Jeeb Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 7 godzin temu, Mark Cane napisał: Tam generalnie chodzi o to żeby rozładować pojawiające się kolejki do wyciągu C31. Wracając z lodowców na Giggijoch wszyscy musieli korzystać z tego wyciągu i pojawiały się tam kolejki, teraz będzie alternatywna żeby zjechać w ten rejon bezpośrednio na nartach. no ale przecież można wrócić górą zamiast odpychać kijami na długiej i nudnej nartostradzie dnem doliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 4 godziny temu, Jeeb napisał: no ale przecież można wrócić górą zamiast odpychać kijami na długiej i nudnej nartostradzie dnem doliny Piszesz jakbyś już tymi trasami jeździł, a tam jest całkiem głęboka dolina - w pasie reglowym są strome zbocza, aby stok był w miarę płaski trzeba budować trawersy… zobaczymy co z tego wyjdzie, moze wąska dojazdówka jedynie, niemniej konieczność przeskakiwania na Giggijoch góra bywała kłopotliwa, bo: pod koniec dnia kolejki, albo radość na lodowcu powodowała spóźnienie na ostatni wjazd. Albo w złą pogodę przy znacznych odstępach o wiele wygodniej zjechać w dół lasem niż pchać się C31 i zjeżdżać w dół w tłumie. nie mówiąc już o dniach z taką prawdziwie okropną dupowa, kiedy na tych wyższych stokach jest masakra i sytuację ratują te leśne przecinki aby się nie topić w kopnym śniegu i mgle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik Godzinę temu, zaj napisał: Piszesz jakbyś już tymi trasami jeździł, a tam jest całkiem głęboka dolina - w pasie reglowym są strome zbocza, aby stok był w miarę płaski trzeba budować trawersy… zobaczymy co z tego wyjdzie, moze wąska dojazdówka jedynie, niemniej konieczność przeskakiwania na Giggijoch góra bywała kłopotliwa, bo: pod koniec dnia kolejki, albo radość na lodowcu powodowała spóźnienie na ostatni wjazd. Albo w złą pogodę przy znacznych odstępach o wiele wygodniej zjechać w dół lasem niż pchać się C31 i zjeżdżać w dół w tłumie. nie mówiąc już o dniach z taką prawdziwie okropną dupowa, kiedy na tych wyższych stokach jest masakra i sytuację ratują te leśne przecinki aby się nie topić w kopnym śniegu i mgle Ile razy byłem w Sölden to nocowałem na górnej Polanie Ausserwald tam gdzie są orczyki i przerabiałem też powrót z Giggi - tam była taka ścieżka przez las i dało się przetrawersować, przypuszczam że to trochę poszerzyli i będzie trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 30 minut temu, Jeeb napisał: Ile razy byłem w Sölden to nocowałem na górnej Polanie Ausserwald tam gdzie są orczyki i przerabiałem też powrót z Giggi - tam była taka ścieżka przez las i dało się przetrawersować, przypuszczam że to trochę poszerzyli i będzie trasa Masz tam jakieś sprawdzone miejscówki? ze ścieżkami przez las jest tak że nie za bardzo można się rozpędzić, na zorganizowanej nartostradzie możesz trzymać prędkość i mieć fun z jazdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2 godziny temu, zaj napisał: ze ścieżkami przez las jest tak że nie za bardzo można się rozpędzić, na zorganizowanej nartostradzie możesz trzymać prędkość i mieć fun z jazdy Ale np. na koniec dnia docenisz dojazd pod kwaterę (zamiast tłuc sie busem lub z buta) nawet nie mając specjalnej radochy z takiego "technicznego" dojazdu .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark Cane Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 12 godzin temu, Jeeb napisał: no ale przecież można wrócić górą zamiast odpychać kijami na długiej i nudnej nartostradzie dnem doliny Można, co nie zmienia faktu, że na pewno rozładuje to tłok do kanapy C31 (która wg info z mapy tras ma być zastąpiona gondolą na sezon 26/27) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Październik Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 5 godzin temu, zaj napisał: Masz tam jakieś sprawdzone miejscówki? ze ścieżkami przez las jest tak że nie za bardzo można się rozpędzić, na zorganizowanej nartostradzie możesz trzymać prędkość i mieć fun z jazdy spałem tutaj Pensjonaty Marco i Brigitte (mają pokoje ze śniadaniem i apartamenty z kuchnią) https://www.gaestehaus-marco.at/ https://apart-brigitte-guest-house.solden-hotels.com/de/ i jeszcze obok ale tym to już w ostatnich latach całkiem z cenami odbiło https://gruener-soelden.com/alpengasthof-gruener/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi