończy - głupota ale nic nie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 zgadzam się nie ma naprawdę nic wspólnego ... to było w akcie desperacji - wiesz czemu zawsze jadę naiwnie myśląc może może ... ale wiadomo jak sie to kończy - głupota ale nic nie poradzę ..to nie głupota - to zwyczajnie nałóg. Człowieka nosi po domu a narty do nas gadają: weź na spacer, weź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Pracica /Rzyki k.Andrychowa dzis (28.02) godz.7:50 po 3 zjazdach do domu szkoda mi krawędzi zero trzymania - "lastryko" (lub beton na połysk) jak ktoś lubi takie warunki to pojeździ ps.przetarć nie widać Też tam dzisiaj jeździłem, krawędzi i nart mnie nie szkoda, jestem na takim etapie nałogu że jak będzie trzeba to przeoram ten stok byle by pośmigać. A tak na marginesie jak ci szkoda tych krawędzi, to narty będzie trzeba na półkę odstawić bo w Polsce w tym sezonie raczej już innych warunków nie będzie - obym się mylił !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 W nocy w Kielcach przymrozek - więc trzeba było to wykorzystać. Miejscem ćwiczeń tym razem... i ponownie - Telegraf. Warunki na Stoku Skrajne... Od 10 do 11 - rewelacyjne. Sztruksik, twardo, cudnie. Oczywiście byłem jednym z pierwszych narciarzy dzisiaj... Góra jak widać ^^^ idealna...Dół również: Najbardziej obawiałem się o nawierzchnię pod orczykiem ...jak widać rano również tu było ok. Od 11 do 11.30 zdecydowanie powiększyła się liczba narciarzy - co w sposób zdecydowany miało wpływ również na warunki. Te pogarszały się proporcjonalnie do rosnącej temperatury (z 0 stopni w 1,5h zrobiło się +7). O 12 - muldy, a dolna część trasy grząska i mokra, trasa pod wyciągiem - podobnie. Podsumowując - godzina bardzo fajnej jazdy, godzina bardzo niefajnej i niebezpiecznej Zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego Ośrodek czynny jest dopiero od 10 a nie np od 9:confused:...to przecież godzina jazdy w bardzo dobrych warunkach byłaby więcej:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Białka w nocy -7 stopni rano o 9 -1 a około 12 + 10 warunki z rana tak do 11 bardzo dobre, twardo i równo później z kazdą chwila muld i kopnego, mokrego śniegu coraz wiecej :eek: kolejki wzgledne choc ja jedziłem orczykiem wzdłóż czerwonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) Wczoraj Rusin Ski: temp na plusie, miękko,miejscami łaty cukru. Koło 19 ochłodziło się i poza tym nieszczęsnym cukrem całkiem fajnie się jeździło. Oczywiście na stoku prawie pustki A w knajpie nadal mówią : dziękuję. Górki nie mają sporej ale podejście do klienta na 5+. Dzisiaj Bachledowa. Rano 1 klasa. Od 10 miękko, muldy i ludzie. Droga Katowice-Zdiar 2:51, 187km. Do Korbielowa cholera ostatnio jechaliśmy prawie tyle samo !! A kilometrów jest ze 120? Co do cen: była z nami koleżanka co to bardzo lubi Beskidy... stwierdziła, że zostaną jej jeszcze pieniądze po wyjeździe z nami Edytowane 28 Luty 2010 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Polska Północna Wieżyca -Koszałkowo Do godzin południowych piękna wiosenna pogoda,słońce i temp +8 st.C.Snieg mokry,jak breja wiosenna,ale bez przetarć.Po południu zachmurzenie większe i czuć już było porywy silnego wiatru,który ma dopiero osiągnąć maksimum w godzinach nocnych i jutro:p.Pomimo ostatniego dnia ferii zimowych województwa pomorskiego-ludzi mało,jazda na okrągło:) mam nadzieję,że zima po środzie zawita rownież w ten rejon:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Wieżyca -Koszałkowo Do godzin południowych piękna wiosenna pogoda,słońce i temp +8 st.C.Snieg mokry,jak breja wiosenna,ale bez przetarć.Po południu zachmurzenie większe i czuć już było porywy silnego wiatru,który ma dopiero osiągnąć maksimum w godzinach nocnych i jutro:p.Pomimo ostatniego dnia ferii zimowych województwa pomorskiego-ludzi mało,jazda na okrągło:) mam nadzieję,że zima po środzie zawita rownież w ten rejon:rolleyes: A ja już myślałem, że na nizinie jedyny ze mnie Ski Fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 gruniki rano warunki idealne, beton i w miare równo (nie tak jak tydzień temu) jedyny minus to silny wiatr, potem wygrodzili pół stoku na zawody, dobrze że stronę po lewej patrząc od dołu słoneczko i wiatr który z zimnego zrobił się ciepły dosyć szybko spowodowały że śnieg z betonowego zrobił się wiosenny , (twardego śniegu wystarczyło na 10 zjazdów na omeglass wc 08/09 i dwa zjazdy na coursach ) zawody na stronie w cieniu gdzie do 12 było twardo i szybko , po zawodach operujące słoneczko doprowadziło do całkowitej zmiany śniegu na stoku w taką wiosenną sypką kasze więc po kilku zjazdach na dynastarach kurdebele przyszła pora na eksperymenty , jako że musieliśmy czekać do 16 na ogłoszenie wyników w wypożyczalni znalazłem coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2465&id_modelu=3296 pgólnie dzień bardzo udany (no może poza 100zł wydanym przed żywcem:mad: w formie kredytowanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi