JC Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 W Beskidach troszkę sypnęło :laughing: Jak macie ciekawe foty to proszę wstawiajcie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 (edytowane) W Beskidach troszkę sypnęło :laughing: Jak macie ciekawe foty to proszę wstawiajcie tutaj.[ATTACH=CONFIG]5841[/ATTACH]Nie mam czasu na robienie fotek bo od 6:00 macham łopatą i prawie nie widać efektów.: Ach co tam nie ma czasu,dwie strzeliłem.Odpoczynek też się należy.A "krowiok" też stoi zasypany. Edytowane 16 Luty 2012 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 zazdroszcze... moje auto o poranku wygldalo tak... 40 minutowa rozgrzewka, a teraz musze sie dodatkowo grzac w lozku, bo caly mokry bylem, takze wyjazd o godzinke sie opozni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 zazdroszcze... moje auto o poranku wygldalo tak... hmmm, a to nie masz szyberdachu w tym CRX'ie :wink:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 W Afryce i Algierii...tak zima zaatakowała... http://www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/dziesiatki-ofiar-w-zasypanej-algierii,35726,1,0.html Masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 ciekawe ile w górach dosypało , np. na Pilsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Czy ktoś coś wie o warunkach na drodze w okolicach Wisły? Jak dojazd pod wyciągi - interesuje mnie szczególnie Nowa Osada albo Cienków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 ciekawe ile w górach dosypało , np. na Pilsku ? Na Kasprowym prawie 50 cm, na Pilsku ok 30 cm i jest już 230 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 W Afryce i Algierii...tak zima zaatakowała... http://www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/dziesiatki-ofiar-w-zasypanej-algierii,35726,1,0.html Masakra!!! Masakra to była w Wwie wczoraj... pełen paraliż... Kolega z pracy widział podobno nawet dwie Solniczki, które w pośpiechu chowały się przed śniegiem do zajezdni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Wróżko...w tej Algierii to chyba Ludzie, nie mówiąc o maszynach - nie mieli nawet gdzie się schować..skoro z powodu ataku Zimy i Śniegu właśnie były ofiary śmiertelne... :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Na Kasprowym prawie 50 cm, na Pilsku ok 30 cm i jest już 230 cm Siedze wlasnie na miziowej, 40 cm mialem w dolnym Korbielowie kolo auta... Na gorze 60 cm jest swiezego spokojnie. Najlepszy warun w sezonie , mieciutko i puszysto, zasypane wszystkie drzewa, korzenie i konary, a ciagle pasa. W korbielowie paraliz, na rondku 5 aut w poprzek drogi, problemy z dojazdem, a bedzie coraz gorzej... Tzn lepiej ;D Ravick szyberdach na szczescie zamknalem, ale w tym sezonie juz pare razy na na noc zostawialem uchylone okno... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Siedze wlasnie na miziowej, 40 cm mialem w dolnym Korbielowie kolo auta... Na gorze 60 cm jest swiezego spokojnie. Najlepszy warun w sezonie , mieciutko i puszysto, zasypane wszystkie drzewa, korzenie i konary, a ciagle pasa. W korbielowie paraliz, na rondku 5 aut w poprzek drogi, problemy z dojazdem, a bedzie coraz gorzej... Tzn lepiej no to chyba jutro z rana szybki wypad na Pilsko się szykuje:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feist Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 zazdroszcze... moje auto o poranku wygldalo tak... 40 minutowa rozgrzewka, a teraz musze sie dodatkowo grzac w lozku, bo caly mokry bylem, takze wyjazd o godzinke sie opozni... Ojjj biedny Rex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Nie mam czasu na robienie fotek bo od 6:00 macham łopatą i prawie nie widać efektów.:[ATTACH=CONFIG]5842[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5843[/ATTACH]Ach co tam nie ma czasu,dwie strzeliłem.Odpoczynek też się należy.A "krowiok" też stoi zasypany.[ATTACH=CONFIG]5844[/ATTACH]Figo ja sie zastanawiam czy przed firma na zaspach Doppelmayera nie postawić tak to wyglądało rano w Szczyrku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 (edytowane) zazdroszcze... moje auto o poranku wygldalo tak... 40 minutowa rozgrzewka, a teraz musze sie dodatkowo grzac w lozku, bo caly mokry bylem, takze wyjazd o godzinke sie opozni... Haha,5 lat śmigałem CRX-em, sentyment pozostał... :smile: Tak pięknie sypnęło,że teraz to bym najchętniej znów na Kasprowy pojechał.Ale chyba wyląduję w sobotę na Pilsku i to ze sporą ekipą. : Chyba trafiłem w punkt z zakupem Coombacków. :applause: Edytowane 16 Luty 2012 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Na Kasprowym kładzie mocno. Wchodziłem na Goryczkową