jjay86 Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 http://www.gerlitzen.com/?cat=maincontent&type=livecam&breit=true&sid=wi&lid=de ostatnimi dniami sypnelo i to porzadnie jest nadzieje, ze w tegoroczny sezon ruszy bez opoznien w porownaniu do zeszlego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrikaner Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 jako że wybieram się w styczniu na Pitztal to śledzę warunki. najnowsze niusy plus fotki z soboty 23.10: http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=36763&sid=19dfc10d3cc4d76c8a723cda58771487 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Nosal dzisiaj 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklim Posted October 27, 2010 Author Report Share Posted October 27, 2010 nie tylko na lodowcach coś jest nie tak z tym zdjęciem:confused: - nie widzę Figo przed bramkami:D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 coś jest nie tak z tym zdjęciem:confused: - nie widzę Figo przed bramkami:D Bo Figo właśnie jedzie na krześle ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MB Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Bo Figo właśnie jedzie na krześle ... Marzę o tym....:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkristoff Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 (edited) Dla krotkiej informacji, dzis w Stubaital panowala piekna zima po ostatnich opadach sniegu, mozna bylo sie poczuc jak w srodku zimy. Warunki na lodowcu bardzo dobre, duzo obozow treningowych ale to nie dziwi, tak czy tak mozna bylo sporo poszalec. Od ostatniego mojego wypadu zmienilo sie to, ze mozna dojechac 4 i 4a do Mittelstation. Prognozy nie sa jednak opymistyczne, ma byc cieplej a w weekend spodziewany jest tutejszy halny co raczej uniemozliwi otwarcie pozostalych trasek, przynajmniej narazie :(A to perspektywa z polaczenia tras 4 i 10 armaty ostro daja czadu :)Pozdro 4 all Edited October 27, 2010 by JC 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy01 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Dla krotkiej informacji, dzis w Stubaital panowala piekna zima po ostatnich opadach sniegu, mozna bylo sie poczuc jak w srodku zimy. Warunki na lodowcu bardzo dobre, duzo obozow treningowych ale to nie dziwi, tak czy tak mozna bylo sporo poszalec. Od ostatniego mojego wypadu zmienilo sie to, ze mozna dojechac 4 i 4a do Mittelstation. Prognozy nie sa jednak opymistyczne, ma byc cieplej a w weekend spodziewany jest tutejszy halny co raczej uniemozliwi otwarcie pozostalych trasek, przynajmniej narazie A to perspektywa z polaczenia tras 4 i 10 armaty ostro daja czadu Wiesz co? ...chyba cię nie lubię Bo zazdroszczę... Jak to się robi, żeby mieszkać w Innsbrucku? ...marzenie PS. Z ciekawości - jak się nazywa wasz tamtejszy "halny"? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bończa Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ostatnio Svindal się wypowiedział na temat Innsbruck'a: If you stay in Innsbruck you have 4 of the best glaciers in the world within 1.5hours of drivnig! SWEET. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkristoff Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Wiesz co? ...chyba cię nie lubię Bo zazdroszczę... Jak to się robi, żeby mieszkać w Innsbrucku? ...marzenie Wiesz co? Ja tez kiedys mieszkalem w Krakowie i nie zalowalem dopoki raz nie przyjechalem na narty do Zillertal i powiedzialem sobie ze chocby nie wiem co to tu wroce i zamieszkam PS. Z ciekawości - jak się nazywa wasz tamtejszy "halny"? zwa go Föhn jak suszarka do wlosow pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkristoff Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ostatnio Svindal się wypowiedział na temat Innsbruck'a: If you stay in Innsbruck you have 4 of the best glaciers in the world within 1.5hours of drivnig! SWEET. There's nothing more to say!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajowy01 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ostatnio Svindal się wypowiedział na temat Innsbruck'a: If you stay in Innsbruck you have 4 of the best glaciers in the world within 1.5hours of drivnig! SWEET. Znaczy, że jeden z 5 tyrolskich wypada Zgadujemy który? Wiesz co? Ja tez kiedys mieszkalem w Krakowie i nie zalowalem dopoki raz nie przyjechalem na narty do Zillertal i powiedzialem sobie ze chocby nie wiem co to tu wroce i zamieszkam I taka myśl mnie właśnie czasem dręczy zwa go Föhn jak suszarka do wlosow Czyli "fen" po polsku, po prostu; czyli jak halny - wiatr fenowy - OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SB Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 coś jest nie tak z tym zdjęciem:confused: - nie widzę Figo przed bramkami:D Bo to jeszcze nie czas:rolleyes:, ale: Skibetrieb ab 28. Oktober 2010 Am 28. Oktober geht der Wildkopflift in Betrieb - ab 30. Oktober auch die Zirbenwaldbahn (nur Sa. und So.) Trasa wzdłuż Wildkopfliftu na chwilę obecną wygląda tak:): A górną stację Zirbenwaldbahn widać na tej kamerce u samej góry. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shuger Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Jak widać na kamerkach prognozowane na przyszły tydzień mrozy skłoniły właścicieli do rozstawienia armat do naśnieżania m.in. w Małe Ciche. Poniżej obraz z kamery: Jeżeli prognozy się sprawdzą i mrozy potrzymają tydzień, to z początkiem grudnia powinniśmy już zainaugurować sezon. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Jak widać na kamerkach prognozowane na przyszły tydzień mrozy skłoniły właścicieli do rozstawienia armat do naśnieżania m.in. w Małe Ciche. Poniżej obraz z kamery: Jeżeli prognozy się sprawdzą i mrozy potrzymają tydzień, to z początkiem grudnia powinniśmy już zainaugurować sezon. Ja byłem miesiąc temu w Wiśle i armaty juz stały! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklim Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 coś tak mi się wydaje:rolleyes: ,że nareszcie zaczyna się u nas zima:) i najbliższy weekend powinien być już biały . Ciekawe , które stacje najszybciej "odpalą" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 coś tak mi się wydaje:rolleyes: ,że nareszcie zaczyna się u nas zima:) i najbliższy weekend powinien być już biały . Ciekawe , które stacje najszybciej "odpalą" Ja to które....Strbskie Pleso, a później może Białka. Nie ma co się cieszyć tym ochłodzeniem bo podobno początek grudnia znowu ciepło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bode Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) Ryterski raj Zawiało chłodem. A w ryterskim raju zmiany! w tym roku wyciąg będzie działał do 21 a w ciągu dnia około 15 będzie dwugodzinna przerwa i stok zostanie wyratrakowany, nowa jakość! z czego ja się osobiscie bardzo cieszę bo to najczęściej odwiedzany przezemnie stok www.ryterskiraj.pl I żeby nie było, to nie kryptoreklama! Edited November 23, 2010 by Bode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smiths23 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Zawiało chłodem. A w ryterskim raju zmiany! w tym roku wyciąg będzie działał do 21 a w ciągu dnia około 15 będzie dwugodzinna przerwa i stok zostanie wyratrakowany, nowa jakość! z czego ja się osobiscie bardzo cieszę bo to najczęściej odwiedzany przezemnie stok www.ryterskiraj.pl I żeby nie było, to nie kryptoreklama! Lubię to:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek2323 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Najszybciej to pewnie Żar ruszy już mają rozstawione ze 20 armatek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bode Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Lubię to:D fejsowo sie zrobiło kto by nie lubiał/lubił? ! mozna sobie z rana pójść na stok , zjeść obiad dobry, i dalej pociskac na dobrym stoku w dobrym towarzystwie WC rebelsów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MB Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Najszybciej to pewnie Żar ruszy już mają rozstawione ze 20 armatek Staszek. A nie chciałbyś tego posta przenieść do innego wątku? Np. do wątku; Trochę do śmiechu.:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek2323 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) Staszek. A nie chciałbyś tego posta przenieść do innego wątku? Np. do wątku; Trochę do śmiechu.:D w dolnej części było widać dzisiaj 10 armatek na górze morze z 7 będzie zobaczymy czy ktoś ruszy w Beskidach przed Żarem w tym sezonie Edited November 23, 2010 by staszek2323 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smiths23 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 do grona pierwszych zgłaszam kandydature Kluszkowców:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareklewandowski Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 tym razem zima będzie szybciej w Polsce Północnej:p,dziś padał śnieg z deszczem,jutro śnieg:pI mróz,a w przyszłym tygodniu otworzymy sezon narciarski:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts