Narty - skionline.pl
Jump to content

Warunki narciarskie 2010/2011

aklim

Recommended Posts

W Krakowie sypie bardzo mocno, więc przyszły weekend to już niemal pewna jazda ;) Czy ktoś z was był może w poprzednich latach na otwarciu sezonu w Tatrzańskiej Łomnicy ? Chcę się wybrać w piątek, bo cena i miejsce kuszą, pytanie tylko, na co można liczyć ? W sensie co bywa otwarte ?

To zależy od śniegu. Ale jak nie ma na tyle śniegu to otwarta jest góra i dół, bez możliwości zjazdu na dól. Choć w tym roku jest nowy system naśnieżania, więc powinni ruszyć z całością.

Wy chyba wszyscy widzicie to co chcecie widzieć:rolleyes:, albo ja widzę to co ja chcę widzieć, no chyba żem oślepł, bo z tego co widzę to u mnie(okolice BB) raptem prószy i jest tego może z 5-7 cm, 10 cm na pewno nie ma:cool:

Nawet po kamerach ze Szczyrku czy Wisły widać, że tam skromnie tego napadało. Choć teraz coś mocniej zaczęło sypać.

W Tychach spadło więcej śniegu niż tam :D

Wy chyba wszyscy widzicie to co chcecie widzieć:rolleyes:, albo ja widzę to co ja chcę widzieć, no chyba żem oślepł, bo z tego co widzę to u mnie(okolice BB) raptem prószy i jest tego może z 5-7 cm, 10 cm na pewno nie ma:cool:

Ja też okolice Bielska i jeśli "tendencja utrzyma się" to jest szansa :D

Nie zabierajcie nadziei ;)

co mądrzejsi pomagają siłom natury , a reszta czeka aż się samo usypie:rolleyes:

To są takie 2 sprzeczności, albo dwie różne filozofie myślenia:

jednym nie opłaca się i twierdzą że ich nie stać na sztuczne śnieżenie

a Ci drudzy(mądrzejsi) twierdzą że ich nie stać na to żeby nie naśnieżać

Ale oba te przypadki liczą na to samo, czyli na to żeby zarobić parę zł:)

To są takie 2 sprzeczności, albo dwie różne filozofie myślenia:

jednym nie opłaca się i twierdzą że ich nie stać na sztuczne śnieżenie

a Ci drudzy(mądrzejsi) twierdzą że ich nie stać na to żeby nie naśnieżać

a rynek zweryfikuje, ja tam dam zarobić tej drugiej grupie :)

patrząc na kamerki internetowe widzę, że niektórzy śnieżą ostro co mnie cieszy :)

brat

SB - ja rano w Kamienicy... musiałem podjazd odśnieżyć... i 10-15cm było...

UWAGA!!! właśnie doznałem szoku i nie mogłem uwierzyć co moje "oczy słyszą"...na Solisku wystawili armatkę(oczywiście jeszcze nie naśnieża)ale to pewnie tylko chwilowe komplikacje :D Pewnie załoga Gat-u również czyta forum skionline i dość mają już narzekania na ich prace(a raczej jej brak).:rolleyes:

Pojawiła się druga i ludzie i maszyny i samochody i WOW!

Edited by Ghoost
  • Like 1

Ghoost spokojnie.. Robią swoje.

Rozstawią wszystkie i je włączą.

Wiem Mario wiem , że robią swoje ale szok polegał na tym, że prawie wszędzie coś robili a w Szczyrku nic...nic...i długo nic aż do teraz.Ale w sumie jak to mówią nie ważne jak się zaczyna ważne jak się kończy.

Przeglądając facebooka zauważyłem informację o następującej treści:

Ośrodek narciarski Czarna Góra w piątek 03.12.2010 rozpoczyna sezon 2010/2011 tego dnia wyciągi czynne będą od 9.00 do 16.00 i będą bezpłatne!!!W sobotę ośrodek będzie czynny od 9.00 do 16.00 i jazdy wieczorne od 16.00 do 22.00. W niedzielę od 9.00 do 16.00.
Edited by Mario