dzisiaj w 50 cm świeżego parę ton więcej przerzuciłem. Ale na razie dupówa pogodowa i tak ma być jeszcze przez kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Figo ja sie zastanawiam czy przed firma na zaspach Doppelmayera nie postawić tak to wyglądało rano w Szczyrku [ATTACH=CONFIG]5851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5854[/ATTACH] :frown:: W Szczyrku to macie zajefajnie z odśnieżaniem. Z chodników i bram wygarniają śnieg na drogę. A pługi jak już jadą to z powrotem zagarniają ten sam śnieg na chodniki i do bram.:applause: I tak w kółko. Bo wywozić nie wolno.Co z debilne przepisy urzędasy wymyśliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Nie należę do tych co wygarniaj śnieg na drogę bo to raczej mija się z celem. Śnieg, w myśl ustawy o odpadach, nie może być uznany jako odpad. Stąd wniosek, że wysypywanie śniegu nie może być traktowane na równi z dzikimi wysypiskami odpadów komunalnych. Przepisy ochrony środowiska nie regulują kwestii dotyczącej obowiązku wykonywania analizy składu chemicznego pryzmowanego śniegu. Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 09 września 2002 r. w sprawie standardów jakości gleby i ziemi (Dz. U. nr 156 poz. 1359) nie dotyczy chlorków (soli w mieszaninie z piaskiem). Zabrania się spławiania do wód śniegu wywożonego z terenów zanieczyszczonych a w szczególności z centrów miast, terenów przemysłowych, dróg o dużym natężeniu ruchu wraz z parkingami oraz jego składowania na terenach położonych między wałem przeciwpowodziowym a linią brzegu wody lub w odległości mniejszej niż 50 m od linii brzegu wody (podstawa prawna: art. 40 ust.1 pkt. 2 ustawy z 18 lipca 2001 r. - Prawo wodne, Dz. U. Nr. 239 poz.2019 ze zmianami). Opisany czyn zagrożony jest karą grzywny do 5 000 zł w postępowaniu przed sądem. Nie należy składować śniegu bezpośrednio pod drzewami. Wymieszane ze śniegiem chlorki sodu mają niekorzystny wpływ na istniejący drzewostan. Można przyjąć, że minimalna odległość bezpieczna od drzewa odpowiada średnicy korony drzewa (przyjmuje się, że korona drzewa jest odzwierciedleniem systemu korzeniowego). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 W Alpach nie ma wyjścia trzeba wywozić, bo w przeciwnym wypadku nie byłoby gdzie zaparkować. I nie ma z tym problemu śnieg ląduje w rzece. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 A mnie się wczoraj zapomniało zamknąć okno w samochodzie i tk sobie stał ponad półtory godziny, na szczęście od zawietrznej:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 O dziwo PKSy z Bielska-B. do Szczyrku i z powrotem miały tylko niewielkie opóźnienia bo 10 min. a autobusy KZK GOP w Aglomeracji potrafiły w ogóle rano nie jechać co kosztowało mnie dodatkowe 5 dych (taxa z Rudy do Katowic) na dojazd do Szczyrku .Wieczorem już bez problemów i w domu po 19-tej czyli planowo.Dzisiejsze fotki ze Szczyrku i SON-u. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Fajnie Janku że pojeżdziłeś,ja od wtorku jestem w Beskidzie Sądeckim,2 dni zaliczone na Wierchomli,teraz Jaworzyna Relacja po przyjeżdzie :smile:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 w Aglomeracji potrafiły w ogóle rano nie jechać co kosztowało mnie dodatkowe 5 dych (taxa z Rudy do Katowic).... To Janku już trza było się kazać do Szczyrku wieźć:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Janku, czy Ty przypadkiem 2 lub 3 dni temu nie jezdziles w Korbielowie na Kuligowce? z jedna dziewczynka i jej matka (starsza siostra?) a co do crx - auto na prawde daje rade w takich warunkach - niskie zawieszenie, mala waga, dosc duza moc - ale jeszcze nigdzie sie nie zakopalem, bez lancuchow, wjezdzam praktycznie wszedzie jest juz ze mna 4 lata i pewnie szybko sie nie rozstaniemy 6 miesiecy temu dostal prezent w postaci reanimacji serducha chyba dlatego tak mi sie odwdziecza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 a co do crx - auto na prawde daje rade w takich warunkach - niskie zawieszenie, mala waga, dosc duza moc - ale jeszcze nigdzie sie nie zakopalem, bez lancuchow, wjezdzam praktycznie wszedzie jest juz ze mna 4 lata i pewnie szybko sie nie rozstaniemy 6 miesiecy temu dostal prezent w postaci reanimacji serducha chyba dlatego tak mi sie odwdziecza Mogę powiedzieć to samo!Nawet jak darłem podwoziem na nieodśnieżonej drodze,hondzia dawała radę wszędzie! :smile: Też musiałem reanimować serducho - okazja :biggrin: - ale od tamtej pory przejechałem co najmniej 80tys. km. i auto w ogóle się nie psuło,dosłownie nic!Znosiło wszystko. :applause: Sorry za off topa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi